Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mass Effect

Tenkte jeg skulle dra frem en anmeldelse av Mass Effect, siden oppfølgeren nettopp har tatt turen innom butikkhyllene. Og ta det med ro, spillet er nylig spilt gjennom, så historien, handlingen og de mange problemene er ikke glemt.

Intro:

Spillet begynner med at du skal lage din egen Shepard(spillets hovedperson).
Valgene er mange, men din egen versjon av Shepard ender fort opp med å se veldig unaturlig ut, stygg vil de fleste si. Det virker som om Bioware har valgt å gjøre modifiseringen av din egen Shepard så menneskelig som mulig, så frisyrene, øynene og alt annet du kan forandre på virker litt for vanlig, rett og slett litt for "mannen i gata".
+ ALLE hår frisyrene er ufattelig kjedelig.
Jeg anbefaler å velge den Shepard du får utlevert og ta ham imot med åpne armer.
Det virker som om Bioware laget den perfekte Shepard, ingen grunn til å ikke velge det perfekte.

Historien:

Historien handler om at du, som menneskehetens første, skal bli en Spectre.
en Spectre er en tittel du får av Styret på The Citadel.
Siden menneskene er helt ny for galaksen, ser de fleste raser ned på deg med avsky.
Menneskene er de nye folkene, og mangler tilltro fra noen av galaksens raser.
Men styret har en viss interesse i et menneske.
Styret består av tre dominerende raser:
Asari-,blå, menneskeaktige vesner som alle er tilsynelatende kvinner. veldig vise og lever i tusen år
Turian-, som best kan beskrives som øgleaktige vesner som går på to ben. De er den mer millitære delen av styret.
Salarian-, som likner på en blanding av insekt og menneske, er den smarte delen av styret. De lever i ca. 40 år og snakker og tenker veldig fort, noe som gjør opp for deres korte livstid. De er veldig ofte forskere eller oppfinnere.
En representant er fra hver av rasene og de tre jobber sammen og gjør beslutninger for galaksens beste. styret er kalt The Council, og den første lederen av styret var en Asari siden de først oppdaget The Citadel.
De velger ut noen personer som er verdig tittelen Spectre. En spectre er ovenfor loven, noe som gjør at de kan gjøre hva de vil, bare det går for det gode for resten av galaksen.

(Spoilers. sorry :P)

På ditt evalueringsoppdrag går ting veldig gale, og en Spectre som følger med på deg på oppdraget, blir drept av en annen Spectre.
Morderens navn er Saren, og ditt mål i spillet er å stoppe Saren, men siden oppdraget ble en stor fiasko, får du ikke tittelen Spectre.
En høring av Saren ble tatt, men siden han har styrets tillit og en langt viktigere rank enn deg, og du i tilleg ikke har noe bevis, tror ingen på deg.
Du klarer å gjenvinne styrets tillit ved å finne bevis som går imot Saren, og du blir utnevnt til menneskehetens første Spectre.

Men mens du samler et team med de beste fra forskjellige raser, finner du ut noe mer.
I din jakt på Saren viser det seg at han ikke er den store trusselen. Saren har en sjef, noen mye sterkere.
Shepard står alene mot en trussel bare han og hans team har møtt. Når styret i galaksen ikke tror deg, må du ta opp kampen alene mot en eldgammel trussel, som kan ødelegge alt liv.

(Og da var det trygt å lese igjen for de av dere som hoppet over spoilerene)

Gameplay:

Spillet styres som et over skulderen skytespill, men handlingen er rollespill på sitt beste.
Kontrollene kan virke merkeligge for actionfansen, men når du kommer deg inn i systemet, og forstår hvordan rollespill ellementene i spillet påvirker dine evner i kamp på alle måter, viker det meste mer og mer naturlig. Selv om coversystemet er upålitelig, og hvor nøyaktig skuddene dine er blir bestemt av et poengsystem, er kampene greie, selv om det er mye rom for forbedring.

Den delen av spillet som du vil bruke mest tid på (bortsett fra det rotete meny systemet) er dialoger. I dialogene er det et hjul som er delt opp i sektorer. du velger et svar alternativ ved å peke til en av retningene med sticken din, og Shepard vil reagere med en reaksjon tilnærmet lik den du valgte.
Du velger ikke ordene i munnen på shepard, men mer humøret og reglene. Ja og Nei er de enkle alternativene.
Å Være vennlig med noen i stedet for å true dem er typen valg du tar.

Konklusjon:

Spillet er så og si full av feil, men handlingen og historien er av det beste i verden.
Bioware har laget et av verdens mest minneverdige spill, og til og med et dårlig menysystem og et litt livløst angrepsystem leverer spillet kvalitet fra øverste hylle.
Spillet drar deg inn i en kreativ og gjennomtenkt verden som gjør at du vil spille det igjen og igjen bare for å oppleve alt det har å by på.
interessante raser og kulturer, skarp dialog og en generelt fascinerende verden gjør dette til en av mine personlige favoritter.
Anbefaler det for alle fans av science fiction, og genrelt fans av en god historie.

(versjonen som er anmeldt er Xbox 360 versjonen)

Medlemsanmeldelser23
Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10