Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Aliens vs Predator

Jeg går ute i skogen som en marine soldat, med våpenet mitt ladet og alt klart både til lang distanse kamp og til nær kamp. Forsiktig kjenner jeg den kalde og ikke minst nifse lyden og den varme brisen oppe i ansiktet mitt og nedover ryggen.

Plutselig så hører jeg en fell og ekkel lyd bare et par meter fra meg. Jeg lister meg stille inn i skyggene, og er klar til alt jeg ser og holder på skyte knappen. Det drypper blod fra et tre, og forsiktig ser jeg mot treet og det enste jeg ser før jeg ligger død på bakken med et hull i pannen er en rar ekkel skapning kalt Alien.

Slik vil de aller fleste som spiller Rebellions nyeste spill «Aliens vs Predator» (vil noen ganger kun si «AvP» her etter!) føle seg enten de spiller som en Predator, en Alien eller en marine soldat. Men er det nye «AvP» like bra, intenst og skremmende som de forrige spillene? Det skal du får vite i denne nifse anmeldelsen!

Pyramiden

Selve historien i «Aliens vs Predator» er nokså bra, rettere sagt så bra at den ikke havner i den dårlige delen av spillet. Spillet har i-grunn en ganske så lik historie som i den første «Aliens vs Predator»- filmen. Spillet starter 30 år etter filmen Alien 3, menneskene, eller rettere sagt marine soldatene har funnet en ny planet også kalt «BG-386». Og uten noen slags tvil invaderer menneskene planeten og et Alien tempel og det er Weyland, fyren bak Weyland Yutani AS som står bak alt og danner en forskningskoloni på planeten.

Menneskene begynner å forske på Aliens også kalt xenomorphs. Men dessverre går ikke alt som planlagt. Alienene bryter seg ut av forskningslaboratoriet og menneskene sår i livsfare. Og ikke nok med det. Etter en stund får Predatorene (rovdyrene) også snufsen i dette og et stor trekamp mellom de forksjellige partene har nok en gang begynt.
Alien kampanjen

Alien kampanjen

Som skrevet tidligere er det første du ser og eventuelt gjør når du begynner med kampanjen der du spiller som en Alien/Xenomorphs er at du og dine Alien venner bryter deg ut av laboratoriet, og mer kan jeg dessverre ikke si.

Du vil ha alle egenskapene som Alienene har i filmene, og da mener jeg både å bruke halen og hendene som sylskarpe og drepeklare kniver, en munn som hogger Predatorene og menneskene i hodet/pannen og selvfølgelig krype oppover veggene. Alt det er i-grunn det en Alien i «Aliens vs Predator» kan gjøre.

Noe Alien i spillet har mye mer overlegent enn Predator og menneskene er at den ser mye bedre i mørket. Det første man får vite i spillets såkalte «tutorial» eller «læringskurve» er at Alien har det best i mørket.

Når du spiller som en Alien er mørket den beste gjemmeplassen som finnes i spillet. Å gå oppover veggene er også en veldig viktig del av å være Alien. Du kan snike deg forbi haugevis av soldater og Predatorer ved å gå over golvet, og mørke og klatringen til en Alien er en perfekt kombinasjon til sniking med blod og gørr. I tillegg er Alienene lynrask slik at den tar fort igjen fienden.

Mer enn det innholder ikke Alien kampanjen og du vil så å si ikke føle deg ekspert på å spille som en Alien før hele kampanjen er over.

Predator kampanjen

Da Predatorene finner ut at en død Predator ligger nede på planeten «BG-386» der menneskene nettopp har begynt med invasjonen bestemmer en hele gruppe Predatorer for å undersøke dette. Og etter rundt 5 minutter med mellomsekvenser starter det hele.

Predatoren har i likhet med Alienene det aller meste av duppedingser som de har i filmene. Alt av å bli usynlig, de kvasse knivene på hendene, laser kanonen på ryggen, den høyst dødelige og tekniske bumerangen, alle de forskjellige synene og spydet har Predatoren i «Aliens vs Predator».

Predatoren er nok kanskje den dødeligste av Alien, Predator og marine soldat. Ettersom de har de mest dødeligste og mest høyteknologiske våpnene av alle 3 kan de rive fienden i fillebiter på et sekund, kanskje overdrevent men det er ikke mye ifra.

Predatoren er ikke like rask som en Alien med kan lett bruke våpnene sine for å ta de igjen og drepe dem. Rovdyrene kan også hoppe fra tre til tre med sine supre egenskaper og usynlighets modusen er utrolig bra og kan være en livredder av og til.

Selv synes jeg Predatoren var den morsomste kampanjen i hele spillet, men den er nok like kort som Alien kampanjen slik at du ikke får den beste følelsen av å være som Predator og jeg har gjerne lyst til å spille mer som den høyteknologiske rasen.

Marine soldat

Og nå til den aller siste kampanjen i «AvP».

Etter at Alienene bryter seg ut av forskningslaboratoriet blir du satt som en nybegynner soldat, også kalt «Rookie». Og jobben din er å komme deg ut av forskningslaboratoriet og finne andre mennesker som kan hjelpe deg å kalle inn forsterkninger til planten «BG-386».

Å spille som soldat er i-grunn den nifseste og mest letteste kampanjen å bli drep på av de 3 kampanjene i «Aliens vs Predator». Det eneste du i-grunn får av duppeditter er et par forkskjellige våpen, en bluss, litt lys, og ikke mer enn det. Man får også en radar som piper om det man nærmer seg noe som rører på seg.

Det er faktisk den pipende radaren som får hårene på kroppen til å reise seg og at spillet blir skikkelig skummelt, for når det gjelder marine soldater er de den eneste parten i spillet som man virkelig kan dø fort av og gjør det å spille som en soldat det nærmeste du kommer en klassisk første personsskyter i spillet.

Grafikk lyd og diverse

Grafikken i «Aliens vs Predator» er ikke det beste jeg har sett hittil i år, og kan dessverre nok ikke hamle opp med storspill som «Uncharted 2: Among Thieves», «Crysis», «Heavy Rain» og «Killzone 2».

Spillet har flotte dynamiske skygger, veldig bra atmosfære og flott røyk noen ganger iblant, men ikke alltid. Fingrene og klørne til Predatorene og munnen til Alienene er veldig godt og detaljert laget. Men selve omgivelsene i «AvP» er slitte, upolerte og ikke gjennomførte. Noen ganger vil du se en stor mengde detaljrikdom og noen ganger ikke, så grafikken er veldig ubalansert.

Blodet er også veldig bra laget og man ser både kjøttet renne av menneskene og Predatorene. Men det er ikke realistisk blod og gørr. Men man kan kutte av hoder og rive av tungene på Aliens.

Lyden er utrolig bra laget og er en stor del av den nifse stemningen i spillet. Du vil høre ekle Aliens, Predatorer og mennesker som skriker etter hjelp og mye annet. Våpen lydene kunne ha vært mer varierende og bedre, men de er i alle fall gode nok.

Mange ganger vil du også skvette ganske mye når du for eksempel hører en Alien som roper.

Den dårligste tingen i spillet er nok at kampanjene er så utrolig korte at man aldri får følelsen av å spille som enten en Predator, soldat eller en Alien. Man kan klare de rundt på 4 timer og man er kjapp.

Flerspillerdelen er også veldig dårlig. Det er moduser som «Infestion» der du og andre spillere skal overleve haugevis med runder fra angripende Aliens der dere spiller som soldater, «Hunter» der en spiller som en Predator og de andre spiller som mennesker, også er det forksjellige typer dødskamper, også kalt «Deathmatch». Og mer er det ikke, og å søke etter en server går utrolig lang tid, og noen ganger kan det faktisk ta hele 15 minutter for å søke etter en liten kamp som kanskje allerede er startet.

Konklusjon

Ali i alt er «Aliens vs Predator» et middelmådig action spill for «Aliens vs Predator» fansen og utviklerne hos Rebellion burde ha jobbet med spillet utrolig mye mer for å gi fansen sin det virkelige «AvP»- opplevelsen.

Karakteristikk:

Grafikk: 6/10.
Lyd: 8/10.
Gameplay: 7/10.
Holdbarhet: 5/10.

+ Alle 3 kampanjene er morsomme første gangen, bra atmosfære, mye blod og gørr, såpass god historie at den ikke havner på den negative delen.

- Dårlig flerspiller, skrekk følelsen og den skumle atmosfæren går for fort over, alle 3 kampanjene er veldig korte, svak grafikk, går veldig lang tid å finne en kamp over nettet.

Samlet karakter: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10