Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mount & Blade

Dette kommer til å være den første anmeldelsen jeg gjør for denne siden, så jeg vil like gjerne snakke om et spill som jeg tror nesten ingen av de som leser dette har hørt om, men som jeg liker veldig godt, nemlig Mount & Blade.

Mount & Blade (som fra nå av kommer til å være Mount and Blade fordi jeg ikke gidder å trykke 6+Shift hele tiden) er et unikt Err Pe Ge, eller Role Playing Game, spill som befinner seg i middelalderen av Ettellerannenetisia, der 5 forskjellige nasjoner sloss om byer og slott, og hvor du, spilleren, kan samle en arme med folk fra disse nasjonene og, vis du vil, hjelpe en av disse nasjonene med å ta over dette landet.

Du starter spillet med å velge hvor du vokste opp, hvem du jobbet for som bar, hvem du jobbet for som tenåring, hva du gjorde etter det og hvorfor du gikk til Ettellerannenetlandet. Alt dette her hjelper til med å bestemme hvilkene Attributes, Skills og Weapons Skills du kommer til å bruke igjennom reisen din.

Så Err Pe Ge systemet er veldig standard. Du har de typiske grunnskillene som blir kalt for Attributes, som er ting som Strength, Agility, Intelligence osv. Disse kommer til å bestemme hvilkene Skills som du kommer til å ha. Du for både attributes, Skill og Våpen Skill poeng etter hvert nivå. Våpen skill poeng kan du også få med å bruke en våpentype ofte. Det er kanskje ikke noe som revolusjonerer hvordan vi tenker på Err Pe Ge-er, men det gjør det som det trengs.

Nor du kommer deg inn i landet kan det være litt vanskelig å finne ut hva du må gjøre, fordi det er ingen skikkelig historie som du kan gå etter og heller ikke noe mål. Etter hvert som du spiller det kommer du til å finne ut at du trenger folk for å jobbe for deg. Disse finner du i landsbyene til de forskjellige nasjonene. Alle gir en type av rekrutt som kan bli trent opp til andre typer soldater. Dette legger til et lag av strategi, fordi alle nasjonene gir forskjellige soldater som alle har gode og dårlige sider.

Som en skikkelig Err Pe Ge har Mount and Blade masse forskjellig utstyr

På reisene dine kommer du også til å finne kompanjonger. Disse kan levle opp på samme måte som deg, og du kan ta og forandre på egenskapene deres og gi dem utstyr. Men du må også passe på at ingen av kompanjongene dine blir altfor sinte, fordi da kommer de til å dra vekk fra gruppen din og du kommer aldri å finne dem igjen.

Før eller etter at du har samlet et lag kan du alliere deg med en av nasjonene, og det er her moroa med spillet starter. Du kan nå starte og ta over slottene og storbyene til de andre nasjonene som din nasjon er i krig med. Etter hvert som du går fortsetter, kommer du til å få fame, som sammen med charisma og leadership egenskapen bestemmer hvor mange folk du kan ha.

Det beste med dette spillet er nok det innovative kampsystemet og hvordan det blir brukt i spillet. Mesteparten av spillet er krig, så kampsystemet reflekterer dette med å være utrolig bra. Det er veldig simpelt, fordi du bruker bare museknappene for å angripe eller blokkere, men det krever strategi for å mestre, fordi hvert slag tar av livet ditt, som du ikke kan få tilbake med et medkit eller med å gjemme deg bak en stol for ett par minutter.

Spillets webside har fortalt meg om at motstanderen kommer til å kunne utføre utrolige strategiske manøvrer som kommer til å gjøre det mye vanskeligere for meg og mitt lag. Jeg har aldri møtt dette i praksis, fordi jeg nesten alltid kan klare å vinne en kamp med å bare la soldatene mine løpe rett på motstanderen og drepe dem.

Du tjener mesteparten av pengene dine med og sloss, fra å ta over slott
Og plyndre landsbyer til turneringer å arenaen som har blitt lagt til. Mens du går rundt og sloss kommer krigen til å fortsette rundt deg, og du kommer til å se hvordan de forskjellige landene tar over slott og byer.

Du kan aldri dø i Mount and Blade, bare bli tatt til fange, som for deg til å miste alle folkene dine og noe av pengene og utstyret ditt. Dette føler jeg at flere Err Pe Ge-er burde gjøre, fordi da har du ikke den samme irritasjonen av å bare Reloade den siste saven, og det gjør at spillet flyter mer naturligt

Spillet har mange problemer, som for eksempel at det prøver å legge inn ting som ikke har noe med kampdelen å gjøre, som for eksempel en egen økonomi, så viss du for eksempel har lyst å kjøpe fisk på et sted burde du finne et sted der det er mye fisk, fordi da er prisen lavere. Dette blir helt ubrukelig når du for vite at du kan plyndre landsbyer og få både mat og andre ressurser som du kan selge. En annen helt ubrukelig del av dette er at du kan bruke halve dagen til å finne ut hvor du kan kjøpe og selge for å få penger, som også blir helt ubrukelig på grunn av plyndringen.

Spillet prøver å få deg til å bry deg om kompanjongene dine, fordi når du får eksempel går til en spesiell skog kommer en av kameratene dine til å fortelle deg om hvordan han en gang ble kidnappet av banditter i denne skogen og ble solgt til slaveri. Dette er egentlig helt ubrukelig fordi de har ingen stemme og heller ingen skikkelig personalitet, og dette gjør det vanskeligere å bry seg om dem.

Lydene er ikke så dårlige, men de kunne være bedre. Du kommer til å høre 50 krigsrop som alle høres helt like ut, som kan bli litt repetitivt ettersom du spiller. Som jeg har sagt før så er det ingen stemmer i spillet utenom kampropene. Ingen av karakterene i spillet har en personalitet og alle bruker den samme dialogen med andre navn for alt snakkingen og alle oppdragene. Grafikken er heller ikke så bra, men dette er et Indie spill, så jeg respekterer at de ikke ville bruke så utrolig lang på grafikken og heller fokusere på spillet.

De fleste oppdragene er også bare rundt 4 ting, som er gi en beskjed til en annen person, finn en morder i en landsby, få tak i skatter fra en landsby og få noen til å betale gjelda si tilbake. Det finnes litt variasjon med oppdragene du for fra Kongen av landet ditt, men alt går til det samme punktet, som er snakking eller kamp.

Jeg føler at Mount and Blade kunne ha hvert ett utrolig bra spill hvis det bare hadde fokusert på kampsystemet eller gjort alt det andre bedre. Men det som står igjen er et bra spill, men et bra spill med gode ambisjoner, som klarte å kaste vekk det typiske turn baserte kampsystemet for et skikkelig ett.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10