Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield: Bad Company 2

Battlefield.. Helt fra det første spillet i serien har Battlefield serien vært fantastisk. Multiplayeren ar alltid vært fantastisk. Og når Dice endelig fant ut at de ville prøve med litt Campaign også fikk de det bra til med Bad Company. Så forventingene var selvsagt skyhøye når jeg ventet på det andre spillet i serien. Og jeg ble ikke skuffet.

For Multiplayeren er som i alle Dice sine spill fantastisk. Varierte spilltyper. Store åpne og ikke minst varierte baner, som gir deg nært uendelig med muligheter på hvordan du vil gå frem for å fullføre målet gjør det så moro og så realistisk å spille at det rett og slett er en fryd. Jeg har knapt kunnet legge fra meg kontrollen så gøy har jeg hatt det.

Grafikken er fantastisk. Eksplosjoner og røykskyer, stensprut og diverse annet blir vist frem i beste form og får spillet til å fremstå så realistisk som det kan få blitt. Lyden er om mulig enda bedre. Våpnene høres realistiske ut. og om du står inne i en bygning eller ved siden av en tanks så føles det faktisk slik. du kan også høre lett hvor skuddene kommer fra takket være lyden av kulene som suser forbi deg. Det er rett og slett en fantastisk realistisk opplevelse som kan bli enda litt bedre om du spiller i HD med surround.

Som i Battlefield: BC1 Har du i Battlefield: BC2 to hoved typer av multiplayer varianter. Du har Dice sin orginale Conquest der to lag kjemper mot hverandre, tar over flagg og forsvarer for å få motstander laget tickets ned til null før de gjør det mot deg. Klassisk og moro. I tilleg har du Rush ( Gold Rush i BC1) som går ut på at ett lag forsvarer M-Com stations (radiostasjoner) I en rekke baser mot angripere som har som mål å ta dem ut. Men i BC2 har de også to nye spillvarianter.

Squad Rush er en forminsket versjon av rush der to små squads på maks fire personer prøver å få til akkurat samme som på vanlig rush, men med færre baser. Også har du team deathmatch der fire firemanns squads går mot hverandre i en kamp om å komme først til 50 kills. det er morsomt og avhengighetsskapende.

Men for å gjøre det enda mer interresant har Dice nå også valgt å legge til et mer utviklet level system. Hver av de fire kitsene som du kan velge mellom (Recon, Engineer, Assault og Medic) har sine egne unlocks. Disse får du låst opp ved å få poeng med den kiten. Det samme gjelder for kjøretøyer og stasjonære Maskjingevær (som merkelig nok regnes for et kjøretøy..?)

I tillegg kan du låse opp andre ting som ekstra våpen, nye pistoler, opgraderinger til rustning etc. ved å gå opp i Rank. Alle poeng og medaljer du får går mot ranken og for hver level opp til 24 får du unlocket en ny ting.

Så med alt dette, hvordan er det mulig å gå lei? Vel det får du spørre noen andre om ,for jeg har spilt dette konstant siden det kom ut og ennå ikke gått lei og kommer ikke til å gå lei med det første.

Men nå lurer du kanskje på hvorfor det bare får 9. Når alt er så fantastisk ved det. Vel her er akkilles hælen til spillet. Nemlig Campaignen. for selv om Multiplayeren er fantastisk laget og grafikk og spesielt lyd er fantastisk så er ikke spillet feilfritt.

For campaignen er lite gjennomtenkt. Det blir mye løp dit stikk ifra det, skyt dem også videre. Veldig ensformig og altfor lett. AI'en er ikke merkbart bedre enn på forgjengeren og du går fortsatt rundt og lurer på hvorfor dine lagkamerater aldri klarer å drepe fiender og hvorfor fiender kun prøver å treffe deg. En sammensvergelse kanskje? eller bare en dårlig AI?.. Hsitorien er heller ikke noe særlig. Våre helter i Bad Company er mystisk nok fortsatt i hæren selv om vi så dem dessertere med lastebillasser av gull i slutten av eneren.

Marlowe og kompani blir sendt av gårde på oppdrag fra USAs spesialstyrker for å finne et våpen som russerne planlegger å bruke mot Amerika og herske over verden fullstendig. Det eneste som står mellom Amerikas undergang og seier er Bad Company gutta, og her slår det skeis. Den spøkefulle, morsomme og userriøse gjengen passer ikke til å være helter og redde dagen. I BC1 passet de perfekt inn i rollene sine, men selv om stemmeskuespillet er på topp så klarer de ikke å skape like god innlevelse som i eneren (bortsett fra piloten. Han er Awesome!) Så det trekker ned.

For å konkludere. Et fantastisk bra Online spill som garantert vil feste deg foran tv skjermen i lange stunder. med et godt utviklet kampsystem som ikke vil bli gammelt. Men med en middelmådig Campaign som ødelegger litt for helheten.

+ Fantastisk god lyd. God grafikk og en Utrolig Online del som du aldrig går lei av.

-Slapp og lite gjennomtenkt Campaign med lite variasjon og dårlig AI.

Grafikk: 8
Lyd:10
Holdbarhet:10
Gameplay9

Medlemsanmeldelser14
Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10