Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Far Cry Vengeance

Car Fry! Nei, det var feil... Far Cry! Det har jo vært en stund siden min forrige anmeldelse (hva var det jeg anmeldte igjen?), så her kommer altså en helt ny anmeldelse som jeg håper at folka GR vil like! Enda et storslagent mesterverk har havnet på min liste, og jeg synes bare det er rettferdig for spillstudioet å anmelde deres flotte gulltittel!

Dette er altså en anmeldelse av et Wii spill. Husker dere da Wiien kom ut? Den gangen var Ubisoft entusiastiske og nærmest stormet ned Wiien med spill! Vi husker kanskje noen av perlene som Red Steel! Dette spillet ble likevel nærmest slaktet ned av det ene spillet som fortsatt lyser opp som Wiiens og Ubisofts mesterstykke: Far Cry Vengeance!

Far Cry Vengeance er basert på Far Cry til Xboxen, og jeg bruker ordet "basert" veldig løst, og på grunn av dette er det ingen bakhistorie som forteller hvordan Jack Carver, spillets hovedperson, har evnene til rovdyr, som lar ham gå inn i "Predator Mode" og har overnaturlige evner. Bra show det, ikke sant? Jeg elsker å bare hoppe rett inn i et spill uten noen anelse om hvorfor hovedpersonen er et slags supermenneske. Dette er bare en av de utrolige tingene du vil kunne oppleve i Far Cry Vengeance!

Helt i begynnelsen av spillet får du se, fra Jack Carvers perspektiv, en masse folk i en strandbar som driver å prater sammen. Jack truer den ene fyren med å slå ham i trynet, mens en annen sier til deg at du er en gærning! Og gjett om han er en gærning, men vi aner ikke hvorfor!
Så kommer plutselig ei lekkert animert dame inn og kommer med den flotte kommentaren "You look like the kind of man who can handle himself." Jack svarer med en gang "You look like the kind of woman I'd like to handle." Som du ser er dialogen i spillet storslått, og overgår spill som Uncharted 2 med sin flotte Uwe Boll-kvalitet!
Så spør dama om Jack vil møte ham i lugaren hennes litt senere, og Jack takker ja.
Vel, hva ville vel verden vært uten horer?
Plutselig kommer to menn opp til Jack, og han blir brutalt slått ned! Den neste som skjer er at du våkner opp i en fengselscelle som du lett klarer å flykte fra. Det som følger etter denne lille sekvensen er massevis av dreping og slakting... Helt uten grunn!

Det er nå du får lov til å styre karakteren, men det skal jeg snakke mer om etterpå. Jeg kan si så mye som at det blir svært mye skyting og slakting med machete, men nok av det.
Nå er det til for å snakke om den absolutt viktigste delen i alle spill: Teh Grafix!
Far Cry har ofte vært kjent for å skyve konsollene til bristepunktet når det gjelder spill, ikke sant? Vel, da virker det ikke som om Ubisoft, skaperne av Far Cry, ikke kan ha følt seg så veldig bra eller entusiastiske da de lagde Far Cry Vengeance, fordi dette spillet ser nemlig ut som et nydelig vakkert Nintendo 64 spill, eller et veldig tidlig PS2 spill! Kjempelekkert! Kanskje ikke så rart at mange kaller spillet for "Far Cry 64", eller hva? Miljøene er rett og slett magiske! Trærne dukker opp helt tilfeldig, og mange av bakkene flytter seg litt etter hvert som du beveger deg, og mystiske usynlige vegger blokkerer karakteren! Virkelig en fest for en hver Nintendo 64 fan som elsker tilbakeblikk.

Ok, nå er det tid for å snakke om Gameplayet! FPS, eller first-person shooters, virker som om de nærmest er skreddersydde til Wii! Og dette spillet er intet unntak når det gjelder det fantastiske konseptet! Kontrollene er trege, stive og uresponsive, noe som lever opp til en del FPS-spill på Wiien!
Bare sving nunchuken oppover og Jack Carver vil hoppe noen ganger, og et enkelt sving med Wii-remoten slår ned fiender med Jack Carvers trofaste machete... når kontrollene fungerer.
Så hvis du elsker FPS-spill med lite utfordring og seige kontroller, kjøp Far Cry Vengeance og spill det i et par timer! Resultatene er varierende. Et eksempel: "Jeg er blind!"

Lyden i spillet... Vel, spillet har lyd, noe som er standard for de fleste spill i våre dager. Det er det meste jeg kan si om det.
I lydsporene vil du høre et kjempetøft loop-point, med andre ord starter musikken på nytt i et tilfeldig punkt av spillet! Så alt i alt har du en sang som spiller om og om igjen! Stemmeskuespillet er virkelig Oscarverdig! Du vil høre mange flotte sitater som for eksempel "He's over he...", og der blir stemmen avbrutt av lyden fra kjempeurealistiske pistolskudd!

Litt senere vil du også kunne få kjøre bil! Hvem digger vel ikke å kjøre bil? Jeg gjør ikke det!
Du vil med en gang legge merke til at du kan angripe med begge hendene mens du kjører bilen, og bilen kontrolleres likevel fint uten at du gjør noe. Flott show, akkurat som før! Kontrollene er grusomme, og du vil garantert krasje i noe!
Likevel er det sånn øya du er på har massevis av magiske trær og planter, som du på mystisk vis kjører tvers igjennom uten å skade bilen. Gull!

Så nå spør du sikkert deg selv: "Burde jeg kjøpe dette spillet?" Vel, la meg fortelle deg min totale karakter, så kan du velge hva du vil gjøre med spillet. Forhåpentligvis vil flere bli inspirert til å se alle de flotte kvalitetene som Far Cry (ikke) har:


Spillet har ingen historie! 0 av 10

Spillet har grafikk! 2 av 10

Spillet har lyd! 2 av 10

Spillet har SMERTE, LIDELSE og EN TENDENS TIL Å GI SPILLERNE NERVESAMMENBRUDD! Negativ 10 av 10

Og dette gir oss en total karakter på... 9,5 av 10! (Not an average.)

Og dette konkluderer Far Cry Vengeance anmeldelsen! Hva venter du på? Alle de skandaløse elementene vil engasjere en hver hardcore gamer, så gå og kjøp det!

- Sleepy signing off.

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10