Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield: Bad Company 2

Skrevet av: iRavi   2010-04-23

Etter å ha spilt betaen av Bad Company 2 var jeg skuffet. Jeg var på den tiden frelst av Call of Duty: Modern Warfare 2, og syntes ikke demoen var noe særlig. Selve kontrollene var dårlige og jeg følte ikke at jeg hadde kontroll over personen jeg styrte. Det var rett og slett som på julaften da du var liten og du hadde ønsket deg en GameBoy, men fikk heller en Action-man. Men synet mitt på dette spillet skulle vise seg å bli endret.

Dagen Bad Company 2 kom ut i butikkene kjente jeg at jeg nesten fikk lyst til å spy. Det jeg ville spy av var Modern Warfare 2. Ikke misforstå meg nå, dette skal ikke bli en anmeldelse der jeg sammenligner Modern Warfare 2 og Bad Company 2.

Jeg var uansett sykt lei av Modern Warfare 2 og trengte noe nytt. Men hva kunne det være? Neste dag etter skolen bestemte jeg meg, jeg skulle gi svenske DICEs Battlefield: Bad Company 2 en ny sjanse, noe jeg i dag er veldig glad for!

Overrasker meg ikke

I dette spillet følger vi fortsatt B-Company, men denne gangen er det ikke jakten på penger og rikdom som driver dem.
Som i stortsett alle James Bond-filmer har vi en felles fiende, Russerne! Du ble ikke overrasket, ble du? Nei, tenkte meg det. Jeg kan ikke påstå at jeg ble særlig overrasket over at det var Russerne som var den store stygge ulven denne gangen.

Russerne vil altså ha tak i et veldig farlig atomvåpen som ble oppfunnet under 2. Verdenskrig av japanerne, og hvem skal stoppe russerne fra å få det i sin besittelse? Jo, det er deg og dine vidt forskjellige venner fra B-Company.

Men til tross for et slikt uoriginalt plott klarer fortsatt våre svenske venner i DICE å gjøre en ganske så god historie-del av spillet. De klarer ikke å finne opp kruttet, men en god etterlikning klarer de. Spillet er som en god blanding av det vi er vant med fra før av. Det er som når du er på en kino, den gir deg ikke noen a-ha-opplevelse, men filmen var fortsatt god. Noe over middels, ikke så mye mer.

Gjennom spillet besøker man alt fra en knusktørr ørken til de frodigste skoger langt inne i ingenmannsland.

Noe som gleder meg med dette spillet er den røde tråden som er holdt gjennom historien. Etter flere minutters intensivt blyregn får vi en mellomsekvens som roer oss litt ned, gir oss en liten latter og så er det på'n igjen.

Det er nettopp humoren i spillet som gjør historien noe bedre enn som så. I mellomsekvensene får vi servert morsomme dialoger mellom karakterene i B-Company, som noen ganger er utrolig bra. Men det som tar kaka er den gærne hippien av en pilot som kjører B-Company rundt om kring.

Modern Warfare 2 fikk også gjennomgå av svenske DICE, noe som jeg fant veldig morsomt, som ikke kunne motstå fristelsen fra å slenge ut en kommentar mot sin største motstander i skytespill-sjangeren. "Fuck spec ops, they'll just send a couple of assholes with pussy-ass heartbeat monitors on their guns" er et godt eksempel på nettopp dette. Da jeg fikk høre det kunne jeg ikke unngå å le, det var rett og slett litt for bra.

Slik skal det gjøres!

Det er blå himmel og stekende sol. Rundt meg flyr det sandkorn og bak en stor stein sitter jeg og blir beskutt av mine fiender. Jeg vet hvor jævelen som skyter på meg er, men klarer ikke å få ham inn i siktet, hva gjør jeg? Jo, jeg tar opp granatkasteren på våpenet mitt og fyrer en granat mot veggen han står bak. Jeg ser granaten flyger gjennom luften, treffer huset og til min fornøyelse så knuser den veggen inn i trynet på han.

Dette er bare en av de ubeskrivelige opplevelsene du vil møte på internett på Bad Company 2. Spillet benytter seg nemlig av Frostbite-grafikkmotoren. Den gjør det som er så spesielt med Bad Company-serien, det meste kan knuses. På andre skytespill ville jeg aldri hatt sjansen til å gjøre det som jeg skrev ovenfor, men i Bad Company 2 kan jeg ødelegge det meste.

Ved hjelp av ødeleggelse blir det også vanskeligere å campe, noe som alle online-gamere er veldig takknemlige for. For det er vel ikke noe som er så irriterende som campere? (Nå ser vi bort i fra MW2 der de forskjellige perkene gjør at det finnes mye verre ting enn camping).
Sitter det en på loftet i et hus og camper, så gjør du din plikt og sprenger hele greia i trynet på ham.

Nå skal jeg gå litt mer inn i dybden for online-funksjonen.
Jeg har spilt mange timer med flerspilling i løpet av mitt liv, men

Dette tar kaka!

Har du spilt Counter Strike? Modern Warfare 2? Team Fortress 2? Phhff, dette er småtterier. Det er Bad Company 2 som gjør alt rett. Overraskende nok har spillet faktisk bare fire online-funksjoner, sammenlignet med MW2 så er det ingenting. Men da er det vel og bra at disse fire funker så utrolig bra?

I Bad Company 2 handler det om samarbeid, samarbeider du ikke, fungerer du ikke. Så lett er det. Og det er nettopp samarbeidet som gjør det så morsomt. For å vinne runden din må alle på laget ditt samarbeide for å nå deres mål. Løper alle for seg selv, så har dere tapt.
Online har man 4 forskjellige klasser å velge mellom. Alle sammen har viktige roller på slagmarken og gir deg forskjellige muligheter. Jeg har selv funnet ut at det å være sanitet er ingen dum ting, der du kan gjenopplive lagkameratene dine og gi dem mer liv.

En annen utrolig fin ting er "Spotting"-funksjonen. Ser du en fiende kan du trykke på en bestemt knapp og et rødt merke vil komme over hodet til den bestemte fienden. Det gir lagkameratene dine muligheten til å se ham og når du har spottet noen kan du si det slik: "Vær så god, her er han servert til dere på sølvfatet". Ok, det er jo ikke så enkelt for dem å ta fienden, men det er en funksjon som forsterker delen med å samarbeide.

Men ennå har jeg ikke kommet til det som sitter prikken over i-en, kjøretøyene.
For som på en ekte slagmark har man i Bad Company 2 både tanks, helikoptere og båter til sin disposisjon.

Det at man kan kjøre tanks gjør det på ingen måte urettferdig for motstanderen, for man kan enkelt få tanksen til å gå opp i en vakker eksplosjon ved en rakettskyter.

Rett og slett nydelig

Bad Company 2 slutter ikke å imponere. I tillegg til en utrolig god flerspiller har spillet også den nydeligste grafikken man finner i skytespill til dags dato. I spillet er det sprudlende farger, gresset er faktisk levende grønt og bare det å ta en titt på vannet er en fornøyelse.

Jeg føler at DICE har gjort alt rett, spillet føles utrolig levende og omgivelsene man møter på er en fryd for øyet.
Og er ikke grafikken imponerende nok, så har man noe annet som er mye mer imponerende: lyden!

Du hørte rett. Det var faktisk noe av det første som slo meg da jeg begynte å spille, lyden er jo fantastisk. I ekstase skrudde jeg hjemmekinoanlegget på full guffe og hørte eksplosjoner og skudd rundt meg som om jeg var i en ekte slagmark.

Alt jeg kunne ønsket meg

Battlefield: Bad Company 2 er alt jeg noen gang kunne ønsket meg av et skytespill. Spillet har alt, grafikken, intensiteten og en flerspillerdel jeg aldri har sett maken til! Når jeg i helgene først får tid til å spille, så er det med stor misnøye jeg må forlate rommet for å få meg frisk luft. Hvorfor kan jeg ikke heller sitte inne på rommet mitt med dårlig luft og nyte dette mesterverket?

Dette var min fjerde anmeldelse her på Gamereactor og jeg håper dere liker den. Takk for meg! For denne gang.

Medlemsanmeldelser14
Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10