Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Fallout 3

Solen skinner i øyene på meg. Jeg ser med store øyner utover nermeste klippe, og det er rett og slett grusomt at folk må drepe for og overleve, og mange mennesker er ikke lenger mennesker, men monstrer. Jeg snakker selvfølgelig om Fallout 3

Jeg anmelder med ekstra pakkene

Du befinner deg i Capital Wasteland eller gamle Washington, som er spreng i filler av en kinesisk atom bombe. Mange rike personer hadde råd til å komme seg inn i en Vault som er en bunker som blir stengt igjen sånn at familier kan leve trygt under bakken mens bomber går av. Du lever i Vault 101.


Historien begynner med et vræl bokstavelig talt, du ser en mann tar tak i deg, og ser på deg med de snilleste øyne du kan tenke deg. Du har nettop blitt født. Du får velge kjønn, navn , og utsende.
I det neste sekundet så hører du moren din begynner å klage på smerter, og du blir ført bort fra åstedet. Det blir hvit, så står det på skjerme: 1 år senere. Du har nettop lært å gå, og pappaen din virker stolt over det, og han setter deg i leke grinnen før han går ut for å hente noe. Du får enda et valg i dette året. Du får velge i en bok som kalles S.P.E.C.I.A.L(Strengt. Performanse. Enturance. Carisma. Inteligent. Agility. Luck). Du får velge om hva du er: En sterk person. En smart person. En sosial person. Det er mange muligheter og du får velge flere i gjennom spillet. Faren din kommer tilbake og kaller deg en utforsker.

9 år senere. Du møter deg selv 9 år senere, på 10 års bursdagen din. Du blir blendet av et sterkt lys som kom overaskende på og Amata snakker med deg og sier gratulere med 10 års dagen, og du får et blad hos henne, som er en Conan etterligning. Du blir utlevert en PipBoy 3000 som viser deg hva du har , og hvor skadet du er, og hvor mye gift du har fått i deg, den viser så og si alt. Det tar ikke lang tid før du møter din første kamp, mot en bølle som heter Butch som skal stjele en kake du fikk av en gammel dame i bursdags gave, og du får velge om du skal gi han den eller prøve å banke han, Om dere begynner og sloss tar det ikke lang tid før en voksen griper inn i kampen. ( <3 ). Pappaen din ber deg om å komme for at Jonas, en venn av pappaen din har en liten overaskelse til deg, Du springer ned å får en BB-Gun (Luft givær). Du får øve på å skyte på mål, men når du har truffet alle målene så kommer det en kakelakk, og du skal få drepe den. Du får vite litt om V.A.T.S ( Vault-Tec Assisted Targeting System).

Neste gang du møter deg selv er 6 er senere når du er fylt 16 år, og skal ta en test som heter G.O.A.T (Generalized Occupational Aptitude Test ). Det er en test som velger din framtidelige jobb i Vault 101. Testen består av 10 spørsmål, som går ut på : Hva ville du ha gjort om det og det skjedde spørsmål. Men tilbake til faren din som er doktor for Vault 101, han er egentlig en professor. Pappaen din undersøke deg før testen for å sjekke om du er en frisk 16 åring. Du kan velge mellom og si at du føler deg dårlig eller bare hade pappa, uansett hva du velger så drar du til testen og du får besvare sprøsmålene selv. Hvert eneste svar du tar velger du framtiden din, men læreren liker deg av enn eller annen grunn så han lar deg etter testen velge selv hva du vil bli. Du springer til faren din for å fortelle de gode nyhetene og det lystner, og går vidre i tid.

3 år senere så vokner du brått med at Amata vekker deg, og forteller at faren din har på en eller annen måte kommet seg ut av Vault 101 og lederen i Vault 101 (som også er faren til Amata) er ute etter deg, for at han tror du også kan ha noe med dette.. Du må plukke med deg det som er verd å ta med, og springer ut. Du møter både vakter som vil drepe deg og andre som vil hjelpe deg. Du går igjennom mange hindringer, og du kjemper deg igjennom mange for å nå ut. Og når du endelig har kommet deg ut, så blir du blendet, for at du ser solen for første gang, du ser utover landet og alt ligger i ruiner, bare aske, og døde planter. Du er endelig ute av Vault 101 og du må finne faren din og finne ut hvorfor han dro.

Dette er et Sandkasse spill

Grafikken i Fallout 3 er veldig kjedelig, å vandre igjennom ødemarka kan bli kjedelig for at det er mye av det samme, for det virke til tider som om dem har laget et område kopiert det flere ganger og lagt steinene og trærne litt forskjellig, og lagt noen hus her og der. Menneskene i spillet virker som om dem har fokusert på, alt fra forskjellige gale folk til normale byfolk. Utsende til vær og en er unik, men det er mange som ligner på værandre har jeg opplevd en del ganger . Det er også en god side med graifikken i spillet, og det er når du vandrer i Washington, så ser du Lincoln Monoment, og du har kanskje sett det i virkeligheta eller sett bilde av det, det er veldig bra laget, og jeg elske å gå å se på monumentene i DC.

Lyden i dette spillet funker ganske bra den og, det er ofte lyd bugs, som for eksempel at når folk skal snakke så beveger munnen seg, og teksten om hva de sier kommer opp men ingen lyd. Det er 10 stemmeskuespillere i Fallout 3 (Takk Onkel Gerda). Det er en bra lyd av våpene, jeg har hørt de fleste av våpene på film eller på youtube (har venner som er våpen freaker) . Det er veldig bra lyd i spillet. Vist du er lei av den kjedelige lyden av Fallout 3, så har du enda radioen som du har via PipBoyen. Det er to radioer å velge mellom : Galaxy News Radio og Enclave radio som blir sendt av lederen av Enclave som du lærer om i historien

V.A.T.S som jeg nevnte på historien, gjør sånn at du fokuserer på et spesielt punkt på fienden, så fyrer du der du har valgt å fokusere, men du kan ikke fyre evig med skudd på den spesielle plassen. Når du skyter via V.A.T.S så bruker du AP(Action Points), AP fyller seg opp etterhvert når du spiller. (Tar noen sekunder). Vært eneste våpen bruker forskjellig antall AP som gjør sånn at det er ikke bare hvor kraftig våpenet ditt er du må beregne men hvor mye AP den bruker.

Du kan utforske Washington i 1st person eller 3rd person. Washington er formet i en firkant. Området er kjempe stort og det er kjempe mye og utforske. Det som mangler i denne store verden er som i Oblivion har vi hester, mens i Fallout 3 har vi føtter. De kunne ha lagt inn en bil du finner etterhvert eller får i en quest. Det er mange byer i dette spillet : Megaton, Paradise Falls, Rivet City og liste blir lenge, og hver eneste by har en historie, så det er bare å utforske fritt. Det er også en Fast Travel metode som gjør sånn at du slipper mye av springinga rundt i wasteland, og det passer bra for at i denne verden så betyr hver eneste kule noe, men du må oppdage plassen før du kan Fast Travle dit.
Det er mye og samle i Fallout 3. Du har Vault 101 Bobble heads som du finner over hele spiller, og det finnes 20 stykk tilsammen av dem. Du kan også samle tegninger til våpen du kan lage av skrap du finner rundt i spillet.

Level systemet i spillet er basert på XP (Experience Points) sånn betyr at du samler X antal XP så går du opp i level. Det er 20 level i spillet (30 med ekstrapakken Broken Steel). For vært 2 level kommer det forskjellige krafter som gjør sånn at du kan noe unikt. Du har alt fra å få ny 1 nytt S.P.E.C.I.A.L poeng til å kunne få en person til å dukke opp av og til og drepe fienden din. Du går opp i level med å gjøre forskjellige ting, som for eksempel drepe ting, eller bruke bodypin til å åpne dører. Det er også lagt inn en spesiel type dialog som ofte blir brukt i RPG spill. De sier noe å du får alternativer å svare på, og hva du svarer kan få konsekvenser, på en god eller dårlig måte.

Good og Bad Karma former karakteren din og hva folk rundt deg tenker om deg. Noen vil henge med en skikkelig slem person, mens andre foretrekke en snill person. Den gode er den vanskeligste å skaffe, mens den slemme er den leteste, Det finnes også naturlig karma som betyr å ikke være snill eller ond. Du får også ulike bonuser for å være snill eller ond.

Ekstra Pakkene
Jeg forteller litt om historien, og hva den legger til

MotherShip Zeta
Du blir kidnappet av et romskip og vokner opp i et rom med en annen dame, og dere samler et lag som skal tilbake til jorden. Denne ekstrapakken innholder mange tøffe nye våpen som du kan beseire romvesen med, og det er et kjempe morsomt eventyr, du kan også gå å samle Romvesen taper, som det er andre folk som er kidnappet snakker med romvesene og blir banket til tider.
8/10

Operation Anchorage
Du får et signal at folk fra Brotherhood of Outcasts trenger hjelp med å slå igjenom en gjeng supermutanter(Sterke grønne folk). Du må sloss igjennom en gjeng av dem og føre de som søkte hjelpen til basen. Du snakker med en professor om at du skal tilbake til krigen mellom USA og Kina. Du skal sprenge ting, og drepe kinesere. Denne pakken innholder mye kult som en kjempe kraftig sniper, og tøffe drakter.
9/10

The Pitt
Du får signal fra en slave at han trenger hjelp med å frigjøre alle slavene i en plass som heter The Pitt.
Byen der er rester av Pittsburgh som er grunnen til at det heter The Pitt. Du må kjempe deg igjennom mange slavefolk, som har tøffe våpen. Du kan også samle til sammen 100 Steel Indigos til smelteriet. Dette er nok den beste ekstra pakken til Fallout 3. Det er sykt mange kule våpen og om du gidder å samle Steel Indigos så tjener du deg mange kule drakter og våpen,. Pakken her innholder mange typer Stikksager, og et heftig eventyr, mot slave eiere, og gale personer.
10/10

Broken Steel
Du fortsette historien mot Enclavene, mange nye plasma våpen, og du får sloss på lag med en høy robot som heter Liberty Prime. Dette er en veldig bra pakke, du kan levle opp til level 30 med denne, og du får fortsette og ta ned de taper Enclavene . Mange nye Power Armorer. Denne pakken innholder høyere level og tøffere utstyr.
7/10

Point Lookout
Dra til et nytt land i en tøff dampbåt, Du skal gå igjennom et tøft mysterie igjennom en stor sumpete skog. Historien i denne er ikke nok, det er også mange ekstra oppdrag i denne pakken som at du skal finne en forhekset bok, eller finne ut om en kinesisk spion, og fullføre oppdraget hannes. Det er mange nye muterte folk her. De kalles Sumpmennesker og springer rundt med øks og hagle. De tåler mer en supermutanter. Denne pakken kan gi deg en billig latter. Denne pakken innholder mange nye oppdrag, og en god latter i tillegg til mange nye tøffe våpen, som for eksempel øka.
9/10

Alle pakkene har 1 ting til feller. Du burde være rundt level 20 for å overleve.
Et stort minus med pakkene er at det kan begynne å lagge til tider

Min Konklusjon
Fallout 3 er et fantastisk spill som burde prøves av folk som likte Oblivion. Dette er rundt 50 timers spilling om du liker å utforske. Mange sideoppdrag , og et bra hoved oppdrag gjør spillet veldig bra.
Dette er et av de beste RPG spillene jeg har opplevd.
Anbefales

karakterene
Grafikk: 7/10 - Stygge teksturer ødelegger mye.
Lyd : 8/10 - En god radio + godt stemmeskuespill.
Gameplay: 9/10 - rart 3rd persons kamera. Pip-Boyen,VATS, og å lage våpen er kult
Holdbarhet: 9/10- Dette spillet holder bra med alle ekstrapakkene.
Historie : 8/10 - Tillsammen med alle pakkene . Veldig bra historie kunne ha vært litt lengre.
Vanskelighets Grad: 8/10 - Kan være for vanskelig for noen.

+: Genialt spill. Mye å gjøre . God lyd
-: Stygge teksturer dårlig 3rd persons kamera

Beste Øyeblikk: Når du sprenger av hodet til en supermutant

Værste Øyeblikk: Når du ikke har lagret på en stund så krasjer spillet.

Min Karakter: 9/10

Venom

Nå får jeg håpe at A to the H ikke får skrive kløe igjen :/

Medlemsanmeldelser35
Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10