Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield: Bad Company 2

Jeg spurter bortover slagmarken mens skuddene dundrer rundt meg og en tanks sprenger veggen jeg hadde tenkt å bruke som dekning. Støvet virvler rundt meg og gjør det vanskelig for fiendene å se meg. Jeg snurrer rundt, og sprenger tanksen med en RPG så alle i den, og 4 andre spillere rundt bli blåst i fillebiter. En stor eksplosjon lyser opp den tørre bakken rundt meg, og det piper i ørene mine. Jeg snurrer meg rundt, og avfyrer flere skudd med det kraftige maskingeværet mitt, og blodet fra de døende fiendene spruter opp i luften. Rundt meg ligger svære krater i bakken, raste bygninger, og lik etter døde soldater. Jeg er tilfreds.

Akkurat sånn er det å spille Battlefield Bad Company 2 online (BFBC2).
Noe som er nytt er att blodet spruter når man treffer fiendene, og fiendene reagerer realistisk på treffene. Om en fyr detter oppå en annen, detter han ikke igjennom den, men bli liggende oppå. Og hvis en fyr blir drept på toppen av en bakke, så ruller han realistisk ned, ikke glir.

Våpnene har tyngde, og rekylen gjør det vanskelig å treffe en fyr å bevegelse når du bruker et tungt maskingevær.
Det er flere typer soldater og våpen, og alle sammen har særegenskaper, men er like gode til å slåss.

En Enginer har et lite maskingevær, pistol, og enten tanks-miner eller forskjellige typer racketskytere.
En Medic har et stort maskingevær, pistol, og de bærer første hjelp til seg selv og andre. I tillegg har de muligheten til å gjenopplive døde soldater, noe som er svært viktig når onlinedelen er på sitt mest intense.
Recon soldatene har en kraftig sniper, pistol, og/eller C4 og et type kikkert som man sikter med og påkaller flysprengning.
Assault klassen har et middels stort maskingevær, (eller hagle, men det kan også de fleste av soldatene ha også), pistol, og forskjellige typer granatkastere. Noe som er et problem er at denne typen soldater, kan ikke, i likhet med Medic-soldater, sprenge et annet kjøretøy en firehjuling.

Noe som er flott er at alle klassen kan moderniseres, som for eksempel bære flere granater, mer ammo osv.
Alle våpnene kan også moderniseres, og det er veldig mange forskjellige typer våpen til enhver soldat-klasse.

Noe av det aller beste med flerspiller-delen er at det handler om samarbeid. Selv den mest egoistiske spilleren blir nødt til å samarbeide. Et lag uten teamplay, er at dårlig lag som garantert taper. Et lag som kommuniserer, og tenker taktisk, vinner!
Online delen kan anbefales på det høyeste, og Call of Duty er barnemat i forhold!

Singelplayeren er også av meget underholdende. Singelplayeren er morsom, men dessverre ganske kort. Men Battlefield er jo et online spill. Historien handler om B-klasse soldatene Preston Marlow, Sweetwater, en liten sinnatagg ved navn Haggard, og Redford, lederen deres.
Disse folka er egentlig forbrytere som fikk velge mellom å komme i fengsel, eller jobbe for militæret, og de er veldig sære og morsomme. Historien er ikke helt på topp, og er noe av det dårligste med spillet, men det er vel gankse normalt i et skytespill.
Det handler om at de fire soldatene skal finne en veldig spesiell atombombe før den utsletter verdenen. Og dette er mye mer alvorlig enn det humoristiske eventyret om gulljakten i eneren!
Stemmeskuespillet er helt på topp, og filmsekvensene kan måle seg med en ekte film! Men dessverre er det ikke like mye humor som i det første Bad Company spillet, men når det først er morsomt, så får du ofte latterkrampe. Og de uvanlige soldatene kommer ofte med morsomme kommentarer når ikke det er på det mest intense, altså i det få rolige øyeblikkene. Lyden i spillet er fryktelig livaktig, og alt høres ut som om det er tatt opp på en ekte slagmark! Ofte får jeg vondt i ørene av alle krigslydene, og må ta av meg høretelefonene for å ikke bli helt susete. Det er den beste lydkvaliteten jeg noen gang har hørt i et spill!

Grafikken er nydelig. Den er vanvittig detaljert og livaktig. Støvpartiklene og snøfnuggene ser helt ekte ut når de fly igjennom lufta, og de skaper realistisk dårlig sikt. Eksplosjonene er flotte, og støv, flammer, og jord spruter opp i været og etterlater seg et dypt krater i bakken. Noen av eksplosjonene ser helt ekte ut.
Folkene er også vanvittig detaljert, og bevegelsene er flotte og livaktige.
Alle bygninger kan sprenges, og eksplosjonene er livaktige, og murstein, støv og partikler spruter. Men dessverre er bygningene helt tomme for møbler og lignende. Man hadde ikke trodd at det hadde bodd noen der.

Jeg vil si at dette spillet er veldig bra, enten du er CoD fan eller en herdet Battlefield veteran. Bare løp og kjøp!

Grafikk: 10/10
Gameplay: 9/10
Lyd: 10/10
Holdbarhet: 10/10
Fysikk: 9/10
Historie: 7/10
AI: 7/10

+ Flott grafikk, herlig onlinedel, enormt våpenutvalg, stor samarbeidsglede, realistisk lyd.

- Litt ensformig singelplayer, ikke veldig interesant historie, litt dårlig AI, ganske kort singelplayer, men den er som i de fleste andre krigspill bare en oppvarming til flerspillerdelen.

Medlemsanmeldelser14
Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10