Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Call of Duty: Modern Warfare 2

Skrevet av: Deiron   2010-06-13

Moderen Warfare 2 er kan vel sies at er blandt de mest anmeldte spillene her på GR, og det er ikke uten grunn. Spillet ble hypet til himmels etter det ekstremt gode CoD4, og salgstallene var helt syke. Det har vært det spillet jeg spilte helt siden jul, og jeg må si en ting, jeg elsket spillet. Jeg hadde aldri spilt noe spesielt FPS før, og dreit i om jeg hadde en kill death ratio på 0.50, men nå har jeg 19 dager spilletid, og gud kan jeg love deg at dette spillet er så spolert at det ikke kan beskrives. Spent på hva jeg mener? Fortsett da vel...

Jeg skal ikke gå så veldig godt innpå singleplayeren, det er vel ikke mange som kjøpte dette spillet for den, og om de gjorde det så brukte de 500 kr på nesten ingenting. Historien består for det meste av veldig lite varierte oppdrag med dra fra A til B og skyt alt som rører seg og kanskje pass på en person eller ett kjøretøy en gang i blant. Historien er veldig uinspirert og det noe av det føles nesten presset på for å få den samme stemningen som en veldig dramatisk scene i CoD4 som sikkert vil bli husket lenge av de som spilte den.

Så har vi det nyeste tillegget til serien, Spec-ops mode. I denne modusen skal du og en kompis, online eller splitscreen gjøre forskjellige og helt sinnsykt varierte oppdrag, som for eksempel skal du komme deg fra A til B ved å skyte folk, eller kanskje passe på ett hus, eller til og med drepe mange veldig sterke fiender (sarkasme anyone?) Det er morsomme, men mange av oppdragene er veldig like, og da er det ikke så fristende å klare alle på vanskeligste vanskelighetsgrad allikevel.

Så har vi Multiplayeren, men før jeg starter på den vil jeg si at grafikken på de to over er veldig bra, MW2's online er den eneste online FPS'en som faktisk kjøres i 1080p istedenfor 720p (så vidt jeg vet) men det er vel ikke så vanskelig når det ikke er noe annet som skjer enn folk som skyter, fly som bomber eller helikopter som kjøres selv om Battlefield har hatt ødeleggbare bygninger i lang tid, er det eneste MW2 kan sprenge en og annen gasstank. Jeg hadde ikke forventet annet, men jeg må innrømme, jeg foretrekker at grafikkmotoren faktisk må jobbe pga. ødeleggelse, istedenfor å ha fine modeller som allikevel lagger uansett. Det bringer meg over til neste del, selve multiplayeren, det er vel grunnen til at folk kjøpte dette spillet.

MW2's multiplayer er forgudet av mange. Det kan jeg overhodet ikke forstå. Jeg sier det rett ut. Dette er den mest ubalanserte, ugjennomførte og rett gjennom preget av ekstrem latskap til å fikse opp ting communityen vil ha fikset, jeg noen gang har spilt. Og jeg vet jeg ikke er alene, bare gå på nesten samtlige av Machinima sine youtube diriktører og se noen av de videoene de har på sine egne kanaler.

Det eneste som er bra med MW2's multiplayer er den store variasjonen. Du kan gjøre alt mulig rart, løpe rundt å skyte folk med hagle og få ørti (ikke skrivefeil btw.) kills om du er god, eller du kan sitte på ett tak med en M16 og claymores og skyte folk fra taket helt til du har drept 5 stk. Da legger du deg ned og bruker en av de nye killstreaksene (drep flere på rad uten å dø) der du styrer en rakett. Den gir deg nesten alltid 2 kills. Da får du bombefly som gir deg 4 kills til, da har du plutselig en AC-130 eller ett helikopter du kan styre selv, og gir deg fort opptil 15-20 kills til. Kast en granat i bakken og repeat. Men ja, MW2 har variasjon det skal spillet ha.

Men der var alt det gode slutt. Det er nemlig slik at når man har en 10 killstreak og skal til å få "the angel of death" som den så fint kalles så hører du en lyd. Det er en granatkaster. Du ser personen og dreper han, men det er for sent. Kasteren treffer 10 meter bak deg, men allikevel flyr du hodestups ut gjennom vinduet. På killcammen ser du perksene hans: One man army, danger close og commando. Har du spilt spillet vet du hva jeg mener. Uendelig med granatkastere som dreper alt og alle. Eller kanskje det kommer en person opp trappa, han er supermann og løper selvfølgelig forbi claymorsene dine, du hører han og skyter 10 skudd i han, men det som popper opp er ett bilde av en pille. Han har painkiller som gir deg 3 ganger så mye liv i ti sekunder etter at han spawner, så, 6 meter unna deg flyr han gjennom kulene dine og kniver deg rett i strupen. Du faller død om. Han hadde commando som er scriptet til å la deg knive folk opptil 5.8 meter unna deg. Begynner dette å ligne mer på Super Modern Warfare 2? Spør du meg, et rungende ja. Og vet du hva det verste er? Jeg har ikke nevnt halvparten av det som er ille med spillet. Spill det selv og møt ett horribelt spawnsystem, en 10 år gammel gutt som sitter i ett hjørne, eller kanskje noen som sitter med tactical insertion som lar deg velge hvor du skal spawne, og lar den andre personen drepe seg helt til han har gjort det 25 ganger og slutter spillet med en tactical nuke. Lista går enda videre.

Jeg er snart ferdig, men jeg vil også nevne latskapen til Activision og Infinity Ward. De vet at vi hater alt ovenfor, og det har de visst lenge, og allikevel gjør de ingenting, Dice og EA på en annen side jobber hele tiden med å endre spillet slik at det blir bedre.Det er også enda flere punkt der Dice gruser Infinity Ward. Egne servere. I MW2 gir spillet alt det bruker til en spillers konsoll og via den sendes alt ut. Det gir veldig, og jeg mener veldig stor forskjell i ett spill der du dør av 2 skudd. Det som skjer er nemlig at det er godt mulig at det er en person fra USA eller Kina som får "host" som det heter. Ja, det er bra for de som bor der, men for oss her i europa ligger det vi ser gjerne ett 2/3 sekund bak, og det er mer enn nok til å drepe noen. Dette gjør også at fordi en spiller gjerne ikke har en veldig god internetttilkobling, gir det ett veldig dårlig utslag i form av massiv lagg. Mens BFBC2 opererer med like god grafikk, og i tillegg ødeleggelse som er en gigantisk ressurs for internetttilkoblingen har nesten aldri lag. Jeg er målløs over latskapen.

Jeg beklager om jeg har skuffet eller gjort noen fanboys sure her. Men se det i øynene, det eneste som gjør dette spillet gøy å spille er når du spiller i konkurranser der alt er balansert av oss som er med.

MW2 er ett godt spill på papiret, og jeg liker godt detaljene på våpnene osv. men det er ikke det som er viktig i ett FPS, og jeg vil etter BFBC2 aldri helt godta ett FPS om det ikke har ødeleggelser. Du blir sur av spillet, det blir som om du spiller f. eks WoW og hver gang du skal på et raid blir du drept av ett monster som dreper deg nesten uansett selv etter at det er dødt - like før slutten. MW2 er noe i den duren.

Men det er allikevel noe gøy i pakka, spec-ops var morsomt så lenge det varte, og multiplayeren kan være gøy for de som ikke spiller for å være god, men bare for å tulle rundt, men jeg klarer ikke dette spillet mer og denne anmeldelsen ville sikkert passet like godt som en blogg når jeg tenker meg om.

Delkarakterer:

Lyd: 9/10
Grafikk: 8/10 Singleplayeren og spec-ops har god grafikk, mens multiplayeren burde hatt bedre siden det ikke er ødeleggelse.
Gameplay: 4/10 En god motor i bunnen, og mekanikkene er gode. Bare alt, alt for ubalansert.
Holdbarhet: 5/10 Hva hjelper det at det er 700 levler å gå igjennom når du blir dritsur etter 70?

En sterk femmer, singleplayeren var nesten ikke verdt noe, spec ops drar veldig opp, mens multiplayeren skuffer så mye at det blir bare en nesten 6/10

Jeg vet mange vil si imot meg, men dette er etter god erfaring og det er helt sikkert noen som er enige. Og uansett, dette er min mening, om du ikke liker den så gjør du vel ikke det da.

Btw - se denne videoen for å forstå litt http://www.youtube.com/watch?v=JVvqGf3ojPE

Medlemsanmeldelser33
Samlet karakter: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10