Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Limbo

Skrevet av: ad0132   2010-07-21

Limbo
Limbo er et nedlastbart 2-D plattform/puzzle-spill eksklusivt til xbox 360, laget av det Danske studioet playdead.

Limbo begynner helt plutselig uten noen form for dialog eller historie, ved at en liten gutt våkner opp i en mørk skummel skog. Så kan du bare begynne å utforske skogen. Og når jeg sa mørk skog så mener jeg mørk, ikke bare skogen heller, men gutten, fuglene og alt er mørkt. Det eneste lyset kommer fra himmelen. Dette skaper en dunkel og spennende stemning under hele din reise gjennom skogen.
Men selvfølgelig er det mange farer i skogen, hvis ikke ville det ikke blitt noe særlig spill ut av det.
Det begynner som et plattform spill: Hopp over en kløft for ikke å dette ned i en bjørnefelle. Hvis du faller ned i gropen blir den stakkars gutten halshogd.
Men det utvikler seg til mer et hjernetrimm spill enn et plattform spill i en herlig blanding. Du må flytte kasser for å nå opp til en gren for å så hoppe videre over et vann.
Det er også fiender i skogen, den første du støter på er en enorm edderkopp som prøver å spidde deg. Her må du hoppe unna så en bjørnefelle faller ned fra et tre så du kan dra fellen bort til edderkoppen så den mister bena sine.
Senere støter su også på fiendtlige mennesker som prøver å drepe deg, uten at du egentlig vet hvorfor.

Gameplayet er enkelt og genialt, men det betyr ikke at limba er lett. Langt ifra, du vil dø et titals ganger under din mørke reise. Designet og grafikken er også strålende og den mørke ugjestmilde skogen kunne godt hvert hentet fra virkeligheten. Gutten ser liten og sårbar ut og øynene hans lyser mens de flakker nervøst rundt.
Lyden er har nok en finger med i spillets genialitet, musikken kommer bare under de mest actionfylte sekvensene. Ellers er det bare natur lyder og høre: Vinden som suser, regnet som plasker mot bakken.

Gåtene i spillet er alltid logiske og har en løsning, dette gjør at du aldri blir sur eller irritert på Limbo. Jeg opplevde aldri at jeg kastet kontrollen i raseri, eller slo hodet i veggen av irritasjon. Jeg satt stille og beundret Limbo som det mesterverket det er.
Det finnes dessuten mange måter og dø på: bli halshugd, spiddet drukne eller få et støt.
Men det er ikke morsomt og se gutten dø, jeg får medfølelse med den stakkars gutten. Det kunne skjedd meg. Særlig siden vi har en mørk skog ikke så langt bak huset.

Etter ca. fem timer er spillet over, og jeg sitter igjen med en følelse av å ha spilt et magisk spill , Limbo er en knallhard kandidat til årets spill. Og ett av mine ynglingsspill. Beklager John men ditt westerparadis taper for den lille gutten i den mørke klaustrofobiske skogen.
Hvis du fortsatt er skeptisk til Limbo så bør du laste ned trial versjonen, etter fem minutter vil du være oppslukt i Limbo`s mørke verden.

+ Fantastisk atmosfære, bra lyd, gameplay og grafikk, spennende og vaskelig og legge bort
- Minus??

DOM:
Limbo er et fantastisk spill som alle med en xbox 360 bør unne seg og prøve. Den voksne alvorlige atmosfæren er den beste siden shadow of the colossus. En umiddelbar klassiker! 10/10!

Samlet karakter: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10