Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Uncharted: Drake's Fortune

Når Playstation 3 kom ut, slapp Sony ut en rekke signaturspill som var kun eksklusive for denne plattformen. Blant disse titlene dukket det en mann opp; hans navn er Nathan Drake. Spillet skulle ha mange ulike former for genial bruk av hodebry, frustrasjon og ikke minst actionspekket skytesekvenser. Jeg har funnet ut om de virkelig har klart dette eller ei. Jeg har spilt ''Uncharted: Drake's Fortune''

Nathan Drake - en fullblods barsking - er en skattejeger, og er på ferten av den største gevinsten gjennom tidene. Spillet starter med at han og hans gode hjelper, Sulley, har akkurat fisket opp en stor sarkofag, men det er ikke bare en vanlig kiste. Den inneholder Francis Drake, en av forfedrene til Nathan. Man kan vel si at Nathan gikk i hans fotspor, når Francis også var en berømt skattejeger og oppdagelsesreisende. I sarkofagen ligger det et halskjede og dagboken til Francis. Her står det haugevis med dokumentasjoner, funn og ulike symboler som han hadde oppdaget knappe 400 år tidligere.

Sulley og Nathan har i tillegg fått med seg en journalist på kjøpet - Elena. Hun skal dokumentere hele turen med ett kamera og filme alt som kan ha en binding til skatten. Hun skal så levere filmen til sin oppdragsgiver i journalistbransjen. Spillet starter - som sagt - med sarkofagen. Det som er ulempen med denne scenen er at de må fiske etter den i Stillehavet. Dette resulterer da i blodtørstige og skatte-tørstige pirater. Det er her du lærer deg alle generelle kontroller.

Konseptet og historien er helt fantastisk. I tillegg blir hele historien fortalt i de ulike samtalene i mellom de tre musketerer. Jeg vil personlig si at spillet ikke hadde fortjent karakteren syv, hvis det ikke var for det geniale konseptet som preger spillets gang.

Grafikken er det absolutt beste med hele spillet. Den er laget rett og slett perfekt. Alle de ulike detaljene som flommer over den digitale skjermen, gjør at man får en unik atmosfære. Nærmest hele spillet utspiller seg i jungel. Når man da ser all arbeid som er lagt i detaljene får man virkelig det suget at man er i jungelen. Det som også er utrolig er hvordan detaljene og ansiktsuttrykkene er. Det ser veldig realistisk ut, i hvert fall ved tanke på at spillet kom ut i 2007. Man blir virkelig trollbundet av arbeidet til ''Naughty Dog''.

Det som kan være veldig misledende ved grafikken er at gjennom spillet vil man se mange plattformer og ruiner. Det kan se ut som om man skal klatre opp disse, men det ender opp med et mislykket forsøk. Når man blir forvirret under stressende situasjoner kan det forekomme i død. Dette er ikke et direkte minus, men en liten hake som kan dominere skjebnen til Drake. Litt små grafiske bugs er også temmelig sentralt i grafikken. Det er også misledende og ser ikke særlig pent ut!

Gameplayet har vel mange plusser, men dessverre en del minuser også. Kontrollene funker temmelig bra. Skytescenene har veldig mange positive trekk, man kan gjemme seg bak ulike gjenstander som kan blokkere fiendenes kuler. Under disse sekvensene har rulling og løping en sentral rolle. Dessverre er rullingen slik at når man kommer borti en gjenstand vil Nathan gjemme seg bak den. Rulling er også en fantastisk måte å komme seg fortere unna motstandere og dukke unna kuler, men hvis man gjemmer seg når det skal gå fort unna, mister man veldig mye verdifull tid.

Når man i tillegg får motstandere bak seg og prøver å rulle seg vekk, kan man ende opp med å gjemme seg slik at du blir helt åpen og de får skutt et fint skudd i pannen på deg.

Ellers er kontrollene i klatring og skyting veldig stabile. Det er ikke stivt og flyten er veldig dominerende, noe som er ekstremt viktig i et eksentrisk spill som dette. Klatringen er, som sagt, god, men dessverre så er det slik at man ofte feiltolker hvor Nathan prøver å svinge seg. Det er ofte veldig lett å falle ned fra høye klipper, for så å starte et lite stykke tilbake. Det er her frustrasjonen, man får av spillet, kommer.

Sjangeren i seg selv er ikke akkurat unik. Spillet utspiller seg i tredjepersons skytespill, men man kan si at sjangeren er genuint brukt! Ingen ting å klage på.

Holdbarheten er en positiv og negativ opplevelse. Det er et faktum at spillet er relativt kort, men fantastisk gøy å runde første gangen. Dessverre så er ikke gjenspillingsverdien på det ytterste. Første gang man spiller vil man bli helt fascinert av alt spillet byr på. Man vil elske alt. Andre gangen mister man dog mye av den gleden som utspilte seg første gangen. Første gangen vil man elske vitsene til Drake, de forskjellige kommentarene og det miljøet man spiller i, men andre gangen ler man ikke av vitsene eller kommentarene, alt som er viktig er lett å forutse og ikke minst så er miljøet blitt ekstremt ensporet.

Men, som sagt, første gang er helt genial. Det som synker litt på holdbarhet er også det faktum at man runder det en gang og det er ikke noen onlinedel. Dette er noe ''Uncharted 2: Among Thieves'' prøvde seg på, og som dette spillet også burde hatt. Det ville virkelig gjort spillet litt mindre ensporet og mye mer fantastisk.

Det som skuffer meg litt med spillet er at det blir regelrett litt for mange skytescener. Jeg ville heller ha prøvd på å sette inn litt flere logiske scener. Disse hjernetrimerne i spillet er å knekke ulike koder som er satt opp. Det er mange av dem, men det kunne ha vært enda flere. De er tross alt en liten pause fra de actionfylte skytescenene og det er noe som trengs, ved tanke på hvor mange det er av dem! Jeg må si at dette er noe av det mest genuine som kunne ha blitt gjort. Her får man virkelig en atmosfære av skattejakt rett i fleisen. Det samme gjelder klatrescenene, som også kan være litt slitsomt på grunn av de grafiske bugsene.

Musikken og lyden er helt perfekt laget. Med en gang man setter på spillet og titlescreenen popper opp, kommer det en fantastisk blanding av bongotrommer og orkester musikk. Vakker fiolinbruk er det også. Det er noe sjeldent og unikt med musikken!

Det er også ganske god bruk av musikk inne i spillet, men det er ofte at det kan være litt intens musikk, eller litt for lite musikk. Begge deler ødelegger litt av den vakre stemningen og atmosfæren. Litt synd, egentlig.

Stemmebruket er perfekt. Det kunne ikke ha vært gjort bedre. Stemmen til Drake sitter som et skudd. Manuset er dyktig utført og jeg kan si at jeg er imponert. Eneste som skuffer er at man hører samme frase uansett når man møter motstandere. De skriker ''He's here'' og ikke noe annet. Det er utrolig ensporet og burde vært enten noe annet eller flere kommentarer, spesielt når de har så mange ulike stemmer fra før av!

Lydeffektene er det ikke noe å hakke på. Realistiske lyd fra de ulike våpnene, pluss at de forskjellige typene har eksklusive lyder, noe som er et sjakktrekk fra ''Naughty Dog''. Granater har også veldig realistisk og veiledende lyder som piper raskere når den er på vei til å sprenge. Som sagt, ingen ting å hakke på, helt perfeksjonert til det ytterste.

Konklusjonen min om dette spillet er som følger; et utrolig vellaget spill, som har perfeksjonert sjangeren sin. ''Naughty Dog'' har virkelig utmerket seg selv. Eneste som er at jeg mener at spillet kunne ha vært litt mer terpet. Dette er et must for alle hardcoregamere, eller ps3 eiere

+: Historien er helt fantastisk, utrolig grafikk, gameplayet, musikken og holdbarhet

-: De ulike bugsene, ensporet, gjenspillingsverdien og intens musikk!

Historie: 10/10 - Veldig genialt, kunne ikke vært bedre. Øker veldig mye av den unike atmosfæren!

Grafikk: 9/10 - Nesten perfekt, det er synd at spillet har ulike grafiske bugs som ikke ser så pent ut.

Gameplay: 8/10 - Godt resultat, men kunne virkelig ha vært bedre på rulling.

Lyd: 9/10 - Musikken som ødelegger. Intenst eller borte preger spillet!

Holdbarhet: 7/10 - Første gangen er dette noe unikt. Runder du spillet, så er det ikke mer å gjøre!


9/10 - Uncharted: Drake's Fortune!

Medlemsanmeldelser25
Samlet karakter: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10