Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Silent Hill 4: The Room

Anmeldt til PS2.

+: Grafikken, det uvanlige konseptet, monstrene, omgivelsene, musikken, selve opplevelsen av spillet

-: Lite historie om hovedpersonene

Du spiller som Henry Townshend, som bor i en litt uvanlig leilighet i South Ashfield Heights.

Det har seg nemlig slik at Henry ikke kan komme seg ut av leiligheten sin i tredje etasje. Ikke bare er døren sperret med hengelås og kjetting, men vinduene sitter helt fast og verken telefonen, radioen eller tv'en fungerer som de skal.
Det hele starter med et forferdelig mareritt.
Etter at Henry våkner fra dette marerittet, hører han et brak inne på toalettet. Henry går inn og ser at det plutselig er et stort hull i veggen inne på toalettet. Så hvorfor ikke bare krype inn?
Du befinner deg plutselig i et parallelt univers, der helvete har sluppet løs.

Twin Victims er en av de mange fiendene i spillet. Den har ikke føtter og ser bare helt forferdelig ut når den kryper mot deg!

Fiendene er noen slags monstre fra dine villeste fantasier. De vil gjøre alt for å få deg til å skrike av redsel, mens du løper for livet og ender opp med å møte flere monstre. En av mine favoritter er "The Victims". De er umulige å drepe. Når du først har fått dem i bakken, reiser de seg opp og flyr etter deg sakte, men sikkert! Bare å være i nærheten av "Victims" skader deg. Noe som er ganske så irriterende.

I de viktigste nivåene i spillet, bruker man vanlig tredjepersons perspektiv kjent i de eldre spillene i Silent Hill-serien. I motsetning til de andre spillene, har du et begrenset inventar som kan styres ved å legge unødvendige gjenstander i en kiste i leiligheten til Henry. Dette fungerer ekstremt bra, men jeg savner det at man hadde med seg alt uansett hvor man var. Slik det var i spillene før fireren.

Omgivelsene i Silent Hill 4: The Room er helt utrolig skremmende og originale. Du vet aldri hva du støter på av monstre og hva slags våpen du skal bruke i hvilke situasjoner. Noe som gjør at alt du bestemmer deg for blir lagt i dine hender. Du får veldig lite ammunisjon, som betyr at du burde spare på det du har til du plutselig kommer i en vanskelig situasjon. Det er også ekstremt viktig å ta vare på alle healthpacks du kommer over.
Jeg liker veldig godt de spillene der man får tid til å kjenne hovedpersonen. Noe dette spillet ikke har klart helt. Hovedpersonen Henry virker som en veldig merkelig karakter du ikke får bli kjent med i det hele tatt, noe som gjør at jeg trekker ned på spillet.

Kampsystemet er veldig likt de gamle, klassiske Silent Hill-spillene. Hold inne en knapp og trykk på en annen. Veldig brukervennlig.

Kampene i Silent Hill 4 følger mønsteret satt av de andre spillene med noen forskjeller. Som de tre foregående titlene i serien har du tilgang til en rekke slagvåpen, men bare to skytevåpen. Slagvåpnene er ofte skjøre. De mest skjøre slagvåpnene er som regel golfklubber og flasker. Disse våpnene kan påføre variert skade på en motstander, til de til slutt blir ubrukelige. Gjenstander som kan brukes som talismaner (som beskytter spilleren mot skader fra hjemsøkingen i Henrys leilighet) vil også bli ubrukelige etter kort tids bruk.

I andre halvdel av spillet, får du med deg Henrys nabo Eileen Galvin. Skaden Eileen tar i spillet avgjør veldig mye av hva som skal skje helt til slutt. Du kan også utstyre Eileen med et våpen for å ha henne med i kamp. Noe annet som trekker ned på karakteren til spillet er AI-en til Eileen. Hun er rett og slett dum i hodet. Og hun er et av de viktigste elementene i hele Silent Hill 4; noe som betyr at hun ikke burde bli skadet.

Dette spillet er veldig blodig, voldelig og skremmende. Jeg vil virkelig ikke anbefale små unger å ha noe som helst med dette spillet å gjøre. Det sier seg selv, når en på min alder nesten gjør i buksa av det.

KONAMI har gjort et eksepsjonelt arbeid med Silent Hill 4. Ikke bare er det originalt, men det gjør deg til hovedpersonen! Du bestemmer hvordan det hele vil slutte (så lenge du er forsiktig)
Grafikk:8.5/10
Gameplay: 8/10
Musikk: 9/10
Lyder: 9/10
Holdbarhet: 6/10

Selve grafikken i dette spillet er fantastisk til å være utgitt for så lenge siden på PS2. Noe som bygger veldig på opplevelsen.

Her er traileren til Silent Hill 4: The Room.
Jeg må virkelig advare deg om at traileren er ganske så skremmende.:

http://www.youtube.com/watch?v=cIZlIQKquNk&feature=related

Silent Hill 4 ble også utgitt på pc og Xbox, så det er mange muligheter!

Er du klar for å bli dratt inn i verdenen innenfor The Room?
Gled deg til å se det som skal bli din mest fryktingytende opplevelse noensinne!

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10