Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Tekken 6

OBS:-oppdatert 22/10/10 merket med stjerne*

Jeg har spillt mange Tekken-Spill, og regner meg selv som en stor fan av serien. Men overgangen fra PS2 til 360 så ble Tekken ganske borte fra meg. Så derfor ble det stort da Tekken 6 kom til 360!

Dette spillet er fullpakket med morro, det er utrolig mye man kan gjøre her. Følge Lars gjenom Campaign moduset er veldig vanedannende, når fiendene dropper skattekister med nye costumes til deg. Man kan også spille som en annen karakter om du har låst opp han/hun igjenom å spille campaign.

*De nye karakterene er et vellykket ekstra til spillet. Den overvektige Bob er den mest overraskende. Han er lynrask selv for sin størrelse, en av de kuleste i Tekken noensinne.
Zafina ser ganske hot ut, mens martial arts-stilen hennes er merkelig, der hun kan krabbe og imiterer en tarantella. Creepy men stilig.
Leo fallt ikke helt etter min smak, likte ikke angrepene hans, og ser litt vel fjollete ut. Faktisk ser han mer ut som ei jente enn gutt. Men det er min mening.
Miguel fallt heller ikke helt etter min smak, men han er kul og unik.
Azazel er bossen i spillet, han er ikke spillbar. Men utseendet hans og rent grafisk er han det kuleste og nydeligste i et fighting-spill jeg har sett på lenge.
Jack 6 er den kuleste Jack så langt, med nye bra moves.

Å spille two-player split-screen har alltid vært min favoritt hos Tekken spillene, og her synes jeg spillet virkelig skinner! Det er 40 spillbare karakterer rett fra starten så du slipper med å slite med å låse opp din favoritt. Her er det mange gamle kjente og nye. Alle karakterene er utrolig bra balansert, så her kan du ikke skylde på at kompisen din valgte en bedre karakter enn deg. Føler du at du er nødt til å mestre en karakter, er det lett å trente på Practise-modusen.

Costumize'ingen finnes det mange mulige måter til å lage din favoritt karakter med et unikt utseende. Veldig polert og vellagd. Vil du ha en grønn King med søt bamse-aktig maske? værsegod!

Online-delen ble jeg ganske skuffet over.
De aller fleste som spiller er helt sykt flinke, så om du ikke klarer å lære deg masse forskjellige 10-hit comboer kommer du til å slite en del. En annen ting som irriterte meg sterkt er at man bytter igjenom å starte på venstre side eller høyre. Jeg og en random fra kina spiller da ikke split-screen? det kan da ikke være SÅ vanskelig å ordne at på min skjerm så starter jeg på venstre side, mens på skjermen til kina-mannen står jeg på høyre? Huff. Kan skje en god del lagg der også, så vær obs på en del hakking av skjermen.

Grafikken likte jeg ganske godt, jeg er glad de ikke har fjernet de effektene når man slår/sparker fienden så det kommer en slags ild/strøm kule lignende effekt (dere Tekken fans vet hva jeg snakker om). Karakterene føles mer levende enn noensinne, og bakgrunnene er ganske pene.
*Og Avslutnings videoene er bra polert og bra laget. Og de fleste morsomme. Vakkreste fighting-spillet jeg har sett etter min mening.

Musikken er kul, fengende og energisk. Man blir litt gira av musikken. Beste soundtracket på Tekken noensinne. Men et stort minus på at Wang har mistet sin creepy og ekkle men humor-fylte stemme "åååhhh".

Sist men ikke minst: Gameplayet. Tekken har endret seg ganske lite gjenom årene sånt sett. Det er for såvidt bra, siden Tekken er og blir det beste fighting serien gjenom tidene. Men det som har dukket opp gjenom de yngre tittlene er "Juggling". Det handler om å få motsanderen i luften og få til så mange comboer som mulig mens motstanderen ikke får gjort noe i luften. Sykt irriterende og det føles veldig billig og småjuks.

Men ser man bort fra Juggling så er Tekken 6 et utrolig morsomt spill man kan kose seg med lenge, om du liker å gå rundt i campaign og samle kister og penger, spille mot dine venner eller spille online, dette er Tekken, det beste sålangt.


Grafikk: 8/10
Det vakkreste Tekken Spillet hittil, veldig bra polert og gjenomført.

Lyd: 9/10
Musikken er fengende og lydeffektene er kule som alltid. Beste musikken i et fightingspill hittil.

Story: 8/10
Å følge Lars igjen campaign der han jakter på Heihachi Mishima mens han har mistet hukommelsen er spennende og dramatisk. Og King Of The Iron Fist Tournament styrt av Jin Kazama, trenger jeg si mer?

Gameplay: 8/10
Kontrollen føles godt og reaksjonene er bra. Juggling er jeg ingen fan av, men man kan ha det utrolig morro med dette spillet og god variasjon.

Online: 6/10
Spillets svakeste side. Her møter du helt random folk er enten sykt gode med høye stats, eller folk som er dårlige med lave stats. Her kunne det trengt en bedre matching der dårlige stats folk møter dårlige stats folk og omvendt. Og det er ofte mye hakking og lagging, og at du starter tilfeldig på venstre eller høyre side er irriterende. På pluss-siden så føles det utrolig godt å vinne over folk med høye stats, og samle på Wins på sin favoritt karakter.

Samlet Karakter: 8/10
Mange karakterer å velge mellom, God musikk og fin grafikk, Tekken 6 er kongen på fighting-haugen!

Samlet karakter: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10