Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Darksiders

Mange så frem til store titler som Bioshock 2, januar i år. Plutselig bak tittlene dukket det opp en liten perle, med hint fra storhetstiden til Santa Monica. Spillet var basert etter hack n' slash spillene God of War og hadde en haug med twister. Klarte de å oppnå full suksess eller er det et navn som vil bli glemt?

Historien er basert etter dommedagsteoriene. De syv segl er brutt, og de fire ridderne av dommedag skal ri. Dessverre var det kun en tusseladd som ble informert om at seglene var brutt. Denne mannen heter War. Hele konseptet baserer seg også etter løgner. De syv segl er egentlig ikke brutt, noe som skaper et inferno av krig mellom engler og demoner. War og de berømte herskerne i ''The Council'' skal kjempe mot demonen som står bak løgnen, The Destroyer.

Hele historien er kanskje litt innviklet, men det er relativt lett å engasjere seg i den. War er usympatisk, ond og gjør alt for å forhindre at The Destroyer kommer til makten i verden. Han ender opp med å bli direkte slaven til ''The Council'' og gir blanke i om han kommer til å forsyne verden med flere onde skapninger eller om han må drepe gigantiske monstre. Hele historien går som støpt til gameplayet og grafikken, og det virkelig gjenspeiles i gjennom hele spillet.

Grafikken er vel den største akilleshælen. Den er til tider kjedelig og karakterene kan ha dårlig oppløsning, eller at de ikke er velpolert godt nok. Dette tyder til sløvhet fra skaperne og er ikke et sjakktrekk. Men grafikken er ellers helt super. De leverer til tider god oppløsning, har kreativ bruk av en slags cellshade-grafikk. I tillegg er det smart å gjennomføre at hele spillet er mørkt og dystert. Dessverre kan man gå lei det, og man blir ikke ekstremt godt humør.

Den mørke og dystre grafikken er derimot med å gjenspeile atmosfæren og stemningen til hele spillet. Det er temmelig viktig for en gamer at man skal se for seg selv som War. Man skal føle at man har det mektige sverdet ''Chaosbringer'' støpt i håndflaten. Det føles temmelig magisk og er egentlig svært imponerende.

Gameplayet er nesten perfekt. Det er mange kombinasjoner som du vil elske. Du har ulike knappetrykk som resulterer i grenseløse sving, som er heidundranes kult og ekstremt dødelig for fiendene dine. Men som alle andre spill, så er det ikke helt knirkefritt, det kan bli ekstremt kjedelig å bare hamre løs på ørten hundre forskjellige folk. I tillegg vil man oppleve at hoppe- og flyvefunksjonen kan være veldig plagsom og full av tabber. Dette kan være svært fatalt, og kan ødelegge mye for deg.

Spillet kommer til å minne deg mye om en dårligere versjon av Santa Monicas perle, God of War, men etterhvert kommer til å finne mye som er veldig stor forskjell fra GoW. Du vil oppdage templer, hodebry og grenseløs action. Til slutt faller man til andre tanker over at spillet minner en blanding av Zelda og God of War. Du vil ende opp med å kaste en diskos fra flamme til flamme, noe som ikke er ulikt Zelda serien.

Mange våpen vil også være et nøkkelord. Du har det ene sverdet ditt, pluss at du får en haug med ulike gjenstand som vil brukes i løpet av hektiske kamper eller utenfor. Jeg mener at spillet kunne hatt med litt bedre våpen. Jeg brukte kun ett våpen igjennom hele spillet og det var sverdet. Offhand våpene er veldig tamme og leverer ikke den gode dosen med krutt som ''Chaosbringer'' gjør.

Holdbarheten er også en akilleshæl. Spillet vil føles ensformig og man ville satt pris på et litt mer variert knappesystem, miljø og lys. Mørket, som sagt, vil gå som en rød tråd igjennom spillet, for å skape en god atmosfære, men det kan bli veldig ensporet. Mange gamere setter pris på å få litt gladfølelse, og ikke bare surt og leit.

Knappene kan brukes til mye forskjellig, og det blir også bra når man har demonen Vulgrim bak seg. Du vil samle mange sjeler igjennom spillet, ikke ulikt de røde kulene i God of War. Disse sjelene kan man bruke til å kjøpe våpen, magi eller nye angrep. Dette skaper litt fler muligheter og er ikke et dumt trekk. Dessverre så er møteplassene man møter Vulgrim på, altfor vanskelige å finne, så du vil ende opp med å spare helt til du finner han. Mange ville satt pris på å gjøre det når de vil.

Lyden i et hack n' slash spill skal være veldig intens i de røffe scenene, og litt mildere i de rolige scenene. Det mener jeg at de ikke har klart med glans. Musikken er veldig fadet ut under alle scenene egentlig. Det er mange ganger man ikke hører den i det hele tatt, noe som skaper et tomrom og et ekko når War stønner. Det er greit nok at det er god ekkolyd, men det kunne ha vært noe mer.
Stemmeskuespillet er derimot glitrende og små skummelt. Alle har absurde stemmer, som passer helt perfekt. Det er dessverre en haug med gigantiske fiender, som har en gurglende stemme som er ganske vanskelig å forstå.

Lydeffektene er veldig viktig. Hvis det ikke høres tilfredstillende å gjennombore en persons ansikt eller noen andre vitale deler på kroppen, så kan hele spillet ende opp som en stor tabbe. Det som ''Darksiders'' gjorde var å legge til en blanding av idiotisk og fabelaktig lyd. Alle motstanderne høres ordentlige ut, men det er en haug med ensporede lyder. Hvis man splitter en person i to, flere ganger, så vil det komme samme lyd. Det burde hatt litt mer variasjon ellers blir det litt klønete.

Alt i alt så leverer spillet et prestisjefullt spill, fullt av detaljer som gjør dette til en individuell tittel og ikke sønnen til God of War. De har tatt ideen og gjort den til sin egen, og gjort det med glans. Det er dessverre noen enkelte feil, som er temmelige sentrale, og gjør at hele spillopplevelsen ikke blir fullkommen.

Grafikk: 8/10 - Atmosfæren er like støpt som sverdet til War er i hans håndflate. Dessverre så er det litt ensporet, kjedelig og har temmelig dårlig teksturer.

Gameplayet: 9/10 - Nesten spot-on. Kunne ha vært litt bedre våpen.

Historie: 9/10 - Smart historie, som er litt inviklet, men lett å engasjere seg i!

Holdbarhet: 8/10
- Litt ensporet her og der, men ellers veldig imponerende.

Lyd: 8/10 - Kunne hatt litt mer musikk i løpet av hele spillet, også kunne det ha vært litt bedre stemmeskuespill på de større motstanderne!

Darksiders - 8/10

Samlet karakter: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10