Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion. Personlig er dette mitt favorittspill. Jeg har brukt flere hundre timer på spillet og kommer til å bruke enda flere!

Denne anmeldelsen ble skrevet utifra PS3 GoTY versjonen.

Først og fremst: det som menes med navnet "Oblivion" er Helvete. I spillet åpner det seg såkalte Oblivion Gates. Disse portene leder inn til Helvete og det er meningen at man skal komme seg opp i et av tårnene i Helvete og stenge porten. Disse portene vil ikke slutte å dukke opp før du har gjort ferdig main questet.

Det første man legger merke til med spillet er den enorme friheten. Man lager sin egen spiller som man kan velge utsende, rase og egenskaper på. Man føler at spillet blir mye mer personlig. Spillet avhenger også av hvilke valg du tar, som for eksempel hva du svarer folk. Du kan velge om du skal være snill og hjelpsom eller å si stygge ting til folk og bli mislikt. De aller fleste på spillet kan bli drept. Dette kan forandre noen quest eller hva folk sier til deg.

Over til spillets handling! Spillet foregår i Tamriel og i Shivering Isles om du har utvidelsene. Selve main questet starter med at Uriel Septim (keiseren) henter deg fra fangecellen din. Grunnen til at han frigjør deg er at han mener at han har sett deg i drømmene sine og at du er av stor betydning for Cyrodill. Du må følge ham og vaktene hans gjennom kloakksystemet for å komme deg ut av fengselet. På vei ut møter dere på flere skapninger i tillegg til noen utsendte fra The Mythic Dawn. Når du er et stykke utav hulen sier Uriel at han ikke kan gå lengre. Han gir deg Amulet Of Kings. Denne amuletten er nemlig en meget sentral bit av spillet.
Halve main questet går ut på at amuletten har blitt stjålet av The Mythic Dawn og at du skal prøve å finne den igjen. Amuletten er det eneste som kan hjelpe med at de gode vinner over Oblivions krefter.
I tillegg til et ikke bare bra, men også interessant main quest, er det mange fantastiske side quests a bruke tid på.

Litt om "landet" Cyrodill: Landskapet er variert og forandrer seg fra nord til sør. Lengst nord ligger den lille, koselige byen Bruma. Bruma er ikke altfor stor og man kan finne mange sidequest om man bare spør seg litt rundt. Området rundt Bruma er høye, snøkledde fjelltopper med diverse fiender. Helt sør i Cyrodill ligger Leyawiin. Dette området er svært annerledes fra det i nord. Alt er mye grønnere og lysere i denne delen av Cyrodill. Spillets byer ligger spredt og mellom dem kan man finne man finne små tettsteder, huler, forlatte hus og mye mer.

Fiendene i spillet er som resten av spillet veldig variert. Man kan slåss mot alt fra "Mud Crabs" til "Clannfears" (Mud Crabs er små krabber og Clannfears er dinosaurlignende skapninger fra Oblivion). Fiendene varierer fra om du er i Shivering Isles, Oblivion eller Cyrodill.

Personlig elsker jeg spillet og klarer aldri å helt legge det fra meg. Spillet er fult av overraskelser og man finner stadig nye ting og steder. Det eneste som trekker spillet litt ned er litt for mange glitcher og for få stemmer. Alle vaktene har for eksempel like stemmer. Bortsett fra dette er det alt i alt et fantastisk spill! Godt jobba, Bethesda!

Grafikken kan man ikke klage på. Grafikken er utrolig bra og første gang jeg spilte spillet ble jeg helt paff. Særlig med tanke på at spillet ble laget i 2006. Det hender at spillet glitcher og grafikken blir litt ødelagt av det, men når et spill er så stort som Oblivion hadde det vært rart om det ikke glitchet.

Lyden er som resten av spillet både magisk og stemningsfull. Musikken som går i bakgrunnen av spillet varierer fra hvor du er og er meget avslappende. Den varierer også fra om du er i en slåsskamp, i en hule, inne i et hus eller om du er ute. Grunnen til at jeg ikke er helt fornøyd med lyden er at stemmene er for lite varierende.

Gameplayen er ikke så altfor vanskelig å sette seg inn i. Med torturialen på begynnelsen, gode forklaringer og enkle kontroller tar det ikke lang å lære seg kontrollene. Ikke noe å klage på her.

Grafikk: 10/10

Lyd: 9/10

Gameplay : 9/10


PS: Vil bare si at en del av kommentarene nedenfor er til en eldre anmeldelse. Jeg har endret ekstremt mye.

Medlemsanmeldelser40
Samlet karakter: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10