Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Skate 3

Skrevet av: matsb96   2010-12-04

Hjulene ruller bortover den asfalterte gaten, sakte men sikkert tar jeg en kickflip ned en trapp.
Jeg kjører videre, uten å høre at uteliggerne eller de eldre damene skriker etter meg. Dette er min by, byen Port Carverton!

Skate serien fikk sitt gjennombrudd etter det originale Skate ble utgitt i 2007. Etter mange år med Tony Hawks sitt knappetrykkingsslit, var det tid for en ny sjef innen sjangeren.
Etter en nydelig åpningsfilm, som innebærer alle skatere som er med i spillet, venter man spent på hvordan det tredje spillet i serien skal bevise hvorfor EA og Black Box fortjener kongestolen i denne sjangeren. Men er spillet like godt som åpningsfilmen?

Etter å ha hoppet ned fra et tak og flydd gjennom luften, besvimer du da du treffer den harde bakken. Få minutter senere kommer din gamle venn Reda, som også var din medhjelper i de to forrige spillene. Han er villig til å lage sitt eget skateboardteam, der dere kan få andre skatere inn på laget og selge brett. Reda er en morsom og ganske innpåsliten karakter, men fungerer veldig bra som hjelpemann. Målet i dette rullebrettspillet er å selge flest mulig brett. Dette gjør du ved å utføre forskjellige oppgaver. Som å bli tatt bilder av fotografer fra kjente skatemagasiner, kappløp mot andre, og få flest poeng på en spot og masse mer. Det er også mange muligheter til å tilpasse sin person med haugevis av klær, sko og brett fra de mest populære kleskompaniene innen rullebrettkjøring. Man kan låse opp flere av disse ved å klare oppgaver lengre ut i spillet.

Skate serien ble kjent for sin revolusjonerende Flick It kontroll. Man bruker den høyre analogspaken til å utføre flips, grinds osv. Dette fungerer like godt hver gang, og gir deg en ekte følelse av å kjøre på et brett. Kontrollene når man var av brettet i Skate 2 ble beskyldt for å være klumsete og unøyaktige, dette har Black Box fikset. Denne gangen er presisjonen nøyaktig, og skateren løper fortere enn noen ganger før. Selv om personen du styrer løper unaturlig fort til tider, virker det bra.

Siden Skate 2 har ikke spillet forandret seg mye med grafikken, men selve byen og de forskjellige karakterene i spillet er fine. Port Carverton er fullstappet med farger, enten det er midt i sentrum eller lengre oppover i fjellene. Brettene, hjulene og mye mer ser realistisk ut. Skate 3 har også veldig mange små detaljer, hjulene blir møkkete etter mye bruk, skoene blir slitte etter alle triksene på griptapen og brettet mister malingen under etter hvert.

Det er rett og slett herlig å høre hjulene rulle bortover veien, det er så å si utrolig nøyaktige og trolige lyder. Hvis bakken skifter fra asfalt til sementvei, kommer den eksakt samme lyden som du ville hørt hvis du hadde prøvd selv. De profesjonelle skaterne leverer varene sine med sitt stemmeskuespill. Men personen du spiller, er nokså stille og rolig, men kommer noen ganger med små kommentarer. Innbyggerne i Port Carverton roper etter deg hvis du skumper eller slår brettet i hodet på dem. Damene har i tillegg en elektronisk pistol, så vær forsiktig.
Musikken i Skate-spillene er noe av det beste med serien. Man får massevis med gamle hippiesanger, rock og pop. En herlig blanding, noe som kan gjøre spillopplevelsen enda bedre.

For mange kan det tredje spillet i denne serien blir altfor likt de to forrige, så hvis du har Skate 2, trenger du nødvendigvis ikke dette.
Onlinen har blitt forbedret, med mange forskjellige øvelser som man kan gjøre mot andre over internettet. Noe av det beste med spillet er Hall of Meat. Det handler om å skade seg selv mest mulig ved å hoppe ned fra bygninger eller bare tryne på gata. Dette kan bringe frem mange grimaser og sommerfugler i magen, spesielt hvis du får en stang mellom dine to bein.
Holdbarheten har også fått sin plass i spillet. Man kan fortsette å spille dette spillet i lang tid. Mye på grunn av den gode onlinen og alle Own The Spots.

Konklusjon: Kongen av skateboard-simulatoren har nok en gang imponert med sitt tredje spill i serien. Ingen kan foreløpig nærme seg serien innen sjangeren. Og den vil være der i flere år fremover.

Gameplay: 8/10
Grafikk: 8/10
Lyd: 10/10
Holdbarhet: 9/10

Samlet karakter: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10