Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Red Dead Redemption

Skrevet av: matsb96   2010-12-05

Rockstar har forandret landskapet fra store bygninger, til skoger og ørkener. Men klarer deres nye ville vesten spill å gjenta suksessen som de har fått ved GTA-serien? Jeg rir ned til Amerika og sjekker det ut!

Red Dead Revolver kom ut i 2004, og er det første spillet i serien. Men det nye spillet har ingenting å gjøre med forgjengeren.
Du er John Marston, en voksen mann med både kone og barn. Han har i fortiden vært en forbryter. John oppsøker sine gamle kamerater for å finne tilbake til sin savnede familie. Men han blir skutt og blir liggende for å dø.
Han blir funnet av en dame ved navn Bonnie MacFarlane og blir tatt vare på.
Etter åpningssekvensen, skjønner man hvor godt dette spillet blir, og hvor superb det er grafisk sett.
John er en hardhaus, men også en kjærlig person. Noe som gjør at man kan knytte et sterkt forhold til han.

Gjennom spillet møter man massevis av forskjellige karakterer. Gravrøveren Seth og salgsmannen Nigel West Dickens er noen av de mest minnesrike personene man møter.
Kontrollene har ikke forandret seg mye siden Rockstars forrige spill. De fungerer bra og er responsive. For å få seg til sted til sted, bruker man omtrent hele tiden hest. Disse turene kan bli i det lengste laget til tider, men siden landskapet er så vakkert, gjør det opp for seg.
Som sagt er landskapet fantastisk. Alt fra ørken til dype skoger kommer opp på skjermen når man navigerer fra øst til vest, og sør til nord. Det er mange forskjellige oppgaver i spillet. Å hjelpe kvinner i nød, redde dyr fra en brennende låve og besøke spesielle personer er bare en liten del av oppgavene. Oppdragene er varierte og spennende, og mange av de fenger deg, og gjør at du fort kan bli festet i stolen.

Spillet er en grafisk perle. Ansiktene og landskapene er detaljerte, og gjør helheten mye bedre.
Å se en kortfilm er en fryd for øyet. Men dette er ikke et perfekt spill, ingen spill er det. Det finnes en del bugs, noe som kan bli irriterende i lengden. Personer blir borte og John kan plutselig fly hundre meter oppe i været. Dette er bare noen av dem.
Lyden er heller ikke så verst, nærmere perfekt. Rolig og avslappende western musikk blir spilt av, mens man sitter på hesteryggen og ser på solnedgangen. Musikken kan i tillegg ta fart, og det kommer mer rockinspirerte spor. Disse melodiene øker stemningen, og gjør det enda mer spennende.
Rockstar har lenge hatt imponerende stemmeskuespill. Denne tradisjonen stopper ikke i Red Dead Redemption. Selve hovedpersonen har en røff stemme, og de andre karakterene gir også gode varer. Med cowboy-engelsk får man ekte western stemning. Noe av det aller beste er gravrøveren Seth sin stemme. Han har en ekte galskapsstemme, noe man ser med en gang man ser han.

Historiedelen i spillet er bortimot tretti timer lang, men etter hoveddelen, har man fortsatt flere sideoppdrag, kortspill og multiplayer.
Den lange historien og det mangfoldige omfanget av sideoppdrag gjør holdbarheten og underholdningsverdien enda bedre. Det er et tonn med fremmede som trenger din hjelp. Du kan ta et slag med poker i en salong eller bare utrydde gjenger som gjemmer seg i fort. I mange spill kan sideoppdrag bli ensformige og kjedelige. Men ikke her, fordi spillet har mye varietet.
I multiplayeren kan man ri og gå rundt med andre folk i en modus som kalles "Free Roam."
Men helt plutselig kan tilfeldige personer skyte på deg uten grunn, og det blir fort kjedelig.
Man kan også ha dueller mot andre, lage sin egen gjeng eller spille kortspill. Man kan også gå høyere opp i en rangstige. Man starter med et esel og usle våpen, men dette kan forbedres.

Konklusjon: Rockstar har laget et av de beste westernspillene hittil. Historien er spennende og variert, og du knytter bånd med karakterene. Historien tar overraskende vendinger gjennom den lange enspilleren.
Red Dead Redemption er kanskje årets beste spill, med sin herlige sjarm, grafikk og lyd. Dette er et spill som vil underholde deg i lang tid fremover!

Delkarakterer:

Gameplay:9/10
Grafikk:10/10
Lyd: 10/10
Holdbarhet: 9/10

Medlemsanmeldelser28
Samlet karakter: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10