Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Assassin's Creed: Brotherhood

Ubisoft sin Assassin`s Creed serie har vært en av de mest kritikerroste spillserier på dagens konsoller. Med en utrolig spennende historie kunne selvfølgelig ikke Ubisoft slutte med det første.

Assassin`s Creed: Brotherhood er oppfølgeren til Assassin`s Creed 2 som kom i fjor som viser enda mer av snikmorderen Ezio og hans snikmorder familie. Men er Brotherhood like stort og bra som Assassin`s Creed 2? Det får du vite i denne anmeldelsen!

Frigjørelsen av Roma

Brotherhood er en direkte oppfølger til Assassin`s Creed 2 og starter rett etter der forgjengeren slapp. Du spiller igjen som den berømte snikmorderen Ezio Auditore da Firenze.

Hovedmålet til Ezio er denne gangen å ta livet av paven Rodrigo Borgia og diktatoren Cesare Borgia som styrer Roma. For å få Roma fri må Ezio ta livet av disse to sjefene og med hjelp av sin snikmorder familie er dette Ezio sin største kamp for frihet i Italia.

Historien i Brotherhood er utrolig spennende og du legger (nesten) ikke kontrolleren bort før du ser rulletekstene. Det finnes mange spørsmål og gåter fra start til slutt, men dessverre er enspillerdelen litt kort (jeg brukte rundt 8 timer og 30 minutter på den) i tillegg er i-gjenspillingsverdien like liten i Brotherhood som den er i Assassin`s Creed 2 og det første spillet.

Ikke alt er dårlig med den. Vi får møte på både det gamle og nye fjes gjennom historien som unge Leonardo da Vinci, Niccolo Machiavelli, den sinte diktatoren Cesare Borgia, paven Rodrigo Borgia. Man vil også få spilt en del som Desmond Miles som enda samarbeider med Lucy, Rebecca og Shane om å finne edens eple.

Roma

I Brotherhood vil du få oppleve 3 kjente steder. Det store Roma, Monterigginio og Viana. De to sistnevnte byene får man oppleve veldig lite ettersom at Brotherhood fokuserer på Roma. Fordi det er i Roma det aller meste foregår.

Ifølge Ubisoft er Roma den største byen man kan finne i Assassin`s Creed spillene til nå. Og det er jeg helt enig i. Roma er en gigantisk vakker by i Brotherhood.

Designerne hos Ubisoft har gjort en enormt god jobb ved å designe Roma. De berømte stedene som Vatikanet, kirkene og landskapene er merkbart plassert på rett sted. Skulpturene og de nydelige landskapene med Åkre og sola som skinner vakkert og reflekterer med Romas elver er fantastisk å se på.

Ubisoft har uten tvil fokusert og forsket på den beste måten i i-gjenkjenne Roma fra renessansen. Detaljene på kirkene og de forskjellige stedene er nydelige så der er det ingenting å klage på. Roma er fantastisk i Brotherhood.

Samme gamle

Brotherhood bruker samme grafikkmotor som ble brukt i Assassin`s Creed 2, der jeg skrev at grafikkmotoren begynte å vise alderdom, og det viser den enda mer og enda kraftigere i Brotherhood. Grafikkmotoren er virkelig sliten i forhold til hvordan grafikken er i andre spill denne generasjonen.

Selv om mange av animasjonene, ansiktene til karakterene og sola ikke er så bra som det alltid har vært er detaljrikdommen i omgivelsene like fantastisk som den alltid har vært. De forskjellige kirkene og de berømte stedene har en utrolig stor detaljrikdom så det er ikke alt som er dårlig med den nåværende grafikkmotoren.

Lyden er like bra som den var i Assassin`s Creed 2. Lyden av hestene som springer, sverdfektingen, klatringen og stemmeskuespillet er like god som den alltid har vært så der er det heller ingenting å sette negativt på.

Kampsystemet derimot har fått en del oppgraderinger siden sist. Nå kan man kaste økse, hoppe ned på fienden, rive h*n ut og ta hesten hans/hennes og et par små ting til.

Historie oppdragene er veldig spennende og du blir ikke å gå lei med en gang du setter den ned for å spille historien. Sideoppdragene er derimot litt mer repeterende, men ikke altfor mye. Dessverre så klarer ikke Brotherhood heller å skaffe en god i-gjenspillings følelse, noe Assassin`s Creed 2 heller ikke klarte. Så når jeg er ferdig med historien er det ingen grunn å spille den om igjen


Lag deg et brorskap

Den største nye muligheten i enspillerdelen til Brotherhood er muligheten til å lage sitt eget brorskap med snikmordere.

Ved å hjelpe borgere som vil bli drept av soldater som er under Borgia familiens makt kan du rekruttere dem til å hjelpe deg ved å frigjøre Roma fra Borgia familien.

Du kan trene rekruttene dine til å bli like store snikmordere som Ezio, men for å gjøre det må du sende dem på oppdrag i land rundt om i Europa og selvfølgelig Roma. De for flere og flere erfaringspoeng for hvor mange oppdrag dem fullfører. Så om Ezio er i en knipe der over til soldater angriper Ezio på en gang er det bare å tilkalle snikmorderlauget så er alt under kontroll.

Skuffende flerspillerdel

Den aller største muligheten Ubisoft har implementert i Brotherhood er flerspillerdelen som selskapet Ubisoft Annecy har utviklet og Brotherhood blir det første spillet med en flerspillerdel i Assassin`s Creed serien.

I flerspillerdelen er det et par spilletyper. Den mest vanlige av dem er Etterlyst (Wanted på Engelsk) der opptil åtte spillere får oppdrag å snikmorder hverandre. Her får spilleren frihet til å enten gå nede på bakken, springe på hus takene og bruke omgivelsene til å enten rømme bort fra spilleren som skal snikmorder deg eller å fange ditt bytte.

Når hver runde er sluttet blir du belønnet med erfaringspoeng som gjør at du rykker opp til en høyere rank. Mange ranker får du en spesiell ting fra. Som røykbombe, skult pistol osv. Det er i tillegg opp til ti mulige karakterer du får velge mellom å spille som i flerspillerdelen.

Dessverre er ikke alt fryd og gammen. Man kan ikke spille delt skjerm i flerspillerdelen. Jeg synes også det er enormt ensformig etter kun en runde slik at jeg må legge flerspillerdelen bort et par minutter før jeg kan ta en ny runde. I tillegg er mange av bonusene du får ved å ranke opp (raskere springing, mer poeng når du har nådd X antall killstreak osv) dårlige og ikke har noen nytte verdi. Selv har jeg aldri skjønt hva som er vitsen med røykbombe ettersom fienden alltid klarer å finne meg igjen, eller jeg klarer å finne fienden.

Konklusjon

Assassin`s Creed: Brotherhood er et veldig bra action/eventyr spill for de som liker sniking, litt historie fra virkeligheten og en litt annerledes flerspillerdel enn den man får i spill som Halo, Battlefield og Call of Duty. Nå er det bare å vente på Assassin`s Creed 3!

Karakteristikk:

+ Fantastisk design; forbedret kampsystem; spennende historie; lang enspillerdel; mange sideoppdrag; Roma er stort.

- Gammel grafikkmotor; mange av sideoppdragene kan fort bli ensformige; skuffende dårlig og ensformig flerspillerdel; ingen form for samarbeid.

Grafikk: 5/10.
Lyd: 8/10.
Gameplay: 9/10.
Holdbarhet: 5/10.

Medlemsanmeldelser12
Samlet karakter: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10