Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Star Wars: The Force Unleashed II

Jeg har helt siden jeg så min første Star Wars film vært en liten Star Wars fan. Jeg har ikke kjøpt så mange Star Wars spill med unntak av Star Wars: Battlefield 2 til min PlayStation 2 og Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith. Men etter jeg spilte en demo av Star Wars: The Force Unleashed følte jeg meg tilbake i Star Wars universet.

Dessverre kjøpte jeg aldri Star Wars: The Force Unleashed, men etter jeg fikk vite at en oppfølger ble lansert hadde jeg gledet meg siden annonseringen. Så jeg forhåndsbestilte oppfølgeren The Force Unleashed 2 for 199 kr fra Platekompaniet pga. en prisfeil. Men levde spillet opp til forventningene mine? Det får du vite i denne anmeldelsen!

Starkiller

I oppfølgeren The Force Unleashed 2 spiller vi igjen som Darth Vaders hemmelige lærling, Starkiller, men det er noe galt med Starkiller. Han er nemlig ikke sitt virkelig jeg, og hvorfor, det må du spille spillet for å få vite.

I begynnelsen av The Force Unleashed 2 blir Starkiller holdt som fange på planeten Kamino. Selv om Darth Vader er trist for alt som har skjedd med lærlingen sin har Vader enda noen store onde planer på gang. Han vil nemlig klone Starkiller for å lage en hel arme av jedikrigere.

Ettersom at jeg ikke har spilt det første spillet er jeg ikke helt sikkert på hva annet som er med i handlingen. Det jeg iallfall fikk vite er at Starkiller enda har minner fra det første The Force Unleashed og pga. at Vader vil lage flere titalls kloner av Starkiller rømmer Starkiller fra Kamino for å finne for å finne Starkiller sin store kjærlighet Juno Eclipse og en jedimester Rahm Kota. Jeg vet veldig lite om disse to personene, men de som har spilt det første spillet vil nok ha en god del kjennskap til Juno Eclipse og Rahm Kota.

Jeg synes historien var veldig spennende og jeg satt flere timer i strekk for å få vite mer av hva som blir å skje. Historien er veldig kort. Jeg husker ikke helt, men jeg tror jeg brukte rundt 6-7 timer på historien. Noe jeg synes er veldig kort for et spill som kun har en enspillerdel. Ingen samarbeidsmuligheter eller en flerspillerdel. Jeg synes virkelig utviklerne hos Lucasarts burde ha lagt mer energi på å lage en lang enspillerdel. Historien hadde enormt mye potensialet når det gjaldt lengden, noe utviklerne sikkert aldri skjønte.

Den vanskeligste vanskelighetsgraden kalt Unleashed var ikke så vanskelig som antatt. Det er ikke så særlig mange vanskelige deler i spillet så man kan lett brukte sju timer på å fullføre spillet på Unleashed.

Elskverdige krefter

I The Force Unleashed 2 er Starkiller blitt utrystet med to lyssverd i tillegg til et par kule krefter. Med de to lyssverdene kan Starkiller skape enda mer baluba i galaksen. Man kan nå angripe og drepe flere stormtroopers på en gang noe som gjør The Force Unleashed 2 utrolig morsomt.

Kreftene har ikke fått noe særlig oppgraderinger etter det jeg har spilt av det første The Force Unleashed, men når man dreper fiendene og ødelegger forskjellige ødeleggbare objekter på brettene vil man tjene inn såkalte poeng for å kjøpe inn noen nye krefter og ikke minst oppgradere de kreftene man allerede har.

Det jeg har synes har vært utrolig gøyalt gjennom hele spillet er uten tvil å leke og plage stormtrooperne. Å gjøre de kvalme, svirre dem rundt og slenge de mot alle mulige plasser blir aldri ensformig i The Force Unleashed 2.

Dessuten er spillet veldig hack and slash preget. Å springe rundt mens man kutter strupen til stormtroopere minner meg veldig mye om Sony Santa Monica sitt blodorgie God of War 3.

Frydende

Det er seks kapitler i The Force Unleashed 2 der hver av dem innebærer rundt en time med spilletid. Man vil få møte veldig kjente karakterer i Star Wars universet som den beryktede jetpack soldaten Boba Fett som da befinner seg i et samarbeid med Darth Vader. En annen utrolig kjent skapning er den lille, men utrolig sterke jedimesteren Yoda som Starkiller møter på Yoda sin hjemplanet Dagobah. Man får kun se Yoda i rundt to minutter, men ettersom jeg er fremdeles veldig glad i Yoda er jeg fornøyd med møtet.

Når det kommer til selve brettene i The Force Unleashed 2 er de så absolutt ikke noe varierende. Det finnes som tidligere sagt kun seks kapitler hvor hvert kapittel er på sin egen plass. Hvert eneste brett har identisk design hele veien gjennom. Det er kanskje en eller to plasser på hvert brett som har et annet design og har noe variasjon. Noe jeg ble veldig skuffet over at Lucasarts ikke hadde klart å legge mer variasjon i.

Jeg kan like godt legge til at noen scener i spillet var at Starkiller fløy ned flere tusen meter mens han kjempet mot fiendtlige farkoster for å komme seg til et mål nede på bakken. Noe som var intenst og spennende.

Alle brettene finnes det kun en sti man må følge for å få dem fullført, nærmere sagt fra A til B. Noe jeg synes var veldig ensformig ettersom jeg skulle gjerne ha hatt litt frihet, iallfall en egen modus som ville ha latt meg gå fritt rundt på de plassene jeg har besøkt gjennom historien. Jeg hadde ufattelig mange ganger utrolig lyst til å undersøke mer, men ettersom man ikke får lov av utviklerne hos Lucasarts å oppleve mer på brettene så gikk karakteren jeg skulle gi spillet en karakter ned.

Det er heller ingen store bosskamper i The Force Unleashed 2 noe som ergrer meg litt. Jeg har alltid synes at Star Wars spill burde ha hatt bosskamper med store kraftfulle fiender, noe The Force Unleashed 2 nærmest ikke har. Det er kun tre bosskamper i spillet og enkel er de. Bossene tar ikke mye liv selv om man blir truffet av dem, selv på Unleashed vanskelighetsgraden. Bosskampene synes jeg rett og slett var monotone og de tre bosskampene som var der hadde i bunn og grunn samme boss.

Ettersom jeg ikke har spilt hele det første The Force Unleashed er jeg ikke sikker på om det er så mange nye fiender i oppfølgeren, men etter det jeg fikk med meg fra det første The Force Unleashed så har det kommet i alle fall en ny fiende. Denne fienden er en ny type stormtrooper. Denne stormtrooperen er da utrystet med en jetpack som gjør at han/hun kan fly. Den beste måten å få tatt livet av disse stormtrooperne er å bruke elektrisitet kraften til Starkiller noe som brenner opp jetpacken og gjør som den eksploderer. Eksplosiv moro!

Noe som jeg synes var veldig morsomt var at i en del av spillet, nærmere sagt på den første banen, så kan man låse opp kostymet til Monkey Island piraten Guybrush Threepwood. Det var veldig morsomt gjennom hele spillet å spille som Guybrush. Og kostymet gjorde at spillopplevelsen ble mye bedre enn tidligere.

Lekkert

Grafikken i The Force Unleashed 2 var mye penere enn jeg først trodde. Omgivelsene har mange flotte og pene detaljer. Sjøen man kan se på Kamino er utrolig vakker og dynamisk i regnet og gjorde spillopplevelsen mye bedre. Selve brettenes design selv om designet var likt hele veien igjennom. Men likevel var designet pent og lekkert.

Lyden derimot var ikke like bra. Lyden mens Starkiller veivde med lyssablene sine hørtes enkelte ganger ut som vanlige sverd. Men lyden av stormtroopere, regnet som klasker nede på bakken, fiendtlige farkoster som flyr og skyter på Starkiller, stemmeskuespillet og selve musikken var utrolig bra alt sammen. Så der er det ingenting å klage på.

Konklusjon

Star Wars: The Force Unleashed 2 er et flott action spill, men med noen negative sider. Er man Star Wars fan er spillet veldig flott og man vil ha det veldig moro, men om man ikke er så veldig interessert i Star Wars er det ingen poeng å kjøpe oppfølgeren.

Karakteristikk:

+ Flott grafikk; utrolig morsomt å leke med stormtroopers; spennende historie.

- Repeterende; Kan fort bli veldig ensformig i lengden; Hver bane har samme designet hele tiden.

Grafikk: 8/10.
Lyd: 6/10.
Gameplay: 8/10.
Holdbarhet: 6/10.

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 6.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10