Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Killzone 3


Helt siden KZ2 sluttet av i en cliffhanger i 2009 har jeg ventet på å fullføre min krigs tokt mot de fascistike helghast
Vente tiden er over det er klar for et sluttoppgjør.


Historien:
Nok en gang hopper du inn i skoene til ISA soldaten Sev en enkel soldat som skal stå i mot hele den fascistiske armeen til helghast. Etter at Rico var litt for drastisk og drepte helghast kongen Visari fortsetter KZ3 rett etter der KZ2 slapp av. Dette tar selvfølgelig ikke Helgan liggende og setter derfor hele sin arme til å knuse ISA en gang for alle. Historien er litt tynn og de fleste vriene kan man se komme lang vei. Men historien er interessant nok til å holde deg gående gjennom hele spillet
Man får også en kort opplevelse hvordan det er og være bak masken på en helghast soldat som har vært en etterlengtet mulighet helt siden det første killzone.

Gameplay:
Det største problemet jeg hadde med KZ2 var kontrollene som var utrolig treige og upresise her har heldigvis guerilla hørt på kritikken fra fansen og gjort noen forandringer slik at man slipper å måtte sloss mot kontrollene hele tiden for og få inn et skudd.
Men fortsatt føler jeg killzone 3 ikke når helt opp til andre skyte spill ute på markedet.
Kz3 har også lagt til noen nye spill funksjoner som det å gli mot dekning og brutale melee angrep det siste er forøvrig veldig tilfredsstillende å utføre spesielt i multiplayer delen.
Du har nå også mulighet til å bære mer en kun to våpen slik at man kan være mer forberedt til å ta drepe flere rød øynede når en storm med kuler fyker mot deg. Gattling gun er ganske nyttig og ta med seg fant jeg ut.
Under singelplayer delen har du alltid med deg en lagkamerat som hjelper deg opp hvis man blir skutt for mye. Dette er en velkommen funksjon som gjør at du slipper og måtte starte på nytt hver gang man dør. Men det er en liten catch, man har bare 3 sjanser og kameraten din må være i nærheten for og gi deg livets kyss.
Man har også mulighet til å spille co-op med en kamerat som sikkert kan gjøre en bedre jobb en AI partneren men den er forbeholdt kun til å spille lokalt.
Hvis man er lei av og bruke beina hele tiden så har KZ3 lagt til en del variasjon der man hopper inn i tanks, flyskip og store ødeleggende roboter. Det er grei forandring som endrer måten man spiller gjennom KZ3 på.
Der KZ hadde veldig mørke og fargeløse baner har KZ3 en del forandringer i klima og områdene. Her opplever man kalde snøstormer til varme frodige ville jungler og futuristiske romstasjoner. Det er en stor forandring framfor kjedelige mur hus og gråe områder som KZ2 hadde.

Lyd:
I FPS spill er det som oftest viktig og ha god lyd for å gi deg en oppslukende effekt når du spiller. Hvis man har spilt tidligere killzone spill så vet man at guerilla alltid leverer når det gjelder lyd. Det er da enda mer imponerende at guerilla har forbedret lyd effektene enda mer i killzone 3. Man kan nesten føle skuddene som suser forbi deg når du spiller og vært skudd du fyrer av slår i mot deg som en slegge. Hvis man har velutstyrt stereo og bor ute på landet langt fra naboer så er det bare til og presse volumknappen så høyt man kan få den. For her blir man servert en skikkelig krigs symfoni. Men selv om våpen skudd og eksplosjoner er bra så er ikke stemmeskuespillet like bra utført. Personene bak helghast stemme skuespill gir fra seg en kraftig prestasjon med skikkelig tyngde, ISA sine derimot er tamme overdramatiske og man glemmer lett det som er blitt sagt.
Den eneste som gjør en ellers god prestasjon fra ISA sin side er Rico. Han har blitt litt mer menneskelig og mindre irriterende i KZ3 men resten av ISO sitt persongalleri er så generisk som man kan få det.
Musikken i KZ3 er noe av det beste i serien hittil med episk kamper med tilhørende genial musikk, musikken som spilles i hovedmenyen er min personlige favoritt.
Dessverre er ikke det bare gull og grønne skoger i KZ3 for det oppsto en del feil når jeg spilte singelplayeren og multiplayeren hvor lyden forsvant og setninger gjentatte seg, den ødelagte min ellers perfekte spillopplevelse.

Grafikk:
Killzone har alltid vært en grafikk monster av et spill med visuelle bilder som presset ps3 maskinen til det ytterste. Killzone 3 har ikke blitt noe merkbart bedre men holder seg på samme standard som KZ2 serverte oss i 2009.
Nå har jeg ikke prøvd 3d så jeg vet ikke om det er noen slags utrolig forbedring der. Jeg er fortsatt imponert av det jeg ser men wow effekten er borte for meg. Men jeg ble litt imponert under et oppdrag der jeg måtte systematisk ødelegge en svær firbeint robot.
Bortsett fra det var den eneste store grafiske forandring som jeg merket var at du nå kunne se beina til figuren din. Som ikke akkurat er så utrolig imponerende i den forstand.

Muliplayer:
Her er vel de fleste kommer til å bruke tiden, men selv om multiplayer er noe av det beste i KZ3 så er den ikke uten problemer heller.
Oppsettet når man skal velge klasse og utstyr er blitt endret, klassene er de samme og kamp variasjonene er like. Det positive med dette er at hvis man har spilt KZ2 så er det lett og komme inn i spillet.
Det negative er at det ikke er så mye nytt og finne her.
Men derimot er operasjoner en spill variasjon som er utrolig gøy og spille og jeg håper flere spill tar i bruk denne er denne nye spill variasjonen i framtiden .
Operasjoner er på en måte det samme som search and destroy bare at her får man servet en liten historie medførende filmklipp og en innleding på oppdraget man skal gjøre. Hvis man er god nok havner du til og med inn i disse senene som sikkert vill at de fleste kommer til og stå på får og få sine 30 sek med berømmelse.
Det fins nok av grader i KZ3 som kommer til å holde de fleste gående men belønningene er litt langt unna for at man føler at man får utrettet noe hver gang man går opp en grad.
Tiden som det går og komme inn i et spill i KZ3 er utrolig lang og når man er ferdig med et spill er det enda mer venting som venter deg. Det er utrolig plagsomt og det gjør at man mister lysten får og fortsette å spille.
Hvis man ikke har lyst eller ikke klarer og vente på og se hva slags belønninger som er i vente eller hvis man er helt ny i Killzone og er redd for og blir overkjørt i multiplayeren så kan man hoppe inn i botzone. Her kan man spille alle banene som er å finne i multiplayeren mot data styrte motstandere som ikke er så dumt hvis man vill lære og kjenne banene før man begir seg ut på en, eller øve seg på og få perfekte hode skudd. Killzone har alltid hatt en genial AI så hvis man vill trene på å bli bedre så kan man lett endre på vanskelighetsgraden på botene som man spiller mot, slik at de kan gi deg en følelse av og spille mot en menneskelig motstander.


Konklusjon:
KZ3 er på alle måter bedre enn KZ2 de har forbedret på det som det forrige spillet manglet og lagt til nye funksjoner som forbedrer mekanikken.
Killzone er fortsatt killzone ikke mye er forandret men nok til at man blir servert en bedre opplevelse enn forgjengeren.
Dessverre lider KZ3 av noen små bugs som ødelegger et ellers fantastisk spill. Men det kan lett ordnes med et par patcher.
Mot slutten kan det gå litt fort og det føles som at guerilla hastet med og bli ferdig , slutten på spillet er en av grunnene til jeg tror dette fordi den slutter altfor brått.
Alt i alt er dette et FPS spill som definetivt er det beste på ps3 nå men med en tynn historie og flere unødvendige bugs en slutt som er for brått og en multiplayer som trenger fiksing så føler jeg at spillet ikke levde opp til all den hypen og forventingen den lovte.

+ Fantastiske kampscener, brutal mellee kills, operasjoner, en forbedret kontroll en før, stemningsfull musikk

- Føles det samme, tynn historie, flere bugs, litt dårlig stemme skuespill, for mye tid mellom hver belønning i multiplayer

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10