Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Castlevania: Lords of Shadow

Skrevet av: ad0132   2011-03-27

Castlevania: Lords of Shadows
Den klassiske 2d serien våkner til liv! Denne gangen i 3d!

Du tar kontroll over den unge plagde mannen Gabriel. Han har nettopp mistet sin kjære, og brorskapet han jobber for mener at han er den utvalgte til å rette opp i verdens problemer. Og dette er ikke en vilken som helst verden, her er det demoner, udøde, varulver og verre som lusker i skyggene. Grunnen er at himmelen og jorden har blitt separert og Gabriel må bygge et bånd mellom de. Lettere sagt en gjort, siden Gabriel må bekjempe tre onde skyggeherrer, kjempe mot horder av fiender, løse gåter og manøvrere seg gjennom episke omgivelser.
Historien er fengslende hvis du setter deg inn i den, hvis ikke kan du egentlig bare skippe alle mellomfilmene. Det bør også nevnes at det settes uvanlig mye fokus på historien, dette syns jeg bare er bra, slev om historien gjentar seg litt mot slutten.
Kampene er godt balansert, selv om de låner litt vel mye av God of war. Gabriel har en pisk som fungerer ganske likt som Kratos sine kjettinger. Du har sterke og svake angrep, en blokkeringsknapp og evig med kombomuligheter. Gabriel finner også sekundære våpen som han kan bruke, slik som kastedolker, alver og mer.
Vår mann kan også benytte seg av lys og skygge magi. Lysmagi gir deg tilbake helse, mens skygge gjør mer skade. Dette er på ingen måte særlig originalt, men er brukt på en slik måte at det krydrer kampene ytterlig.
Gabriel har også noen avslutningsangrep i bakhånd. Disse er kanskje ikke like episke som God of war sine, men det er likevel kult å se Gabriel sprenge en zombie, knuse et troll eller stikke ut øyet på en kjempe.
Bosskampene setter en prikk over Ien, og bossene er ofte hundre gang større enn deg. Det er noen sekvenser som er rett ut tyveri fra Shadow of the colossus, men ikke uten en liten vri. Dermed tilgir jeg Castlevania for at det låner litt vel mye fra andre titler.
Det er mange gåter i den farlige verdenen, og her skinner Castlevania. Det er rett og slett bedre på tankedelen enn sine konkurrenter (God of war, Dantes Inferno).
Gabriel er dessuten ganske akrobatisk, og dette fører til mange klatresekvenser i sann Prince of Persia stil. Her er det også noen originale vrier, Gabriel kan for eksempel bruke pisken sin til å gripe fatt i ulike punkter.
Castlevania er dessuten et skikkelig øyesnadder, med usedvanlig bra grafikk og et gjennomtenkt (for det meste) banedesign. Jo da, det hender at bildet fryser litt og lignende, men dette skjer så sjeldent at det ikke gjør noe særlig.
Kameraet er dog ikke så bra som jeg skulle ønske, ofte spiller det ikke på lag og det ender opp med å ødelegge. Dette skjer ikke så ofte i kamper eller klatresekvenser, men når du utforsker kan det hende at du går glipp av en grotte eller lignende fordi kameraet ikke viser den vinkelen.
Stemmeskuespillet er noe av det beste jeg har hørt i nylige spill. Alle karakterene har en stemme som passer for seg, og lydefektene er brukt på en superb måte. Musikken varierer fra stille, nesten uhørlig til mørke episke toner som bygger opp de mer dramatiske sekvensene.
Men det Castlevania virkelig treffer blink på er innholdet. Her har vi et spill som varer i godt over 20 timer, pluss sideoppdrag, gjenstander og finne og ekstra stasj og låse opp. Castlevania er rett å slett en gullgruve for de som vil ha et spill de virkelig kan fordype seg i.
Men det har et par problemer, det hendte at jeg møtte på bugs som gjorde at jeg måtte starte et helt oppdrag på nytt igjen, noe som ikke alltid er like gøy. Banedesignet føles tidvis litt lukket, og det skjennes som du går en opptråkekt sti uten og ha noen mulighet til å utforske bortsett fra når utvikleren vi lat du skal utforskse.

DOM:
Selv om Castlevania tidvis føles litt lineært, har et kamerat som ikke alltid spiller på lag og inneholder noen bugs for mye, er det likevel en steinsolid opplevelse fra start til slutt. Historien handler ikke bare om å redde verden, men også om det gode og onde vi alle har i oss. Kampene er bunnsolide og gåter, utforsking og hjernenøtter krydrer det hele ytterlig.
8/10

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10