Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mirror's Edge

Jeg løper over hustakene mens skuddene dundrer knuser alt rundt meg. Jeg venter på å få kuler i ryggen hele tiden, så jeg puster tungt. Jeg hopper over et gjerde og lander 3 meter lenger ned, og demper med en rull.
Jeg tar løpefart og kaster meg over til neste bygning, lander, løper inn en dør og ut igjen.
Jeg ser litt dårlig fordi sollyset er så sterkt, og vinden er så at kjølig jeg får gåsehud på armene. En SWAT soldat ser meg, og skyter. Jeg dukker unna, slår ham, og avvæpner ham. Kampen vekket oppstyr, så 4 nye SWAT soldater dukker opp. De skyter, og skuddene dundrer i veggen bak meg. Jeg skyter tilbake, og treffer to av dem så de deiser i bakken. Soldatene skyter igjen, og jeg hopper bak en kasse. Jeg peprer soldatene med restene av ammunisjonen og løper videre.
Nøyaktig sånn føes DICE' stilige actionspill ut.

Det høres kanskje ut som et skytespill, men det er det langt ifra ikke, du holder ikke et våpen i hånda i mer en 5 min iløpet av hele spillet. Det er et parkour-action spill. Høres det kjedelig ut kanskje? Vel, nei, det er helt fantastisk!

Mirror's Edge handler om Faith. Faith flyktet da foreldrene ble drept som 16 åring, og ble en Runner. Altså en som leverer hemmelige beskjeder. Nå er hun 24 år og prøver å finne drapsmannen på foreldrene hennes.

Men mitt oppe i alt oppstyret, blir Faiths søster mistenkt for drap. Faiths søster er politi, og på kontoret hennes ligger det en død man, og en pistol med hennes fingeravtrykk ligger på bakken. Søsteren hennes blir fanget, og Faith må løpe mens SWAT soldatene stormer etter henne.

Grafikk, design, og animasjon på Elite-nivå

La meg starte med det mest iøenfallende. Grafikken og designet.
Mirror's Edge har en flott stil, og grafikken er helt vanvittig. Flotte teksturer, masser detaljer, flott lyssetting. Lyset blender deg, glass, metall, og alle mulige ting skinner som på ekte, og designet er bemerkelsesværdig. Byen er stilig og minimalistisk, og fargen rødt markerer ofte hvor du skal. Det føles virkelig som om du er i en streng, ren, og minimalistisk storby.
Fargene er sterke og smarte og passer stilen i spillet helt perfekt, samtidig som de forteller deg hvor du skal.


Animasjonene er helt vidunderlige, alle bevegelser ser flotte ut, ingen feiler eller mangler. Jeg er storfornøyd med animasjonene, de er noe av de beste jeg har vært borti, faktisk.

Spillet foregår i førsteperson, altså med samme kamerera stil som de fleste skytespill har. First Person' i dette spillet er super, man kan både se bein, armer, mage, osv. Dette gjør innlevelsen mye større, da alt er hvor det burde være, istedenfor at det er som i et vanlig FP spill, man har ingen bein. Hadde det ikke vært for animasjonene, designet og det flotte FP'en hadde dette spillet rett og slett vært ganske uorginalt.

Lyden er virkelig lagd av proffer

Ja, lyden er skikkelig bra. Når man løper hører man Faith puste tyngre for hvert steg, føttene dundrer med forskjellige lyder ettersom hvilket underlag du har, og våpen lydene får deg til å få lyst til å kaste deg bak hver vegg når de suser forbi deg, føler du virkelig som om det er på død og liv at du må flykte. Våpenlydene er også varierte ettersom hvilket materiale kulene treffer.

Et fet liten detalj er hvis du løper inn i en heis, lukker døra, og soldatene prøver å sktye deg igjennom den. Metalldøra i heisen får masse bulker, og man hører kulene dirre når de treffer metallet. Virkelig på toppnivå.
Stemmeskuespillet er også flott, selv om det ikke er mye av det.

Gameplay på topp

Gameplayet er fasinerende. Det er en herlig frihetsfølelse av å hoppe rundt fra tak til tak. Nailed it, DICE!

Det er svært mange metoder på å angripe fiender på, og det er et utrolig morsomt og effektivt kampsystem, og ikke minst er det gøy og stilig å avvæpne soldatene. Og ikke bare det, det ser veldig realistisk ut også.. Du kan avæpne en soldat ved å trykke på en knapp i samme øyeblikk som våpenet lyser rødt, og det er ikke alltid lett å beregne riktig, for hvis du bommer så slår han/hun deg nesten helseløs, og du ser rød tåke dekke kantene skjermen din.
Faith er ikke en action fyr som tåler et magasin med skudd. 3-4 kuler er nok til at Faith faller sammen på bakken. Selv om man av og til får tak i skytevåpen, bruker man sjelden det mer en i 10 sekunder.

Løpinga føles flott, kontrollene sitter, og man har virkelig kontroll over kroppen til Faith. Alt går knirkefritt, og det er helt fantastisk å få tunnelsyn, og så få Faith til å fly gjennom landskapet i en sjokkerende fart.
Men det er en ting som er et ganske stort problem for mange. Prøv og feil gameplayet. Selv har jeg hatt lite til ingen problemer med dette, men jeg vet om mange som nesten må legge fra seg spillet i frustrasjon når de bommer på et hopp for ente gang. Men jeg kan ikke skryte av at jeg er god, for spillet er faktisk veldig vanskelig, og noen av hoppa må virkelig beregnes.

Gjennspillingsverdiene er heller ikke så store, med tanke på at man omtrent må følge de samme rutene hele tiden.

Historien er derimot på et ltit lavere nivå

Vel, får å si det rett ut, historien i Mirror's Edge er ikke bra. Egentlig er den nesten ikke eksisterende. Søstra di blir fanga, og du må få tak i henne igjen. Thats it. Så må du løpe overalt, ofte uten at jeg har peiling på hvorfor. Historien er rotete, og uengasjerende, rett og slett en skikkelig klisje.

En kul liten minidetalj er at nesten alle filmsekvensene er laget i anime stil, føles nesten litt 2D ut. Det ser bra ut, og passer veldig bra til spillets stil, men fortsatt er all pratinga bare et plott.

Jeg spiller nemlig ikke videre for å finne ut om historien, jeg spiller videre for å hoppe rundt i en storby med et dusin vakter og helikoptre bak meg.


Jeg anbefaler Mirror's Edge til alle actionspill entusiaster, for det er virkelig bra altså. Selv om det i prinsipper høres ganske kjedelig ut, så kan jeg forsikre deg om at dette er en av de beste spillopplevelsene dine. Det er rett og slett supert!

Pluss: Herlig frihetsfølelse, topp animasjoner, genialt design, fantastisk grafikk og lyd.
Minus: Ekstremt kort, brukte bare 4-5 timer på å runne det. Lite engasjerende Time Trail multiplayer. Ingen free roam, noe som hadde vært skikkelig gøy!

Grafikk: 10/10

Lyd: 9/10

Gameplay: 9/10

Historie: 5/10

Holdbarhet: 7/10

Kontroller: 9/10

Medlemsanmeldelser18
Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10