Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Pirates of the Caribbean: At World's End

Den morsomme Kaptein Jack Sparrow har returnert fra "Davy Jones Locker" og er ute på ferden igjen i filmen, men hva med spillet? Her kommer anmeldelsen.

HANDLING.

Pirates of the caribbean begynner merkelig nok med 2-eren Dead Mans chest. Dette får meg til å undre hva spillutgaven av 2-eren handlet om. Så vi får faktisk servert "Deadman`s chest og "At worlds end" på samme runde disk. Høres bra ut det, men hvorfor? Jo, selve historien er utrolig kort. De fant vel fort ut at med bare "At worlds end" ville historien vært kortere enn Biebers penis. Hele historien fra begge filmer ligger på rundt 4-6 timer. Utgiveren har også tatt seg noen friheter. For det første har utvikleren valgt og droppe deler fra filmen. De har også funnet ut at de skal forandre på stedene enn hvor det egentlig skjedde i filmene. Det velkjente stedet i 2-eren hvor Sparrow besøker Tia Dalma ved den mystiske elven er plutselig satt til Port Royal. Det er kanskje for å få mer spillbar tid, men er likevel litt rart. Noe annet som er litt synd er at ikke alle hovedkarakterene har egne stemmer. Jeg er 99% sikker på at både Will Turner og Hector Barbossa hørtes annerledes ut.

GAMEPLAY.

Det anbefales å se filmene først så du forstår en del av historien, for det er til tider veldig vanskelig å få med seg hele bildet i dette spillet. Men hva med Gameplayet da?

Kontrollene funger greit. Man kan også samle opp gjenstander til å bruke senere. Kalkunen er liv. Pistolen er pistol. Kula er en granat. Og kniven er en kaste kniv. Så ikke bli skremt om det hopper en kalkun ut av dødt liv. Selve helheten av historien kan beskrives på ett ord. Repetivt. Så si 90% av spillet går utpå at du har 3 fiender rundt deg, mens de slenger sverdene etter deg. Enten om du er på den vakre Isla De Muerte eller på Black Pearl er det samme greien i forskjellige omgivelser. Og man kan bli litt lei i slutten. Fiendene er også helt like.

Det finnes 3 baner hvor man kan gjøre deres versjon av Free roam. Der ingen fiender er tilstede og man chiller rundt. Dette er på Port Royal, Tortuga og Shipwreck City. Dette er helt greit at de har lagt inn, men virker egentlig bare rart. Banen i Shipwreck er heldigvis litt annerledes og morsom. Hvor man må guide en full mann og redde en pirat i nød. Men såklart inneholder også banen fiender.
De fleste banene kan vel beskrives slik: Fiender, Flere fiender, gå til destinasjon, cutscene, lite mission, flere fiender, slutt.

LYD OG BILDE:

Jeg spilte Ps2 versjonen og anmelder denne seksjonen fra siste gang jeg spilte det.

Grafikken er vel så å si forferdelig. Jack Sparrow ser ut som en dame. Helt sant. Lyden er helt grei. Stort pluss for den geniale musikken kjent fra filmene, men ellers er det ikke så spesielt. Det er heller ikke så spesielt tøft å se at hele mannskapet på Black Pearl er tvillinger og kjøpte akkurat de samme klærne. Blir da veldig vanskelig å se forskjell på Per og Pål da.

ANNET Å VITE.

Spillet inneholder ingen online del og ingen co-op del. Man kan gjøre små challenges for å åpne personer fra filmene som man kan bruke til å spille historien igjen. Det som er dumt er at de da har tatt vekk stemmene for cutscenesene. Så derfror er hovedpersonen like stille som Charlie Chaplin.

Selv om Jeg kanskje bare har vist negative ting om spillet er det likevel gøy. Og det er veldig få piratspill der ute som derfor gjør dette litt bedre. Jeg kjøpte dette i 2007 og fikk lyst å prøve det igjen ettersom den nye Pirates filmen er her.

Grafikk: 5/10
Lyd: 7/10
Historie: 6/10
Gameplay: 5/10
Lengde: 4/10

+ Gjør det litt gøy siden det finnes få piratspill. Morsomt med fekteduell.
- Kort. Dårlig grafikk. Utrolig repetivt. Veldig vanskelig til tider.

5/10

Samlet karakter: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10