Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

L.A. Noire

Skrevet av: pak   2011-06-09

Først da jeg hørte om L.A. Noire vurderte jeg om jeg burde kjøpe dette eller ikke. Men etter å ha sett alle trailerne bestilte jeg fra Platekompaniet og fikk det en dag tidligere, og da jeg kom hjem slengte jeg sekken og tok CD-en inn i PS3-en min og spilte dette. L.A. Noire fylte alle nesten alle forventningene mine, men det er likevel en bra krimthriller. NB! Legg merke til at dette er ikke et actionspill.

Spillet handler om Cole Phelps, en nybakt betjent som har kommet tilbake fra krigen etter å ha vunnet << Silver Star>> og bestemmer seg for å bli med LAPD for en god start. Vennligst legg merke til at spillet er utviklet av Team Bondi og ikke Rockstar. Rockstar er bare utgiveren. Og dette er et lineært spill i tilfelle du ikke vet det.

Først starter du som en politibetjent der du ikke gjør så mye spesielt. Senere vil du bli forfremmet til en etterforsker i fire avdelinger som heter Traffic, Homicide, Vice og Arson. Du kan bli forfremmet kjapt hvis du fullfører alle sakene ved å finne alle sporene og få rett på alle spørsmålene.

Men uansett, i Traffic skal du etterforske noen som kan ha blitt mordet av en bil. Den siste Traffic saken syns jeg er den beste av alle sakene i denne avdelingen fordi her syns jeg er den mest actionfylte saken i denne avdelingen.

I Homicide avdelingen etterforsker du drap på forskjellige kvinner. Noen sier at en såkalt morder med navnet Black Dahlia har drept dem. Er det virkelig Black Dahlia, eller er det en annen person?

Ad Vice er den mest glamorøse avdelingen. Her skal du etterforske et ran som skjedde på et skip der amerikanske soldater skulle dra hjem. Men det som er så spesielt med skipet er at det var dop der og kraftige våpen som ble brukt på en klubb som er kalt 111 Club. I den siste saken forhører du Mickey Cohen, en jøde som er sjefen av mafiaen i Los Angeles.

I Arson etterforsker du brann selvsagt. Flere ganger da jeg etterforsket de brente husene var det en link mellom alle brannene og noen. Jeg vil ikke si hvem for jeg vil spare spenningen for dere som ikke har kjøpt eller vunnet historien.

Jeg er veldig vant med minneverdige personer som Niko Bellic og John Marston. Niko Bellic var en innvandrer som fikk meg til å engajsere meg i skjebnen hans og John Marston var en cowboy som slengte morsomme kommentarer, sånn som Niko. Men Cole Phelps er mye mer seriøs og en forglemmelig hovedperson som man dessverre ikke blir godt kjent med. Men John og Niko var ikke minneverdige fordi de var morsomme, og jeg bare sier det i tilfelle du tror at jeg mener det.

Flere ganger da jeg gikk forbi folk hørte jeg at de sa flotte og dumme ting om meg. F.e.k.s sa de There's the guy who caught the jewelry owner og That's the guy who cheated on his own wife.

Dessverre er det ikke andre sideoppdrag enn << street crimes>> der du skal arrestere en gjerningsmenn.Det fins 40 streetcrimes og dem kan du fullføre når du vil unntatt når du har vunnet historien, men du kan heldighvis gjøre dem etter å ha begynt på nytt på historiedelen uten at du må gjøre alle street crimes-ene om igjen. Du begynner der du har kommet til.

Ansiktsanimasjonene er de beste jeg har sett i et spill foreløpig. De ser så livaktige ut og engang kvapp jeg når jeg så på dem. Men det er jo bra at ansikstsanimasjonene ser så ekte ut fordi de er realistiske og de er tatt fra ekte skuespillere. Det hjalp meg nesten hele tiden da jeg forhørte forskjellige personer.

Forhørene er ganske spennende, for det er det som hjelper deg å løse saken. Når du spør en person om et spørsmål må du studere ansiktsuttrykkene hans/ huns nøye og se på reaksjonene. Det kan hjelpe deg med å se om de lyger eller ikke. Du kan si til en person at den personen snakker sant eller du kan si at den personen at det den sier er en løgn uten at du trenger å bevise noe som helst. For å gjøre det må du trykke Doubt. Når du trykker på Lie må du bevise at den personen lyger, og hvis ikke får du et game over skilt trykket opp i nesen.

Atmosfæren i L.A. Noire får meg til å føle at jeg er i 1940s tallets Los Angeles. Team Bondi har sett på flere filmer som er satt til 40 tallets LA og kopiert litt. Her er det ikke så mye å etterforske, men heller ikke så lite takket være kjente steder.

I spillet har du Intuition points som kan hjelpe deg med å finne alle sporene når du sliter eller du kan spørre LAPD om de tror at en person snakker sant eller lyver. Du kan også fjerne et feil svar. For å tjene Intuition points må du legge til kjente steder på kartet ved å dra dit.

Flere ganger da jeg fullførte en sak kom det flashbacks fra da Cole kjempet mot japanerne etter å ha bombet Pearl Harbor. Cole respekterer japanerne mens de andre soldatene hater dem. Ifølge Cole hater japanerne USA fordi USA tar olje fra dem. Du får se alt fra begynnelsen til slutt..

Konklusjonen

L.A. Noire er ca en 30 t lang krimthriller som ikke fylte opp alle forventningene mine, men allikevel et veldig bra som du vil kose deg med. Det er noen irriterende bugs og du vil ikke bli så godt kjent med Cole, men det er et bra spill som viser hvor hardt betjentene i 40 tallets LA arbeidet. Så løp og kjøp folkens!

+: Atmosfæren, ansiktsanimasjonene, historien og forhørene.

-: Det er noen irriterende bugs og du blir ikke så godt kjent med Cole

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10