Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

WWE Smackdown vs Raw 2011

Skrevet av: ad0132   2011-06-13

WWE Smackdown! Vs Raw 2011(Xbox 360)
Mitt første møte med Smackdown! Vs Raw serien var når jeg snuste borti SvR 2007 for et par år siden, siden det har jeg hvert en stor fan av serien, og dermed er det ikke rart at jeg var nysgjerrig på den nyeste innføringen i serien.

Jeg må innrømme at jeg ble noenlunde skuffet over SvR 2010. Det inneholdt ingen betydelige forandringer annet enn litt større mulighet til å skape sin egen bryter og forbedret grafikk.
Heldigvis har THQ skjønt dette, og virkelig satset i år.

Den største forandringen er det nye Universe Mode. Dette er en gjenskapelse av www universet, og da mener jeg ikke planlagte scener som i Road to Wrestlemania. Superstjerner kan komme midt i en kamp for å forstyrre, du kan bli angrepet før/etter kampen, plutselig blir kampen startet på nytt som en helt annen kamp og mye mer. Først føles det hele dynamisk og levende, men etter en liten stund begynner scener å gjenta seg, plutselig føles det ikke så levende lenger. Bakpå spillet står det at det er over 100scener i Universe Mode, noe som fikk meg til å lure. Personlig var det de samme 10-20 hendelsene som skjedde om igjen. Uansett så må jeg gi THQ litt ros også, husker du SvR 2010 sin rivalisering? Nå utvikler forskjellige rivaliseringer seg under kamper, og alt blir oppført i Universe Mode. Hvis du lar to superstjerner kjempe side om side vil de danne et vennskap, og til slutt vil vennskapet bli så stort at de kan danne et eget tag-team. Alt i alt er Unvierse mode et flott tilleg til serien, selv om jeg skulle likt å se litt flere og dynamiske hendelser.

Den andre store forandringen ligger i Road to Wrestlemania. Som før har du fem historier og spille igjennom. Fire vanlige som vi skjenner fra tidligere utgaver, pluss en ny: Vs Undertaker mode, der får du velge mellom fire superstjerner og prøve å bryte Undertaker sin WM-streak. Det nye er at du nå kan vandre rundt backstage mellom kampene, du kan snakke med andre brytere eller starte kamper. Dette er på ingen måte særlig velgjort, men det er likevel gøy å utforske og snakke med andre, og det hele bringer en ny dimensjon i historien.

Ellers er det noen små forandringer i kampene. Du må ikke lenger holde inn en knapp for å gjøre sterke grep, det gjøres automatisk. Men du kan fortsatt gjøre raske grep, men da må motstanderen din være groggy. Dette virket som et stort tilbakeslag først, men etter du kommer inn i systemet viser det seg å være en flott fornadring.
En annen forandring er at motstanderen din ikke lenger må være groggy for at du skal kunne bruke en finisher eller signaturet ditt, en liten forandring som ikke kom et sekund for sent!

Grafikken har fått et lite løft og kommentatorene har blitt litt skarpere. Bryterne sine animasjoner har dog fått en bedre flyt, særlig i kmaper som inneholder bord eller stiger. Selv om Top Rope moves fortsatt bare ser rare ut.

Lastetidene er nesten ikke tilstedeværende, og lasteskjermen har blitt fylt med "Did you know" fakta.
Tv-Presentasjonen fra forrige år har blitt vildreutviklet, og www-hd logoen er konstant på skjermen, etter kampen får du se en liten reprise av noen av kampens høydepunkt.
Spillet har noen bugs, men ingen alvorlige som gjorde at jeg ikke ville spille videre.
Jeg skal ikke legge fingrene imellom: Tidligere SvR spill har vært alt for lette. Jeg kunne lett knuse motstanderen sitt ansikt på Legend uten så mye som å anstrenge meg. Heldigvis er A1en litt bedre i SvR 2011, og hvis du spiller på legend vill du ikke lenger kunne sveve gjennom kampen problemfritt.

Over 70 brytere er til klare til dyds, pluss et par legender. Nexus samt Lex Luger og The British Bulldog har blitt sluppet som dlc, men er dessverre ikke tilgjengelig for nedlastning i Norge enda.
Det har også blitt betydelige flere arenaer enn før, og baner som Exstreme Rules og Bragging Rights har blitt lagt til noe som er veldig bra.
Som i fjor kan du lage alternative kostymer til superstjernene og til og med egne historier, for de som gidder det.
Lyden er like toppers som i tidligere SvRspill. Et fint utvalg av menysanger samt bryterne sine originale stemmer.

DOM:
Smackdown! Vs Raw er et kjempegøy spill som alle brytefans kommer til å kose seg masse med! Jeg kommer nokk til å spille dette spillet i utallige timer, både på grunn av de morsomme Road to Wrestlemania historiene og det nye WWE-universe. Det har noen sentrale feil, men er likevel det beste Wrestlingspillet på markedet.

+Road to wrestlemania, www universe kan være veldig underholdene, bedre fysikk, tv-presentasjon, superkorte lasteskjermer, bedre menyer, utrolig bra brytegalleri samt baner, litt bedre vanskelighetsgrad.

- Noen Bugs, www universe blir repeterende etter to-tre timer, Money in The Bank kamper er nærmest umulige, ingen nye kamptyper (Vi savner Buried avlive og Punjabi Prison!).

8/10

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10