Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Killzone 3

Killzone serien er en kjent eksklusiv serie som bare finnes på Playstation konsollene. Selv om denne serien har fått mye pepper i det andre spillet i serien, så ble det første omtalt som Halo dreperen. 2eren ble omtalt av ps3 fanboys som et grafikkmonster og fantastisk, mens xboxfan boys omtalte dette som en halo kopi, mens andre folk står på streken til deres egen mening. Men uansett nå har jeg tatt for meg det nyeste Killzonet i serien nemlig Killzone 3.

Krigen går et skritt videre
Historien fortsetter der toeren slapp, og nå må du komme deg vekk fra denne planeten, men det vil ikke Helgastene akseptere. De vil holde deg fast på planeten, forså å drepe deg, og alle dine. Nå blir du og resten av patruljen din jaget rundt på en planet, av et folk som minner meg om Nazister på et vis. Store trekk for å komme seg vekk fra planeten blir gjort, Historien begynner i en heis som inneholder 4 Helgaster, du er en av de 4, og du skal gå gjennom trening.

Hele historien styrer du en mann som heter Siv, og han har en god venn som heter Rico som var bestevenn til ISA legenden Jan Templar. Du er nok den mest fornuftige av deg og Rico fordi Rico er en stor mann som liker rett og slett å knerte Helgastene. Det er en stor krig mellom to organisasjoner ISA og Helgast, de er bitre fiender, og i denne krigen så har Helgastene stått med en fot over på vinnerstreken, men ISA gjør alt for å sabotere de, og takk til ISA ligger godt over halve planeten Helgan i ruiner.

Helgastene er et mystisk folk. De er ikke helt homo-sapiens, og den andre delen av rasen deres tåler ikke atmosfæren på planeten deres, derfor finner vi de i full rustning, gasmaske, og oransjerøde briller. Helgastene er det som symboliserer Killzone serien. De har endret utseendet til dem, men de holder enda en normal type som følger de vanlige tegningene på hvordan de så ut i det første spillet. Derimot de som leder Helgastene er homo-sapiens, og kan puste og leve i atmosfæren.

Fokuset i spillet?
Killzone 2 fikk mye god kritikk på grunn av grafikken og animasjonene, og jeg må delvis si at jeg er enig i det. Grafikken og Animasjonen var målet for Killzone 2, og de ville gjøre skytefølelsen komplett. De kjører samme grafikkmotor i Killzone 3, og enda kan denne grafikken slå de fleste FPS spillene på grafikken. Animasjonene er herlige i dette spillet og det ser bra ut fra både tredje og førstepersons perspektiv. Teksturene er også bra jobbet med, og det er bra laget fra både snø til jord. Så grafikken er en av de sterkeste delene i Killzone 3.

Atmosfære er viktig i spill, og nå har Guerilla Games gått hardt inn i spillet for å skape. Frykten for at fiendene kommer ut fra et gjømmested i nærheten av deg når du minst venter det, og når du faktisk må snike deg rundt fienden fordi det er alt for mange av de og bare en deg, pluss masse roboter du ikke aner hva gjør, og du vil ikke finne det ut. Og når du vandrer i det åpne feltet så kan nesten føle på deg at noen blir å strømme ut snart, og det er ikke ofte man tar feil på det.

Lyden er også en ganske bra del i dette spillet, og kommandoer ropes fra begge sidene samtidig som samtaler mellom deg og andre går midt i en kamp. Du hører at skuddene treffer nært deg, og jeg merker jeg får lyst å dukke litt selv for å unngå å få et skudd i venstre skulderblad. I kampen hører du at skuddene flyger rundt deg, og det kan blir frustrerende og vanskelig å konsentrere deg fordi om du spiller på høy vanskelighetsgrad så blir lyden viktigere del av spillet. Lyden er også veldig sterk i dette spillet.

Lite nytt men fortsatt spennende
Som jeg har skrevet før så satset de i forgjengeren på skytefølelsen, men nå har de beholdt den og tatt kampene videre. De har nemlig forbedret nær-angrepet, med kule triks, som foreksempel plasserer kniven midt mellom øyene, eller på hodet, eller kanskje over strupen. Det er brutalt, akkurat som Killzone 3 burde være. De har lagt til noen nye ting, for eksempel får du leke deg med en slags Booster-Pack som du får bruke et par ganger i karriere modus, og du finner den også i flerspiller delen, og det er også mange herlige nye våpen, og kjøretøy som kommer til å gi deg godt forsprang i krigen mot Helgastene

Flerspilleren har fått en liten oppgradering siden sist, og klassesystemet har virkelig fått en stor overhaling. Nå kan du endelig spille som uansett klasse du vil i begynnelsen uten å måtte slite deg gjennom level etter level med dårlige klasser, uten å få forme din egen spillemåte. Det er også mange bedre baner på flerspiller delen. Jeg har dessverre ikke fått testet den så alt for mye fordi jeg sliter med å finne folk som spiller Killzone 3 Online...

Alt i alt er Killzone 3 et fantastisk spill, med herlig grafikk, og utrolig lyd, og animasjonene kan jeg ikke noe negativt om. Spillet er litt kort, men du har alltids en onlinedel, men det blir ikke så mye brukt fordi "Call of Duty" finnes. Det er derimot en liten sjangse for at om du stiller opp vanskelighetsgraden til nest høyest eller høyest vil spillet vare mye lengre med mindre man finner spillet i søppelen neste dag.

Grafikken er fantastisk og ingenting mindre 9/10

Atmosfæren er også flott men kunne ha vært bedre 8/10

Lyden er nok det jeg ville kalt perfekt. 10/10

Gameplayet var det egentlig litt lite nytt, men de har lagt inn mye kult til det som allerede var. 8/10

Holdbarheten er nok lite sjans for at jeg spiller gjennom dette igjen, men man har online del 8/10

Historiedelen var dessverre uinteressant 6/10

Hos meg Venom lander Killzone 3 på 8/10

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10