Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

Skrevet av: albaga   2011-07-09

Jeg ble imponert da det første Harry Potter spilllet kom ut. Det samme med mysteriekammeret og fangen fra azkaban. Jeg hadde håpet på at de andre spillene villle bli bedre eller like gode, men der tok jeg feil. Det ble faktisk verre. Så derfor hadde jeg ikke så store forventninger til døtstalismanene del 1, men kjøpte den uansett siden jeg er en Harry Potter fan.

Harry Potter og døtstalismanene del 1 er ganske lik filmen. Harry, Ronny og Hermine går denne gangen ikke på galtvort, men på en reise for å finne de 4 gjenstående sjelene til Voldermort. Alle disse kaller seg Malaxrucser eller for å si det på engelsk "Horcruxes". Det starter først med at Harry må komme seg til hiet sammen med Gygrid, men døsetere angriper dem. I mens du spiller må du spille noen "challenges" noe, som er irriterende.

Jeg tror det tok meg 3 timer med enspillerdelen noe som er ganske kort til å være en så lang film. Etter min mening burde det ha vært mer. Det er mye nytt de tar med i spillet som ikke skjer i filmen i det hele tatt.

Harry Potter er selfølgelig hovedpersonen og han du styrer gjennom spillet. Ronny og Hermine hjelper deg, men i "challenges" er du alene. Etterhvert i spillet får du flere formler som Expelliamus, Forvento vergum osv. Altås du oppgraderer, jo flere du dreper, jo sterker blir Harry. Han kommer opp i level balnt annet.

I spillet kan du nesten bare bruke duellformler siden du nesten bare slåss der. Forvento vergum derimot brukes til å få vekk desperanter altså få de til å forsvinne. Det er også en formel som heter Wirgardium Leviosa som brukes til å løfte ting eller hive ting på fiender. Når det gjelder beskyttelser kan du eller gjemme deg eller bruke beskyttelsesformel nemlig Protego.

Usynelighetskappen er også noe du kan bruke i spillet, men å bruke den er ikke noe gøy. Vis du blir oppdaget av en fiende må du ta av deg kappen med en gang, og vis du går altfor fort så blir du også oppdaget. Det samme vis du er altfor nær noen. Spillet er ikke i nærheten like mørk som filmen heller.

Harry Potter og døtstalismanene er preget av duell. Det er kamper på vært eneste hjørne. Nesten hele tiden må du slåss mot 100 døtsetere(hjelpere av Voldermort) og jeg døde mange ganger også fordi det var så mange. I noen steder er duellene forferdlige spesielt når du er med gygrid og skal skyte døseterne. Siktingen er også dårlig, den treffer aldri orgentlig.

Kontrollene er ganske dårlige, ikke som de i de gamle spillene. Det går rett og slett ikke an å løpe bare jogge og gå. Det var veldig irriterende når du skulle gjemme deg også, fordi døtseterne alltid fikk deg ut og angrep deg. Alt du gjør er å trykke på R2, R2, R2, og som jeg sa tidligere, siktingen er dårlig. Det samme med Protego, beskyttelsesformelen.

Når det gjelder vold er ikke Harry Potte noe blodig. Du bare skytet og ser døtsetere falle eller mumle noe. Mange transporterer seg vekk også før de dør også kommer det nye. Harry Potter er ikke voldelig i det hele tatt, og det vil det aldri være heller.

Omgivelsene er jo okay. Fin natur, skog, vann altså fint laget. Du finner også mange gjenstander på veien som du kan bruke som f.eks en bombe som sprer gift. Omgivelsene er fine, men personene ser bare rare ut. Det er også mange like personer som er dødssetere.

Designet på banene består av trange veier, og mange stor veier. Vis du står fast kan du bruke en formel, som viser deg veien der hvor du skal. Du kan ikke gå fritt i spillet verken i skogen eller byen. Når du skal slåss er det bare store områder du slåss på, og jeg ser grunnen. Det er veldig mange fiender du skal sloss på som nevnt tidligere, men det er ikke bare dødsetere. Det er også edderkopper, slanger, fe osv.

I Harry Potter og døtstalismanene del 1 går alt kjapt. Det gjør spillet egentlig bare dårligere fordi lagringen er kjapp, banene osv. Hadde vært kule og drepe fiender i saktefilm, men dessverre er det ikke sånn i Harry Potter. Da ser du de bare forsvinne kjapt vekk.

Graffiken er heller ikke særlig bra. Alt føles så "falskt". Som jeg blant annet nevnte så er personenes fjes helt forferdli
lig. Ellers er grafikken bra, men det kunnne vært mye bedre.

Musikken er veldig fin i Harry Potter. De bruker mest musikken fra filmene da, men liker ikke lyden av formler hele tiden. Pshu, Pshu, pshu! Ellers så er lyden ganske bra. Stemmeskuespillene er også ganske gode, og er helt like de i filmen.

Harry Potter har adri hatt en flerspillerdel, og den har ikke det i døtstalimsanene del 1 heller. Den har trophis da som du kan jakte på i spillet, og masse extra challenges, men det vil ikke vare lenge før du blir lei. Hadde den den hatt en flerspillermodus ville det vært kult, tror jeg..

Konklusjon:

Alt i alt er dette det dårligste Harry Potter spillet så langt. Til fans er det kanskje lit bedre som f.eks meg, men ellers ganske dårlig. La oss bare håpe at del 2 blir bedre....

Karakteristikk:

Grafikk: 4/10
Lyd: 6/10
Holdbarhet: 2/10
Gameplay: 3/10

+: Originale stemmeskuespill, god musikk og gode challenges når du har klart spillet.

-: Kort enspillerdel, gjenspillingsverdien, grafikken, siktingen....RESTEN!

Samlet karakter: 3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10