Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Warhammer 40,000: Kill Team

Warhammer 40,000: Kill Team-anmeldelse
- av Sebendarius

(Følgene spills handling er satt rundt Warhammer 40,000-universet, så jeg vil derfor referere til forskjellige karakterene og rasene med 'fagord' innenfor sagt univers...)

Du setter føttene dine i de rustningsbekledde støvlene til en av fire forskjellige 'Space Marines', alle unikt armert og med sine egne fordeler.

Spillets historie starter med en briefing som forklarer at en 'Ork Kroozer' (et massivt 'hjemme-snekret' romfartøy) har kurs mot en menneskekontrollert 'Forge World', du er blitt gitt oppdraget å ødelegge skipet, henrette lederen deres (og forhåpentligvis slippe ut av det i live)

Det går an å spille alene, eller sette seg ned med en venn i sofaen og spille co-op på en og samme skjerm, du/dere er de eneste som overlevde en noe mislykket 'landing' og dere skal alene klare det som var beregnet på en hel skvadron.

Spillet foregår i fugleperspektiv, og gameplay'et består primært av å følge en veldig spesifikk rute med klynger av fiender nå og da; disse bekjempes med å fylle dem med bly og/eller maltraktere i nærkamp ettersom hvilken 'class' du spiller som...
Atmosfæren er (ikke overraskende) innsiden av orke-skipet, som betyr at den er noe ensporet gjennom hele spillet, men dette er selvfølgelig ikke noe problem siden det er rundt dette historien er basert. Forestill deg at det er en skare med ADHD-ungdommer som har bygget alle omgivelsene rundt deg av ting de har funnet på en skraphaug for å få riktig inntrykk av hvordan det ser ut...

Spillet med alle sine modeller er hentet fra grafikken til 'Dawn of War II' (et annet spill fra THQ) men dette er absolutt ingen ting å klage på. Det som kanskje er noe å være kritisk til er hvor kort dette spillet egentlig er; med bare fem kart/baner totalt frister deg ikke akkurat å spille gjennom det igjen og igjen, nå er dette selvfølgelig bare en 'Arcade', men produsentene hadde gått en veldig lang vei hvis de bare hadde brukt mer tid på å utvikle flere kart (eller alternativt DLC i fremtiden) for å forlenge holdbarheten. Det som forlenger holdbarheten til en viss grad er 'Survival-mode' hvor du vil slåss mot wave etter wave av fiender med dramatisk Ringenes Herre-aktig musikk i bakgrunnen...

Det de har gjort veldig riktig for øvrig, er boss-fight'en på slutten; i motsetning til typiske bosser i de fleste spill so egentlig bare er en vanlig fiende med ekstra mye liv og skade er dette en engasjerende og fengslende slåsskamp som foregår i forskjellige faser som tvinger deg til å bringe karakteren din på en jakt over hele kartet uten å virke kjedelig!

Pluss; kul atmosfære, bra co-op samarbeid, engasjerende boss-fight på slutten.

Minus; veldig kort, noe lite variasjon mellom kampene.

Karakter -
Grafikk: 8
Gameplay: 7
Lyd: 5
Holdbarhet: 5

Konklusjon:
Kill Team er ikke akkurat revolusjonerende innenfor arcade-spill, men er et moro og underholdene spill for dem som liker spill hvor man glemmer og svelge sitt eget spytt på grunn av intensiteten.
Kult, kjapt, og 'killy'...

Total-karakter: 7

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10