Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mass Effect 2

Etter å tilbrakt over 100 timer med Bioware sitt fantastiske univers i Mass Effect 2, må eg innrøme at eg sitter igjen med masse fantastiske minner, og ein heilt ny spill sjanger har åpnet seg for meg.

Det var høsten 2010 at eg ut av rein nysgjerrighet kjøpte ein kopi av Mass Effect 2. Eg hadde hørt mykje om spillet men skjønte virkelig ikkje kva dette spillet fikk så mykje oppmersomhet for. Grunnen til at eg var skeptisk var fordi eg var ein First Person Shooter type, med 9 år med Halo bak meg. Eg sa til vennen mine at eg kom nok til å angre dette kjøpet, men gud måtte eg ete mine egne ord.

4 dager og 46 timer med Mass Effect 2 senere, var eg frelst. Mass Effect 2 er virkelig ein av dei beste spill opplevelsane eg noken sinne har hatt. Men nok om min opplevesle med spillet, latt oss gå inn på det tekniske.


Historien:
(Vist du ikkje har spilt Mass Effect 2 og ikkje vil vite noe som helst om historien, foreslår eg at du hopper over dette avsnittet)

Ettersom eg ikkje hadde spilt det originale Mass Effect, vart eg heller overasket når du allerede 15 minutter inn i spillet er død og styrter ned mot jordens overflate. Men så begynner gjenn-oppbyggingen, og eg må virkelig innrøme at dette er ein fin måte å begynne på nytt igjen. Det gir meining at etter slikt må man lære kamp ferdigheter på nytt igjen, og det følest som eit naturlig punkt å få bestemme eit nytt utseende. Så det eg prøver å sei, er at eg synest historien begynner meget bra, med ein grunn til å ha blanke ark, selv om det er ein oppfølger.

Og gjennom heile spillet forsetter spillets historie å skinne slik. Bioware er ikkje redde for dramatiske vendinger og actionfylte kamper, og det hele lager ein historie som man ikkje føler at man blir tvunget til å ta del i, men ein historie som griper tak i deg og som du har lyst til å følge med på. Du vil vite kva som skjer, både med universe og karakterene.

For det er her Bioware virkelig har mestret noe, karakterene. For noen herlig morsome fyrer Joker og Mordin er, med vittige kommentarer og nærmest gale personligheter. Garrus og Shepard oser av den "gamle venner følelsen" gjennom heile spillet, og man kjenner godt igjen den sjenerte men elskelige karakteren til Tali. I Mass Effect er ikkje laget ditt der bare for å kunne kommandere dei rundt, i Mass Effect blir du presentert med personligheter som følest nesten ekte, og du får følelsen av at du vil bli kjent med dei, samtidig som du vil høyre historien deres. Bravo Bioware, eg gir dere stående applaus.


Grafikk og Lyd:
Grafikken i Mass Effect er vakker. Mennesker er godt animerte, men det er kameratene dine fra rommet eg må innrøme er virkelig godt gjort. Du legger merke til alle små detaljer på dem, som riller i huden eller skjell. Man ser virkelig korleis bioware har tenkt gjennom utseende til de forskjellige artene.

Omgivelsene er også meget vakre, og utsikten på Illium kan fint brukes som eksempel. Det hender at teksturer laster sakte, men langt fra treigt nok til at det vart ein plage. Lyden i Mass Effect holder også mål og meir til. Stemmene er veldig bra gjort, og det er deilig med eit spill der våpen høyrest skikkelig saftige ut. Alt i alt er eg veldig imponert med både det visuelle og med audioen.


Gameplay:

Dette er vel noe av det allere viktigeste, så eg sparte det til slutt i håp om å avslutte på ei høg note. Så ja, Mass Effect er jo ein RPG? Ikkje seier du?

Mangen seier til meg at Mass Effect 2 ga opp alt for mangen RPG element fra det originale Mass Effect til å bli kalt eit RPG, og at det nå er blitt eit Action spill. Og eg må innrømmet, kampene flyter ekstremt godt og systemet er ryddig, lett oversiktelig og uten lange status lister. Minner meg mykje om andre tredjepersons actionspill.

Men, den deilige historie, og ikkje minst det fantastiske dialog og valg systemet oser av verdensklasse RPG i lange baner. Det er slikt eg setter pris på ved RPG-er, ikkje timevis på timevis med lister og å samle gjennstander.
Så eg seier ja takk begge deler, Mass Effect er så absolutt eit action spill, og uten tvil eit RPG.
Håper egentlig på fleire Action-RPGs i nærmere fremtid, eg er herved forelsket i denne typen spill.

Kampene er morsomere og taktiske, med fantastisk bruk av cover og fleire typer våpen. Og så mye moro man kan ha med biotic powers. Eg husker for eksempel før nyere patcher, at vist man kombinerte pull og Miranda sin slam ferdighet, ville man sende fienden himmelhøgt, eller gi vedkommende eit ekstremt stygt møte med taket.

Så alt i alt funker spillet så utrolig utrolig bra. Det tar det beste fra action spill og det beste fra RPG og lager eit absolutt fantastisk gameplay. Og takket vere alle valgene man kan ta i spillet, blir gjennspillings verdien høg. Og vist man synest Mass Effect ikkje byr på nok utfordring, så kan du bytte til Insanity mode og virkelig begi deg ut på eit ekstremt utfordrende, og ekstremt morsom eventyr.


Oppsummering:
Alt i alt er Mass Effect 2 eit fantastisk spill. Actionen er på topp og figuerene du møter i spillet er uforglemmlige. Mass Effect suger deg virkelig inn og tar deg med på eit vakkert rom-eventyr. Eg annbelfaler spillet i høgste grad til alle med innterese for action eller gode historier. Eit av tiårets perler.


Karakterene:
Grafikk 8
Lyd: 9
Gameplay: 10
Holdbarhet: 9

Hadde eg annmeldt dette da eg spilte det første gang ville eg gitt det 10 av 10, men med tanke på dagens standard må eg dessverre gå ned til 9. Takk for at du leste min annmeldelse, og ser fram til å høre deres meninger i kommentarene.

Medlemsanmeldelser11
Samlet karakter: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10