Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Portal 2

Fabelaktig hjernegymnastikk
Tittel: Portal 2
Kan spilles på: PS3, Xbox 360, PC/Mac
Ute: Nå

Lyst på en god historie, sarkastisk humor fra øverste hylle og puslespill som tvinger deg til å bruke de små grå? Vel, da er Portal 2 definitivt for deg.

Forgjengeren Portal var et kort og vrient spill. En måtte komme seg igjennom en rekke tester i et laboratorium satt i framtiden. Det var fantastisk moro, og folk ønsket mer. Valve lyttet, og har nå gitt ut Portal 2 - mer variert og totalt sett vesentlig bedre.

Du spiller ei jente, fanget langt under jordens overflate. Det er åpenbart ingen vei ut, men en må i alle fall prøve. På rømmen fra den onde roboten GLaDOS kommer du deg ut av testrommene, og får oppleve hvordan denne enorme installasjonen ble laget.

Spillet forteller historien på en utsøkt måte. Du opplever den, i klassisk Valve-stil, helt selv - i ditt eget tempo. Ved hjelp av møbler, bilder og plakater, skjønner vi i hvilke tidsperioder anlegget ble laget - hvordan, og ikke minst hvorfor.

Stemmeskuespillet fortjener ros. Stephen Merchant (The Office, Extras) har stemmen til roboten Wheatley, et fenomenalt gjennomført arbeid av briten.

Samarbeidsmodusen forsterker toppkarakteren ytterligere. Her blir både du og din partners intelligenskvotient testet, grundig. Dere blir helt nødt til å snakke og koopere sammen.
Samarbeidsdelen kan bli spilt lokalt eller over nettet, men lokalt er anbefalt da ordveksling er helt nødvendig. Det er morsomt og godt gjennomført.

Portal 2 er så å si perfekt. Den elegante blandingen av fantastisk spillmekanikk og god historie, gjør dette til en av de sterkeste kandidatene til årets spill.

Samlet karakter: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10