Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Might & Magic: Clash of Heroes

Du trenger ikke alltid å kjøpe et spill pent forseglet i hardplast i butikken, ofte finner man juvelene nedlastbare. Might & Magic: Clash of Heroes er en av de juvelene.

Handlingen er satt i en idyllisk og eventyrlig tid der dverger, alver, riddere og trollmenn levde i harmoni, og demoner var deres største frykt. En dag entrer demonene alvenes base i den egentlig beskyttede skog, og stjeler en hellig relikvie. Samtidig blir foreldrene drept, og barna deres må ordne opp i tragedien.

Særlig til gjennombrudd i historiefortelling er det derimot ikke; all dialog er vist som tekst og alltid bare mellom to personer. Legg til at musikken fort kan bli repetitiv, og argumentene for at du burde beholde lyden på visner. Lyd og musikk er viktig, og totalopplevelsen rakner dessverre litt.

Selve spillet, derimot, er et herlig turbasert strategispill. Alle figurer du spiller som, enten det måtte være dverg, ridder eller lignende, har sin egen lille armé. Denne styrer du på den nedre delen av skjermen, og du må plassere hver enkelt soldat der den strategisk sett hører best hjemme. Sett tre like soldater rett etter hverandre, og de slår seg sammen for økt styrke. Spillet er fullt av slike triks som skal gjøre deg uovervinnelig mot rivalen, som på sin side gjør noe av det samme.

Hvilke soldater du blir utlevert er litt tilfeldig, og dermed er det heller ingen fasit på hvordan hver kamp skal utføres. Det tvinger deg til å tenke nytt hver gang, og det er ingenting som er morsommere enn å finne ut en ny type strategi som slår seg heldig ut.

Clash of Heroes er billig, vakkert, det gir deg uhorvelig mange timer med ypperlig underholdning og, ikke minst, er kjempemorsomt. Til det spillet utgir seg for å være finnes det ingenting bedre.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10