Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Castle Crashers

Castle Crashers er et nedlastbart RPG-eventyr av episke proporsjoner, utviklet av Behemoth.

HISTORIE
Spillet starter på den lokale pub-en, hvor hovedpersonen vår danser og drikker seg sjarmerende salongberuset, når, ut av intet, en av kongens riddere fyker inn, og halvt dekket av blod, faller han om. Når du deretter går ut av det lokalet vannhullet, ser du at utenfor er det full krig. I alt kaoset blir kongens magiske rubin stjålet av en ond trollmann, noe som lett kan gi ham verdensherredømme. Men ridderen vår gir en blank pokker i det, det er når kongerikets fire jomfruer blir kidnappet, at han først begynner å bry seg.
Ja, historien høres ut som den kunne blitt skrevet av en femteklassing, men å ha en vanskelig og avansert historie i et enkelt spill som dette, hadde ikke vært en fordel, og det tror jeg utviklerne har skjønt.

GAMEPLAY
I spillet spiller man som 1-4 riddere, som skal banke opp alle som kommer mellom dem og jomfruene deres, ja, det er så enkelt. Og det er akkurat dette som gjør Castle Crashers til et fantastisk spill. Til gjengjeld har det et stort våpenlager å velge mellom, og man får frihet til å velge om du vil at ridderen din skal være sterk, rask eller god med magi. Dette bestemmer du vær gang du går opp i level. 
Det er veldig mange karakterer å velge mellom, i begynnelsen er det bare fire riddere med forskjellige evner innen magi, men ettersom du vinner spillet med forskjellige figurer, får du nye karakterer, med nye evner og veldig varierende utseende.

GRAFIKK
Den grafiske stilen i Castle Crashers er noe helt for seg selv, og passer spillet perfekt. Bakgrunnen er malt for hånd, noe som gjør at det blir veldig variasjon i verdenene. På godt og vondt. Variasjonen i spillet er nemlig helt herlig, men det kan bli litt mye. For eksempel kan du i det ene øyeblikket ri på en lama i ørkenen, mens du i det neste kan være på en landsby, før du deretter kan være i et isøde og må banke opp eskimoer. Det er morsomt og rart, mens det samtidig er unødvendig og sært.
Figurdesignet er en fryd for øyet, spesielt bossene. For eksempel er det en konge som skal drepe deg med forferdelig orgelmusikk (Han er farligere enn han høres ut!). Flere eksempler vil jeg ikke komme med, da det er mye morsommere å bli overrasket og le, når du ser dem for første gang.

LYD
På lydsporet til Castle Crashers vil man finne alt fra dubstep og tekno til episk opera og speed-metal, og musikken hjelper virkelig til å bygge opp stemning som passer med omgivelsene og situasjonene du befinner deg i.
Det finnes ingen dialog i spillet, bare enkel monolog, forklart via tekst som forklarer når du lærer nye komboer eller når du har funnet nye våpen.

ONLINE
Det er veldig lett å lage sitt eget game, så du kan velge om du vil spille med komplette fremmede, eller folk på vennelisten din.
Så hvis du sitter alene i sofaen din, du er fast på en bane, har ingen å spille med, og er en halv centimeter unna en rage quit, er det bare å slå seg sammen med en fremmed fra en annen verdensdel med for mye fritid, og det går lett som en lek.
Hvis jeg skulle si noe negativt om online på Castle Crashers, måtte det bli mangel på tekstchat. En enkel måte å snakke sammen på, ved hjelp av tekst, ala Little Big Planet, hadde vært å foretrekke, for de som ikke har Playstation Eye, eller et headset.

KONKLUSJON
Er du ute etter et voksent, realistisk RPG-spill med en god historie, vik unna.
Men er du ute etter et morsomt, rart, enkelt nedlastbart spill som kan nytes om igjen og om igjen med opptil tre andre venner, er dette spillet for deg.

Historie: 7
Gameplay: 10
Grafikk: 9
Lyd: 9
Online: 9
Holdbarhet: 8

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10