Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Driver: San Francisco

I Driver: San Francisco er racerbaner byttet ut med San Franciscos gater og kjedlige sjåfører er blitt erstattet av karismatiske politimenn med overnaturlige evner. Dette er bilspillet for deg som egentlig ikke liker bilspill.

Politimorderen Jericho er ferdig i retten og skal transporteres så han får den straffen det amerikanske rettssystemet har funnet rettferdig for ham. Begivenheten blir dekket av nyhetene, og han får dessuten følge av en politieskorte. Det politiet ikke vet, er at Jericho har brukt en god slump dollar på å betale seg en vei ut av sin mildt sagt ubehagelige situasjon, og takket være en sexy leiemorder kommer han seg ut av transporten sin og vekk fra åstedet.

Du spiller som Tanner, en politimann som ble skutt i ryggen av Jericho, og som dermed havnet i koma. Tanner og hans følgesvenn, Johnsson, begynner å etterforske Jerichos mirakuløse flukt, da Tanner oppdager at han har overnaturlige evner. Han finner nemlig ut at han kan forflytte seg til hvilken som helst bil, og ta kontroll over både rattet og kroppen til den som sitter inni. Dette kan fort føre til noen pinlige situasjoner når man har en passasjer i sidesetet som er midt i en samtale. I tillegg til å ha superevner, trenger de heller ikke å kjøre en vanlig politibil. De jobber nemlig undercover, og får kjøre en gul muskelbil, noe som er kult nok i seg selv.

Den hyppige skiftingen av kjøretøy åpner opp for en ny måte å kjøre på, spesielt når du som politibetjent skal stoppe en bil som prøver å stikke av fra deg. I stedet for å bare følge etter bilen og krasje inn i baklysene på den, kan du sende trafikken i mot ham, og styre en buss inn i fronten på bilen. Dette gjør ofte at bilen stopper.

Denne mekanikken er ganske unik for Driver: San Francisco, og det åpner opp for en ny måte å spille bilspill på. Likevel synes jeg mange av oppdragene er litt for like, og de fleste kan dessuten løses om man bare finner en buss eller en tankbil, noe det heldigvis kryr av i San Francisco.

Selve kampanjen i spillet er ikke spesielt lang og byr på flere plotthull og er langt ifra den best komponerte historien jeg har spilt. Sideoppdragene er derimot flere hakk morsommere å spille, kanskje for de ikke er like ambisiøse som hovedoppdragene. I sideoppdragene følger man flere litt mer overfladiske storylines, samt noen enkelthistorier. Her får man fokus på personene i bilen man tar over, både sjåføren og dens forhold til passasjeren. Man kjører i race for å vinne collegepenger, leter etter en seriebomber og hjelper en skuespiller med å komme tidsnok til en forestilling. Det er nesten så man føler seg som en god samaritan, helt til man tar kontroll over en annen bil og kjører den beint inn i en truck.

Om du har lyst til å spille et lett og ledig bilspill med noen venner, er Driver det du leter etter. Man kan spille flere ulike modus, enten med eller mot hverandre, hvor det gjelder å krasje inn i hverandre eller biler styrt av en AI. Dette kan selvfølgelig gjøres online, men hvorfor spille online, når man heller kan sitte i samme sofa og spille med split screen? Det er herlig å se at et moderne spill faktisk benytter seg av split screen, som i mine øyne er den beste løsningen for lokal multiplayer.

Rent visuelt er Driver nokså flott. Sola skinner i lakken mens jeg nonchalant svever tre-fire billengder og lander med stil før jeg skrenser rundt et lyskryss. I filmsekvenser ser det enda flottere ut, og spillet gir inntrykk av å være et avkom av en fartsgal Hollywoodfilm hvor eksplosjoner og høyt tempo er i fokus. Følelsen av å cruise rundt i San Francisco er absolutt tilstede.

Bilradioene kan tunes inn på mange forskjellige kanaler, som alle spiller soft rock. Også dette gir en følelse av at man bare kan cruise og slappe av, selv om en psykotisk politimorder er på rømmen. Stemmeskuespillet fungerer også utmerket, selv om stemmen til Jericho kan være i overkant røff og maskulin.

Om du er av typen som ikke bryr deg stort om hyperrealistiske bilsimulatorer, men som heller ønsker deg et bilspill som ikke tar seg selv seriøst og som fokuserer mer på pur underholdningsverdi, er Driver bilspillet for deg. Heftige stunt og overnaturlige evner fører til at Driver kanskje best kan beskrives som The Fast and The Furious på crack.

Anmeldelsen kan leses hos Spillbyen.no

Samlet karakter: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10