Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Diablo III

Når Diablo 3 først ble annonsert i Juni 2008 løp jeg ned til nærmeste Gamestop og forhåndsbestilte, Nesten fire år med utsettelser senere har det endelig funnet veien til butikkhyllene, og det skuffer ikke!

Diablo 3 plukker opp historien 20 år etter hendelsene i toeren. Verden har vært i noenlunde ro etter at gruppen med helter reddet verden fra "The Prime Evils": Mephisto, Baal og ikke minst Diablo. Til og med den evigvarende krigen mellom the High Heavens og the Burning Hells har vært mer eller mindre stillestående pågrunn av maktkampen mellom de to resterende Lesser Evils, Azmodan og Belial, mens i himmelen har englene blitt rystet av en av sine øverste ledere Erke-engelen Tyrael sine livstruende skader etter at han knuste den korrupte Worldstone.

Spilleren kan velge mellom 5 forskjellige klasser, Barbaren, Witch Doctor, Demon Hunter, Wizard og Monk. Hver av klassene har sine egne styrker og svakheter, og en dyp bakgrunnshistorie man kan få vite mer om hvis man ønsker det i løpet av spillet. Barbaren for eksempel har fått hele sin verden knust etter at hjemlandet hans ble ødelagt av Baal sin krig i slutten av toeren og den påfølgende eksplosjonen av deres hellige fjell, når Tyrael som nevnt knuste the Worldstone. Han er nå på jakt etter en fiende som kan gi han en verdig død.

Uansett hvilke klasse du velger er de trukket til seriens samlepunkt, Tristram, der en meteor har fallt fra himmelen og vekket de døde til liv!

Mer av historien vil jeg ikke gå inn på for å unngå spoilers, men jeg kan love at den er dyp og følelsesladet. Akkurat det man kan forvente av et Blizzard produsert spill.

Graffikkmessig kan ikke Diablo måle seg med gigantene i bransjen (Les Skyrim, Battlefield, m.m.) men det trenger det virkelig ikke. Sanctuary gjengis på en fargerik og flott måte som får deg til å måpe. Selv om man ikke kan gå dit er bakgrunnen fylt av enorme områder som gjengis som flotte malerier man kan fortape seg i. Fiendene er akkurat så groteske som de skal være og fargepaljetten varierer fra mørke gråtoner i de mørke dystre katakombene under Tristram, til helvettes røde flammer. Og alt i mellom!

Blizzard har lært av andre og skrevet et fantastisk soundtrack, fremført av et symfoniorkester som passer perfekt i alle omgivelser du beveger deg inn i. De har også brukt masse tid på spesialeffekter slik at alle bevegelser, eksplosjoner og flyvende prosjektiler høres helt riktige ut. Alt fra monstre som blir hugget i fillebiter til bunnen av en tønne som ruller langs gulvet. Alt har blitt gitt lyd, og det er en fryd å høre på.

Stemmeskuespillet har også blitt jobbet mye med og titusenvis av linjer med replikker har blitt lest inn og er med i spillet. Dette gjør at nesten alle folk og skapninger du møter i løpet av spillet har sin helt egen personlighet og historie.

Diablo har alltid vært en serie som fokuserer mye på Multiplayer. Med Battlenet har Blizzard alltid gitt spillere muligheten til å plukke opp spillet med venner og slå seg løs. Og Diablo 3 er ikke noe unntak. I tillegg til å spille alene med en follower (Man kan velge mellom 3 vidt forskjellige som passer forskjellig til forskjellige klasser, og som kan modifiseres til å passe hver spiller sine behov) kan man også trekke inn opptil 3 venner og spille sammen.

Vanskelighetsgraden øker jo flere spillere du har med og senkes automatisk hvis en eller flere forlater sesjonen. Dette gjør at man kan fortsette å spille og ikke måtte ta pauser for å starte opp eller avslutte spill med venner. Den eneste svakheten med dette er at man må være koblet til internett konstant mens man spiller, og når Blizzard stenger serverene for vedlikehold er det dermed ikke mulig å spille.

Blizzard har også lagt til en ny funksjon kalt Auction House. Et alternativ for spillere som vil selge unna utstyr de ikke vil ha bruk for, men vil ha litt mer gull enn det kjøpmennene man finner i spillet vil tilby. En ekstra funksjon som tillater å selge og handle for ekte penger gjør det mer interresant å bruke mange timer på å lete etter ekstra gjenstander.

Alt i alt er dette en fantastisk spillopplevelse. Man kan virkelig føle at Blizzard har lagt sjela inn i arbeidet for å gjøre dette spillet til det beste de får til. Dette er muligens det aller beste Actionrollespillet som noensinne er laget, og det vil fortsette å tiltrekke seg spillere i mange år fremover!

Karakterer:
Gameplay: 10
Lyd: 10
Grafikk: 9
Holdbarhet 10

Samlet Karakter: 10

Pluss: Stor verden som blir generert tilfeldig slik at man aldri vil gå inn i samme dungeon og finne den helt lik som forrige gang. Fantastisk Lyd og en fargerik verden.
En voksen, detaljert historie som konkluderer for de som er veteraner i serien og som lett åpner opp og forklarer til de som nettop har funnet den.

Minus: Litt kronglete online system.

Samlet karakter: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10