Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Journey

Journey er et nedlastbart spill som er eksklusivt for Playstation Network. Spillet er utviklet av ThatGame Company. Denne spillutvikleren har også laget spillene Flow og Flower som også er eksklusivt for Playstation Network. Spillet koster i overkant av 100 kr og er ikke mer enn et par timer langt om man teller fra start til slutt. Spillet er naturlig nok, med tanke på tittelen, en reise. Det er en storslagen og episk reise hvor selve handlingen er mye opp til en selv å tolke. Med utrolig grafikk og pen musikk er dette en fryd for både øyne og ører.

Man våkner opp i en ørken med ingen idé om hvor man er. Man beveger seg med glidende bevegelser opp på toppen av en sandbanke. Fra denne sandbanken kan man se toppen av et fjell langt borte i det fjerne. Dette er hvordan Journey begynner. Hvor man er og hvor man skal er mye opp til en selv å finne ut av, men man oppdager mer og mer om verdenen man beveger seg i ettersom man kommer lengre i spillet. Man møter vakre omgivelser, noen enkle puzzles og flere farer jo lengre man kommer.

I Journey kontrollerer man den kappekledde spillfiguren ved bruk av de to joystikkene på kontrollen, den ene for å bevege seg og den andre for å bevege kamera. I tillegg bruker man knappene firkant, kryss og sirkel. Det er veldig enkelt å styre og det føles veldig bra. Journey er ikke et action-spill, men heller et adventure/explorer spill. Man bør ta seg god tid for å nyte spillet, fordi spillet er en ren nytelse. Omgivelsene er storslagne og vakre, og ruinene man tar seg gjennom gir inntrykk av å holde eldgamle hemmeligheter. Musikken, som består for det meste av strykeinstrumenter, rører ved følelsene mine og løfter opplevelsen. Men det som gjør spillet virkelig spesielt er at man i løpet av reisen kan bli koblet til en annen person som også spiller spillet på samme tid og på den måten gjennomføre reisen sammen med denne. Dette gjør at opplevelsen blir forsterket fordi man føler et bånd mellom seg og den man reiser sammen med.

Etter å ha spilt gjennom Journey flere ganger var det fortsatt veldig tilfredstillende å gjennomføre det. Jeg la også merke til flere detaljer de andre gangene jeg spilte igjennom, noe som var veldig kult. Ved å finne flere pulserende lyssymboler på reisen kunne jeg også øke lengden på skjerfet til min spillfigur, som igjen førte til at jeg kunne sveve lenger. Andre hemmeligheter kan også bli funnet hvis man leter i spillet, og de er fine overraskelser å finne hvis man spiller spillet på nytt. Journey er et godt spill, men også en utrolig opplevelse. Last det ned.

Samlet karakter: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10