Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Order & Chaos Online

Skrevet av: Xenofex   2012-10-22

I en sjanger hvor alle nye spill fokuserer på å differensiere seg fra Blizzards legendariske World of Warcraft tar franske Gameloft en helt annen tilnærming, de kopierer Blizzard så mye som overhodet mulig.

MMORPG-sjangeren er populær som aldri før og konkurransen er massiv, likevel mangler det ikke på nye tilskudd på stammen. Order and Chaos Online er ikke akkurat noe nytt spill, det har vært ute siden oktober 2010, men antallet spillere vokser stadig, og det med god grunn.

Det er snakk om en nærmest pervers klone av World of Warcraft (wow), som de aller fleste sannsynligvis har et forhold til. Du får den samme tegneserieaktige grafikken, et fantasyunivers som minner mer enn bare litt om Azeroth, samt et level-system som drar mer enn bare noen få paralleller. De fire forskjellige rasene vi får velge mellom er også representerte i Blizzards storspill, nemlig menneske, ork, alv og undead.

Men det er en veldig viktig forskjell. Dette spillet er for mobiltelefonen din. Ja det er helt sant, det er et massivt onlinerollespill for IOS/andriod. Og det er det som gjør hele forskjellen. Alt har vært gjort før, men nå kan du gjøre det på bussen på vei til skolen, i friminuttet eller på forelesning.

Selvsagt er ikke grafikken tilsvarende det du før på pc, men den er overraskende god. Verdenen er skrudd sammen på samme måte som i nevnte wow, den er stor, åpen og sammenhengende.

Det viktigste med denne typen spill er at det er nok av innhold, det må være mye å gjøre, og det er det absolutt. Det er flust av quests, items og alt du ønsker deg. Maks nivået er per i dag 60, men det blir sannsynligvis oppjustert i nær fremtid. Det finnes også muligheter for å danne guilds, raide dungeons, mounts, livechat osv. Det mangler ikke noenting.

Da spillet baserer seg på operativsystemene IOS og Android kan det spilles på veldig mange forskjellige enheter. Jeg spiller på iPad 2, noe som fungerer utmerket med tanke på ytelse. Du opplever så og si aldri hakking eller problemer med flyten. Men jeg vil tro at det blir enda lettere å styre spillet på enheter med mindre skjerm, da det kan være slitsomt å holde iPaden med begge hender i lang tid.

Du kommer nok ikke til å slutte med pc-baserte onlinespill til fordel for dette, men det er et fantastisk spill å ha i tillegg. Det tar lengre tid å skru på pc'en og logge på wow, enn du bruker på å fullføre en quest eller to i OaC.

Det er også verdt å nevne at de nylig gikk over til free to play modellen, så nå er innkjøpsprisen på 49 kroner det eneste nødvendige utlegget du har for å nyte denne perlen. Hva venter du på?

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10