Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Batman: Arkham City

Det blei stor suksess når Arkham Asylum kom ut. No har Batman: Arkham City blitt utgitt. Klarer spillet å fullføre der Arkham Asylum sluttet? Dette blir ein storslager.

Etter å ha sett og spilt ein del Arkham Asylum og Marvel spill så fikk eg sansen for slike spill og ventet spent på det nye Batman spillet. Det gjekk rundt og rundt i hode mitt om eg skulle kjøpe spillet. Det var vanskelig valg, men hadde allerede likt Arkham Asylum og kunne derfor ikkje sei nei til enda ein storslager. Det var spennende og spenningen økte for kvar dag som nærmet seg lanseringen av det nye Batman: Arkham City. Må sei disse spillene har virkelig klart det andre spill ikkje kom langt med. Det er simpelt og greit historien og personer. Hvor gøyt et spill kan være? Et godt eksempel på det er Arkham City. Uten tvil. Som Arkham Asylum oppnådde, så har forfølgeren gjort det samme. Spillet har blitt oppgradert og fått ein stor forandring innenfor grafikk og lyd. Historien er nok litt det same som det forrige spillet.

For å være ærlig så er det uten tvil at eg ville anmelde dette spillet. Det fortjener rett og slett mykje kreditt. Noko som er spesielt for spillet, samt for meg. Siden eg spiller det utrolig mange ganger, men det sa stopp for ikkje så lenge siden når eg lånte det bort til ein venn. Skulle ikkje ha gjort det, fordi minner har kom tilbake og eg vil spele Arkham City for fullt. Batman spillene kan eigentlig sammenlignes med Splinter Cell spillene. Det er noko lunde det same konseptet og gameplay. Men selv er batman bedre, uten tvil. Det er mykje ein kan få tilgang til på batman og valgmulighetene innenfor gameplay og tilleggspakker. Tilleggspakken til Arkham City er utrolig gøye og spillfølelsen bllir større etter kvart som eg spiller både dei og vanlig singleplayer. Lurer på når dette vil ta slutt eigentlig. Håper aldri dei slutter med å lage slike spill, fordi eg vil alltids være klar for eit nytt eventyr. Samt at vist det skal komme fleire av dette spillet så vil eg vente på det.

Neste-generasjons konsoller håper eg virkelig vil få eit nytt batman spill. Eg har alltid ventet på at grafikken og lydeffektene på Batman spillene skal bli bedre, selv om dei allerede er gode. Ein vil alltids ha det bedre. Meg sjølv liker spillet som det er. Men kunne kanskje ha fått noen motiv og ulike moment i nye utgivelser innenfor tilleggspakker og ting ein kan få på Xbox-dashboard og på profilen sin. Batman går igjennom alt som filmene går igjennom. Altså, eg syns batman spillene er veldig like filmene. Men det er jo selvfølgelig overdrivelse på noen av personene i spillet. Men visst ikkje det hadde vert overdriving i spillet så hadde det ikkje vert gøy i det hele tatt. Samt så ville Arkham Asylum blitt elendig i forhold til kva det er no.

Historien i spillet tar som vanlig plass i Gotham City. Hvor det er tyver, gale personer, fanger og skurker som herjer over hele byen. Samt rivalen til Batman: The Joker. Den mest irriterende personen på hele spillett, ovenfor The Penguin og Freeze. Det tar liksom evigheter til at Jokeren skal endelig bli beseiret av verdens smarteste detektiv. Nemlig Batman. Det er også nye personer i spillet som: Ra`s Al Ghul, Talia Al Ghul, Hugo Strange, Mad Hatter, The Penguin og Catwoman. Håper eg nevnte alle no. Det er jo overnaturlig kor gammel Ra`s Al Ghul skal være i spillet. Han skal liksom være over 300 år gammel, samt han har ei datter som har ferdigheter til ein Ninja. Ninja ferdigheter skulle Batman ha fått i Arkham City, det hadde blitt tøft det.

Det er sant at historien går litt opp og ned av og til. Det er litt plagsomt å spille noen av oppdragene, fordi dei er så inviklet at eg blir sprø. Men side oppdragene er knall bra og spillet lever opp til forventningene heilt klart. Eg vil ikkje diskutere det mer, eller det er ingenting å diskutere om det. Som eg sa tideligere så tar historien plass i Gotham City. Du skal kjempe deg igjennom fiender som er så store som "Bane" og sterke som "Ra`s Al Ghul og noen av fangene i Arkham Asylum. Denne gangen får du oppleve meir og utforske meir enn kva du kunne gjøre i Arkham Asylum. Noe eg liker svært godt. Ja, vi går videre. Historien er bra, den forteller det meste som Batman går igjennom og hans vei til hevn mot Jokeren. Men det oppstår hendelser og ulemper. Det hender du får oppdrag som går ut på at du skal redde noen personer fra galne fanger med våpener og som ser ut som klovner i ansiktet. Det var da voldsomt til sminke da.

Går videre fra der Arkham Asylum sluttet. Batmans ferd videre er tøff, vanskelig, men samtidig fantastisk og opplevelsesfullt. Visst det er det riktige ordet. Det går ann å gjøre små oppdrag som at du skal ta hevn mot "The Riddler" og stoppe hans galskap. Han tar personer til fange hele tiden! Åå.... Det er så irriterende at det ikkje går ann. Anyways. Du har jo dei andre oppdragene og som at du skal klare gåter og utfordringer. Det er utrolig gøyt med "Arkham Reality Training". Der skal du simpelt og greit klare utfordringer, men å sveve gjennom poster og klare å komme deg til ulike plasser innen ein viss tid. Eg anbefaler det stort å prøve det ut ein gang.

Når det kommer til kor bra eller kor dårlig Batman: Arkham City er så vil eg si det er eit fantastisk spill. Det må eg sitere. Eg må og sitere at utfordringsmodus på spillet er og knall bra. Der får du muligheten til å teste ferdighetene dine og kamptriks. Dette er altså då ikkje innenfor "Story mode". Det får holde det. Bare bra at dei har andre valgmuligheter på "main menu" som andre spill har. Eg syns Arkham City ligner og veldig på Oblivion og Skyrim på ein rar måte. Og kan det sammenlignes med Infamous. Veit ikkje om det er nr. 1 eller nr. 2 i rekken. Altså, Batman: Arkham City er den andre storslageren i denne serien og oppfølgeren til Arkham Asylum, som var eit enormt bra spill når det kom ut. Eg usikker på om det er fortsatt siden mange andre spill har komt ut og tatt over listen innenfor favorittspillene mine.

Spillet har sine sterke og svake sider som eg skal nevne nedenfor etter at eg setter karakter på grafikk, lyd, gameplay og holdbarhet. Det er alltid vanskelig, men det må gjøres i ein anmeldelse og det er eg helt enig med. Kanskje dette spillet er utrolig bra innenfor andre ting enn bare "singleplayer". Men det er dumt at det ikkje har kommet multiplayer innenfor noen av disse to spillene.

Grafikk: 8/10

Lyd: 10/10

Gameplay: 9/10

Holdbarhet: 9/10

+ : Fantastisk historie. Utrolig bra lyd. Figurene/personene i spillet har blitt forbedret siden sist gang. Spillet er utrolig god på holdbarhet.

- : Det kunne ha vært meir å velge mellom. Det er dumt at det ikkje finnes multiplayer og det kan være bugs noen plasser.

9/10 - Utrolig bra spill! Batman har kommet tilbake som ein helt!

Medlemsanmeldelser7
Samlet karakter: 9.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10