Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Dirt 3

Codemasters hadde stor suksess med Dirt 2 som sjokkerte spillverdenen med sin elegante bildesign. No har Dirt 3, oppfølgeren komt. Eg anmeldte Dirt 3 fra Codemasters.

Det er no ei stund siden Dirt 2 blei lansert og det sier seg selv. Dei begynte sannsynligvis å lage Dirt 3 allerede under utgivelsen av Dirt 2. Codemasters har gitt ut det meste av bra bilspill gjennom tidene. Dirt serien har gjennomgått har motstand som Forza Motorsport og Gran Turismo. Noen gigantiske spill som satser høyt etter grafikk og gameplay. Dirt 3 som har kommet ut, satser på galenkøyring og aktivitet som det bare skulle mangle. Samt så er Dirt spillene gått over gjennomsnittligheten av gameplay og det å ha det gøy når ein spiller eit spill. No til dags så er spillverdenen omringet av utrolige spill som både er fra den neste verden og uvanlig teknologi. Codemasters og Dirt 3 holder seg til det beste av det beste. Det er altså drifting, køyring som galne folk, kjærleik til biler og det å ha det gøy samtidig.

Innenfor bilspill så finst det mange muligheter fra gamle modeller til den nyeste teknologien. Bilene i Dirt 3 har virkelig blitt det eg kaller for "show business". Spillet er utrolig underholdende og gøyt. Dette spillet er noe ein virkelig ikkje bør unngå. Det er utgitt på xbox 360, PS3 og PC. Sjølve spillet er bedre enn dei forrige, fordi mulighetene i Dirt 3 er større. Det er tonnevis med ulike typer farger og motiv på bilene, samt du kan velge mellom veldig mange kule biler. Dette spillet er også då i samarbeid med Ken Block (som bilen hans er på coveret). Ken Block er ein av dei beste drifterene i bilverdenen og kjører noe som kalles Gymkhana. No for tiden kjører han rally og Dirt 3 har han som sponsor i på bilen sin og i noen andre sammenhenger.

Codemasters har gjort ein utrolig god jobb med å lage dette spillet. Dei forrige spillene, Dirt 1 & 2 har og hatt stor suksess og er noen av dei bilspillene eg liker best. Dirt 3 har dermed enda meir suksess med sine momenter og motiv. Du blir dratt inn i bilverdenen hos Dirt 3 og du føler som om du er med i spillet. Spesielt når du bruker den synsvinkelen som viser interiøret i bilen og annet. Det er ein opplevelse og det må eg sei ser veldig ekte ut. Spillopplevelsen i Dirt 3 er veldig stor, men du kan ofte bli lei den etter kvart. Det kan noen ganger føles som om det er det samme hele tiden. Noen billøp eller utfordringer. Men det er også ein god del positive sider ved utvidelsene fra dei forrige spillene til Dirt 3.

Noe av det beste med Dirt 3 er Gymkhana og det me Ken Block. Det blei ein heilt ny opplevelse enn kva dei forrige spillene har klart å prestert. Det var den tingen som bare måtte prøves ut. Innenfor Gymkhana så er det noen utfordringer. Som å kjøre på blokker, hoppe langt, finne hemmelige steder, drifte så langt og mye meir. Det er nok andre ting som bør nevnes i denne anmeldelsen om Dirt 3. Det kommer eg til etterpå. Først, så er Gymkhana ein utrolig god mulighet til å teste dine spillferdigheter og "drifting skills". Det er ein bane som er omringet av ein stor lagerbygning i midten. Utenfor den så er mulighetene uendelige. Hoppe fra bygning til bygning og drifte så langt ein klarer og ha det gøy som bare det!

I forhold til andre bilspill og kanskje ein annen sjanger så er Dirt 3 på høytplan. Det kan ikkje omgås og er definitivt noe som ein kan se fram til visst det kommer utvidelser til spillet. Eg liker ikkje Dirt 3 bare fordi eg er ein fan av Codemasters og Dirt serien. Nei, det er ikkje derfor. Eg liker Dirt 3 fordi det er eit bra bilspill med mange muligheter og online spilling er utrolig gøy (kommer til det snart). Ein trenger ikkje ha noe utrolig god meining bare for at ein skal like eit spill. Ellers så veit eg ikkje kva dere syns om spillet, men på min side så er det ekstremt bra. Eg har spilt Dirt 1 & 2 og må sei at eg likte begge to like godt. Når det kommer til Dirt spillene så er det vanskelig å velge hvilken som er best, dermed sier eg at alle er gode.

Som andre "stor" spill så er f. eks Race Driver: Grid, Forza Motorsport, Gran Turismo, Ridge Racer i stor likhet til Dirt 3. Men noen av dei har ikkje dei viktige momentene som Dirt 3 har. Gran Turismo er selvfølgelig det beste bilspillet på PS3 gjennom tidene. Det er nå kommet 5 spill totalt, og det kommer eit til. Eg veit ikkje kortid og dette er ingen spoiler, være oppmerksom på det. Sånn at eg ikkje får negative kommentarer. Som sagt så er Dirt i likhet mot disse spillene her (nevnt overnfor) veldig like. Eg liker selv Codemasters best. Under den kommer Gran Turismo SONY. Husker ikkje kven som lager GT spillene.

Det er akkuratt ingen historie på slike bilspill, men den har jo alltids noe som hovudpunkt. Det er jo simpelt og greit DiRT Tour, Singleplayer og Multiplayer. I DiRT så går du igjennom veldig, veldig mange løp i ulike vanskelighetsgrader med tøffe biler og som er kjempe raske, samt ein går igjennom Gymkhana. I singleplayer så har du tonnevis med billøp foran deg, i tillegg til at det er varierende med utfordringer underveis som Gymkhana og noen andre. Mest Gymkhana vil eg tru. Eg skal no nevne multiplayeren. Den er utrolig gøy og kan ikkje overgås visst du tenker på å kjøpe/spille DiRT 3. Det er som sagt mange, kule valgmuligheter innen for Mulitplayeren og samt singleplayeren. Det eg liker med begge disse to er at det tar veldig lang tid med å klare alle billøpene på Singleplayer og det er masse å gjøre/utforske på Multiplayer. Ellers så kan ein ta seg tid med å bare gå igjennom ein av dei. Eg anbefaler selv å ta ein titt på begge delene. For å utforske DiRT 3 meget godt.

Eg har no gått igjennom det som er viktig med Dirt 3 eller DiRT 3 som det skrives. Det liker eg også. Som eg har nevnt ovenfor så ser dere vel det meste fra spillet. Eg håper virkelig det kommer eit nytt DiRT spill ein gang i framtiden, men den vil vel sikkert komme på PS4 eller Xbox 720. What a shame. Det bør komme også til PS3 og Xbox 360 som vanligt. Ellers blir det færre som kjøper det og vil eg tru. Ikkje at det blir solgt meir på PS3 og Xbox 360 og mindre på next-gen konsollene, men det at ein må kjøpe ein ny konsoll for å spille det eller bare kjøpe det til ein konsoll som er her fra før? Eg forstår penget selv og, men noen ganger bør det alltids komme på dei tideligare konsollene i tillegg til next-gen konsollene. Visst dere veit ka eg meiner.

Som alle andre bilspill så må eg komme med ein konklusjon om spillet. DiRT 3 er eit herligt og utrolig gøyt spill som eg lenge har spilt. Eg ser tilbake til utrolig mange timer med DiRT 3 på xbox 360. Eg kjøpte DiRT 3 på Xbox 360 fordi eg syns DiRT spillene er best på den konsollen. Grafikken i spillet er ikkje fra den beste teknologien må eg sei. Ellers så er den ikkje verst. Lyden i spillet er utrolig klar, vakker og passer perfekt med billøpene og når ein bare kjører rundt i ring og har det gøyt. Gameplayet er det beste med DiRT 3. Det er mykje å utforske og sjå rundt om i dei ulike banene, samt korleis byene ser ut og landene ser ut der du kjører billøpet. Holdbarheten har aldri vert noe god på DiRT spillene, men denne gangen har det blitt forandret må eg sei. Den har blitt større og bedre i fra DiRT 2, kanskje DiRT 1. Ellers så er DiRT 3 nok ein gong eit bra spill og eg selv anbefaler det høyt.

Grafikk: 8/10

Lyd: 9/10

Gameplay: 10/10

Holdbarhet: 8/10

+ : Fantastiske biler og perfekt lyd. Gameplayet er på det nivået den skal ligge.

- : Eg må sei at grafikken og holdbarheten var dei svake sidene denne gangen. Det kunne ha vert litt lengre enn dette.

9/10 - Time To Drive!

Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10