Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

FIFA 10

EA har hatt stor suksess med alle sine fotballspill. Denne gangen ville dei ta eit skritt fram og vise verden eit strålende spill med høyt potensiale.

Det har gått ei stund siden eg kjøpte eit FIFA spill og for å sei det slik så har eg angret på akkurat det. FIFA spillene som f.eks det forrige: FIFA 09 var eit bra spill som viste korleis eit fotballspill skal være. Denne gangen har FIFA 10 blitt lansert og forhåpningene eg hadde til spillet var store. Det skulle bli ein stor forbedring av det allerede gode spillet FIFA 09. Og det blei det gitt. Oppfølgeren tok spillverdenen med storm og personer fikk endelig se sluttresultatet av det nye spillet fra EA.

Det første som skjedde når dette spillet kom ut var at eg satt i sofaen og ventet til spillet skulle synke i pris. Det tok lang tid gitt. Men i forhold til FIFA 09 og 08 så var eg meir villig til å betale ein større pris for FIFA 10. Men FIFA spillene har også ein stor utfordrer som enkelt og greit er PES (Pro evolution soccer). Spesielt 10`ern. EA og Konami går på ein måte i samme rytme når det gjelder spill-lanseringer. Når EA lanserer eit spill så lanserer Konami eit til på samme tiden. Det betyr ingenting meir enn at dei er rivaler. Men som eg ville sagt, så ville eg ikkje ha hatt både FIFA og PES som noen av favorittspillene mine. Den som er best og mest realistisk er PES 10. Uten tvil, fordi det har mykje som FIFA ikkje har. Meir spillglede.

Som dere ser så er det jo utrolig mange gode fotball og sports-spill på markedet. Noen som er overdrivende og andre som ser ekte ut. FIFA Street er overdrivende, med figurer som ser ut som tegneserie-figurer. Men det aller viktigste med eit spill er at det er gøyt og at du liker det. Eg kjøper ikkje spill pga det ser ut som at grafikken er god og gameplayet er utrolig i forhold til andre spill. Nei, nei... Eg ser på kvaliteten innenfor "spill-moro". Altså om spillet er gøyt med andre ord. Det er utrolig mykje ein kan gjøre på PES og FIFA. Valgmulighetene er ikkje akkurat "uendelige" men det er mykje ein kan velge som gjør spillet bedre. Og samt ein får gleden av å spille det. Dette skal eg komme tilbake til lengre i anmeldelsen.

Som sagt så er FIFA 10 er bra spill og det er ingen tvil om. Men det når ikkje like høyt som det PES 10 ville ha gjort. Dette er altså då min meining, vist dere lurte på det. Det er sikkert mange "fotball-spill" fans ute der og lurer på om dei skal kjøpe FIFA 10. Eg har gått i den fella som heiter "feil valg av spill" før. Trur eg lagde den tittelen der selv no uten at eg viste det. Eg har altså da valgt feil spill ein gong før når eg skulle kjøpe eit action spill. Eg trur det var eit valg mellom eit CoD spill (modern warfare 2) og battlefield: Bad Company 2). Eg kjøpe BC 2 i stadenfor og det har eg angret på. For å løse det problemet så hadde eg altså då kjøpt FIFA 10. Da trengte eg ikkje å bekymre meg over det lengre. Fordi eg fikk eit "bedre" spill enn BC 2.

Det er mykje som er bra med FIFA 10. Valgmulighetene er utrolige og det er eit spill ein ikkje blir lei av. Det er mange gonger det samme som skjer hele tiden. Men mange valgmuligheter fra "main-menu". Det gjør spillet bedre for min del. I det siste har eg ikkje spilt noe PES, FIFA 09 eller FIFA 10. Eg har blitt litt lei det. Det går fort skjønner eg og det noe negativt med spillet.

Eg vil for all del at eit så bra fotballspill som dette ikkje skal ha noen negative sider, men det har det. Den eine er grafikken som ikkje er heilt topp, men det bryr eg meg ikkje så mykje om. Det andre er at det kan være bugs i spillet. Hater bugs så det hyler. Det ødelegger hele spillet. Som eg sikkert nevnte ovenfor så har PES 10 meir positive sider med spillet enn det FIFA 10 har.

EA Sports har gjort ein kjempe jobb med alle spillene som dei har laget, men noen av dei har ikkje nådd det nivået som dei skal/burde nå. FIFA 05 opp til FIFA 08 var ikkje bra i det hele tatt. Spillene var underholdende og moro, men det kunne har vert fleire valgmuligheter. Eg er veldig streng på det med valgmuligheter i forskjellige spill. PES 10 nådde heilt opp til der eit fotballspill skal være.

Men det er ein spesiell ting som FIFA 10 har og som PES 10 ikkje har. FIFA 10 har nemlig fleire medlemmer eller fleire som spiller det. Akkurat som at WoW har meir tilhengere enn andre online-spill. FIFA spillene har hatt ein god fremgang etter 08. Og det er ein utvikling eg liker å sjå.

FIFA 10 er eit strålende spill som eg nevnte ovenfor i anmeldelsen. Det har sine positive sider og muligheter til å bli bedre. EA sports har selv stort potensiale når dei lager spill. Dei lanserer spill som "gamers" og andre personer får stor glede av. Konami gjør det samme, men ikkje på ein slik måte at alle blir glade. Det er eit poeng med at eg gir PES 10 høgere karakter enn FIFA 10.

Som ovenfor nevnte eg at dette er min meining og dere syns sikkert at FIFA er bedre. PES 10 er ikkje bedre enn FIFA 10 på alle måter, men bare sammenlagt. Gameplay og lyd er FIFA 10 bedre, men PES 10 slår til med enormt god grafikk og bedre holdbarhet. Eg vil ikkje at dei neste FIFA spillene skal synke til bunns med elendige karakterer. Eg syns EA reddet fotballspillene med FIFA 10.

Som eg har sagt tideligere både på i denne anmeldelsen og utenom så har FIFA både sterke og svake sider. Grafikken på FIFA 10 kunne ha vert bedre enn dette. Eg vil så mykje at dere lager eit FIFA spill som har utrolig god grafikk, då vil eg også spille det meir. Lyden derimot er utrolig god og klar. Lydeffektene i spillet kan ikkje unngås og lyden fra supporterene og spillerene når dei skyter og sentrer pasninger er bare heilt fantastisk.

Gameplay er det beste med FIFA 10, den er så utrolig god og den gjør til at spillet blir mykje bedre. Eg selv har opplevd mykje bra med spillet. Eg har både gått igjennom 5 sesonger på "manager-mode" og spilt tusenvis med turneringer. Holdbarheten derimot er god den og men ikkje bedre enn kva den er på PES 10. Veit ikkje kva dere syns om det, men syns ivertfall det. Den er brukbar og grei, det holder nok til å være eit FIFA-spill.

Alle spill må få ein konklusjon og dette er det eg meiner om EA sin storslager.

Grafikk: 8/10

Lyd: 9/10

Gameplay: 9/10

Holdbarhet: 7/10

+ : Utrolig god lyd, veldig underholdende og gameplayet er i toppklasse.

- : Det kan være bugs, holdbarheten og grafikken er dermed litt dårlig, hadde forventet meir av det.

8/10 - EA sitt beste FIFA spill hittil!

Samlet karakter: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10