Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Resident Evil 4 (2004)

Skrevet av: Xenofex   2013-04-12

Noen ganger er det fint å bare stoppe helt opp, for så å lete fram en gammel godbit fra den støvete delen av spillhylla. Ekstra fint blir det når denne godbiten finnes på x-box live i en nyoppusset HD-versjon.

Denne moderne klassikeren er spesiell på mer enn èn måte. For det første var det ett av meget få "voksenspill" utgitt til Nintendo's ellers så barnevennlige Wii. Det var også en rennesanse for en gammel spillserie som hadde kjørt seg litt fast i gjørma. For første gang kunne man skifte retning uten å måtte stoppe opp, man hadde lasersikte på våpnene og de velkjente zombiene var en saga blott.

En samlet spillverden jublet høylytt, og med god grunn. Spill-serien som satte standarden for moderne skrekkspill var født på ny. Men dette er nå over åtte år siden. I alle fall på kalenderen. Men faktum er faktisk at jeg glatt hadde betalt fullpris for spillet den dag i dag.

Med den nye HD-versjonen får spillet et sylskarpt nytt ytre, men mekanikken bak er den samme gamle. Og godt er det. For moderne spillere kan nok kontrollene virke noe keitete, men i min bok er det noe av det som gjør spillet unikt. Jeg mener bestemt at kontrollen er perfekt. Det at du hele tiden vet at det tar litt tid å manøvrer rundt objekter i verdenen er bare med på å bygge opp den intense panikkfølelsen som brer seg gjennom kroppen i det du skjønner at din siste kule har forlatt pistolen, og de hjernevaskede kultistene nærmer seg mens de messer på selsomme strofer. Det er et nådeløst system, men også konsekvent. Når du har lært det å kjenne, sitter det som støpt.

Historiedelen i RE-serien er for meg bare et påskudd for å drepe saker og ting. Slik er det også her, men det er noe herlig b-film-aktig over det hele. Protagonist Leon S. Kennedy serverer cheesy onelinere oftere enn McDonalds serverer Big Mac.

En annen ting som er verdt å nevne er at dette er et spill som tydeligvis har blitt lagt mye arbeid i. På mange måter er den beste delen det som kommer etter at du har fullført første gjennomspilling. Da åpnes nemlig muligheten for å spille gjennom sekvenser av historien gjennom øynene til en av bi-karakterene. Et kult konsept som beriker historien. Du får også et minispill som går ut på å drepe flest mulig fiender på begrenset tid, samt muligheten for å kjøpe et par meget kraftige våpen.

Det er altså snakk om veldig mye underholdning for 150 kr.

Medlemsanmeldelser15
Samlet karakter: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10