Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Amnesia: A Machine for Pigs

Sjanger: Horror/Adventure
Laget av: The Chinese Room
Utgitt av: Frictional Games

-SPOILER FRITT-

Det nyeste installasjonen i Amnesia serien setter oss plassert i London 1889, En verden preget av religion, filosofi, industriell revolusjon og på randen av et nytt århundre.

Vi blir plassert i skoene til en Oswald Mandus en rik industrialist og filantrop som nylig har returnert fra en expedisjon i Mexico som har gitt ham feber som gir han mareritt om en mørk maskin, han våkner til et tomt hus uten hukommelse fra de siste ukene (muligens mer) og alt du vet er at barna dine er forsvunnet og at noe er veldig galt.

Fra første stund i hovedmenyen får du smaken på lydsporet som umiddelbart setter tonen for spillet og skaper atmosfære fra første stund. Spillet har fått et ansiktsløft og mengden detaljer i både det rent visuelle, presentasjon og lydsporet alt fra det minste knirk til fantatiske musikalske stykker får hårene på armen til å reise seg.

Her er det tydelig at expertisen til The Chinese Room kommer inn, si hva man vil om Dear Esther men atmosfære er noe de kan og spillet har det så det holder og enda litt til

Rent gameplay messig er det strippet noe ned fra The Dark Descent, dette vil si ikke noe mer inventory eller sanity meter for et gameplay som fokuserer på story istedenfor. hvor bruken av notes, gramafon opptak og telefon samtaler setter en forstyrrende og interresant setting til spillet.

A Machine for Pigs forteller en utrolig skummel og grotesk historie som leker med temaer som religion, industri, klasseskille, psykologi og etikk i en helt ny epoke av verden som gjør spillet til en fryd å spille.

For dere som har lest så langt tenker man kanskje, men er dette virkelig skummelt?
Jeg kan si med hånda på hjerte at om du lever deg inn i dette spillet vil det gi deg frysninger og en forstyrrende følelser når du spiller og selv etter du er ferdig. Monstrene er groteske og noe helt ufattelig creepy med hvor i The Dark Descent monstrene føltes overnaturlige ut føles det her mye mer virkelighets nært.


Kan anbefale spillet på det sterkeste, rent personlig er dette et steg opp fra forrige spill dog hvor langt kan diskuteres.

bare å legge igjen kommentarer og tips/triks en oppbygning av en anmeldselse

Samlet karakter: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10