Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Pokémon X/Y

Nå liker jeg ikke å anmelde spill, aldri vært god til det. Men følte alikevell jeg måtte få det ut. Here goes.


Pokemon X og Y. Det første offisielle 3D spillet vi har fått. Joda, vi hadde jo både Pokemon Colosseum og Gale of Darkness. Men det ble liksom aldri helt det samme.

Nå derimot på Nintendo 3DS fikk vi det vi lenge hadde lengtet etter. Å med den så bringer også Nintendo den 6 Generasjonen av Pokemon. Akk, det føles så lenge siden jeg mottok mitt første Pokemon Rød i gave til bursdagen min.

Vel la oss komme i gang med anmeldelsen.

Historie:

Sett bortifra et skikkelig oppløft grafikkmessig, så er det også mye annet med dette spillet som fikk klemt masse glede ut av meg, som foreksempel, så fikk dette Pokemon spillet til og føle meg som et barn igjen. Grunnen? Historien, det skal sies at historien er en av de svakeste siden..vel..Rød/Blå, MEN det er ikke negativt ment. Greit nok, det er jo en historie men den er ikke overavansert, Pokemon går tilbake til grunnrota og drar fram det med hvorfor akkurat jeg startet og spille Pokemon. Du skal ut i verden og bli best samtidig som du møter på noen skurker langs veien. Du tenker, men sånn er jo alle spillene?

Der tar du feil, Pokemon X og Y kjører det rolig og uavansert igjennom så og si hele spillet. Du får en final showdown med skurken på slutten, som i alle andre spill. Men det med å sloss mot surker igjennom spillet kommer ikke i veien for opplevelsen med å gå rundt og utforske. Du slipper å tenke så altfor ofte på en eller annen Team Plasma stå rundt hjørnet og vente på deg, å det med at da bærer det av gårde til det som kan virke en endeløs side quest. Jeg vil til elite of 4!! Jeg vil bli best!! Jeg vil ikke rote så altfor mye med Skurker og deres endeløse sidequest! (Ja fordi det er sånn det har føltes ut som) Takk Pokemon X og Y, jeg er endelig hørt.

Persolig har jeg følt i tidligere spill at historien om skurken har blitt litt vel mye, med altfor mye fokus på skurken og veldig lite på det og fange Pokemon og få muligheten til og "Catch em all". Noe jeg føle jeg virkelig kan klare å gjøre i disse spillene her, jeg har endelig et håp!

Gameplayet:

Det blir veldig mye snakk på grafikk oppgraderingen, men det er ikke til og komme bort i fra. Det er vakkert! Det er nå satt opp sånn at du kan ha 3D effekten på din 3DS på, men du vil kun se den i kamp. På den måten så blir du ikke lei 3D'en igjennom det 25 timer + lange spillet. Spritsene er ikke sprites lenger, men 3D modeller av hver eneste Pokemon, angrepene har blitt mer avansert detalje messig, også omgivelsene rundt i kampen.

De har også ordnet noe så heter Sky Battles, noe som gjør at du kun kan kjempe mot flyvendes Pokemon. Ikke noe stor greie, men en morsom liten touch.

Horde battle er også noe som er nytt, der du kan støtte borti opp til 5 Pokemon om gangen! Minuset med disse kampene er at du må slå vekk 4 for å fange 1 + at Pokemonene som somoftest dukker opp i Horde kamper, er generelt lav i LVL.

Online:

Nå har jeg ikke fått testet online altfor mye, men det jeg har sett er bra. Du har noe nytt som heter Wonder Trade. Noe som gjør at du kan bytte din pokemon til en random pokemon valgt av noen andre som gjør det samme, på den måten kan du vinne..eller tape grovt med typer Pokemon du blir tilbyttet.

De har også gjort det enkelere med å finne random folk og venner, med at du har et Player Seach System, som gjør at nye folk som spiller online stadig dukker opp på lister på den nederste skjermen. På samme skjerm har du også Venn/Bekjent Liste som viser når de er Online så du kan spille med dem.


Kontrollene:

Jeg klage litt i starten over klondrete kontroller, helt til jeg fant ut at de har bygt opp spillet sånn - Du bruker sticken til å kjøre på rulleskøyter med, mens du bruker D paden for å gå med. Noe som gjør at du slipper å gå i baggen din for å finne dem hver gang du må bruke dem. Du har også noe alla "hotkeys" som du har hatt i tidligere spill, der du kan låse en item på select knappen (eller X knappen i dette tilfellet). Forskjellen her er at i dette spillet så har du 4 ting du kan låse til X knappen i steden for 1.

Musikken:

Musikken i Pokemon X og Y er fantastisk. Det høres ikke lenger monotont ut, men som en vakker klang i mine ører. Det er flere av byene som jeg kunne parkert karakteren min i, å bare sittet å lytta på musikken. F A N T A S T I S K.

Pluss:

En Historie som er laget for Nostalgiske Pokemon Fans som har lengtet etter noe enkelt og ikke overavansert noe...det er ikke alle som vet hva de 500+ pokemonene heter vet dere.

Fantastisk musikk.

Følelse av at man KAN klare og fange alle Pokemonene

Ta bilde av deg selv på turist attraksjonene i spillet...bildene ligner på postkort.

Bra Variasjon av Pokemon å fange fra alle generasjoner.

Minus:

Litt for enkle kamper, både i feltet og hos Gymmene. Døde liksom aldri føler jeg.

Kameraet kan virke litt kronglene noen ganger, nei du kan ikke styre dem selv. Men de er litt klondrete kodet inn noen steder.

Kunne gjort mer ut av det og ri rundt på Pokemon. Ikke som teaset vil jeg si..

Terningkast 5

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10