Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Gran Turismo 6

Gran turismo-serien er en serie jeg har blitt forelsket siden jeg spilte Gran turismo 3 i gamle dager på PlayStation2. Og med et nytt spill i serien så kunne jeg ikke vente. Her i denne anmeldelsen så får du brutalt møte med brent gummi og eksos, jeg har tatt på meg kjøredress, hjelm og hansker. Jeg har blitt forhekset!

Det som starter showet i spillet er karrière modusen. Du kjører over 6 sesonger/eller såkalt verdener. Du får blant annet tildelt 30 000 kr i starten til å kjøpe deg en, to eller tre nye "mindre spreke" biler, og her så finner du biler som Fiat 500, Volvo V40, eller en Toyota Prius. Der du skal delta i søndags-cupen, som er en liten smakebit av det hele. Og nå er leveler og og xp byttet ut med stjerner. Så du kan kjøpe hvilken bil du vil ha fra start, bare at du har råd. Du tjener tre stjerner for en første plass, to stjerner for en andre plass og en liten ensom stjerne for en tredje plass Men det er ikke bare løp som du skal gjøre i den engasjerende karrièren. Du får kaffepause-utfordringer. Der du skal kjøre ned så mange antallet kjegler på minst mulig tid, eller du skal ligge sidelengs i svingene for å nå bestemte mål. Disse øvelsene krever dyktighet og konsentrasjon.

Houston, we have a problem...
Og så har vi tre andre aktiviteter som er helt annet en de jeg var vant med. Nå får du delta på "Goodwood festival" (et av de største motorsport festivalene i hele England), der du skal kjøre en liten løype på en liten kilometer. Du får utdelt forskjellige biler, og raskere biler desto lengre du kommer i spillet (prøv å slå tiden min på 3-5, 0:30:036). En annen aktivitet er at du kan nå (og for første gang) kjøre på månen. Jepp, nå kan du prøvekjøre Lunar Roving Vehicle (LRV). Men her må du passe på, null tyngdekraft = lite kontroll. Så ikke peis på med en gang du kjører, og et tips, brems på hoppene. Den tredje og det siste avbrekket fra dagliglivet i Gran turismo 6 er Red bull X challenge. Og her får du lærermesteren, og formel 1-legenden Sebastian Vettel til å guide deg igjennom tre forskjellige biler (Red bull kart, Red bull X junior og Red bull X 2014 Standard. Her er den letteste måten å tjene penger på, og så når du har fullført alle utfordringene/løpene så får du disse tre bilene gratis, istedenfor å spille deg ihjel for å få tak til 20 000 000kr.

Den eneste negative tanken jeg har med Gran turismo 6 er mikrotrasplantasjoner. Her kan både fattig, rik eller hvem som helst kjøpe seg til topps med en gang (merk at 7 000 000 "game credits" koster 400 NOK). For meg så synets jeg at det skal være likt for alle, og da mener jeg alle! Foreksempel kompisen min, og GR brukeren "daniel_ric" gjorde nettopp dette, han kjøpte 7 millioner game credits for 400kr, og da ble det jo både bugatti veron, F1 bil og en Enzo ferarri på ham. men jeg nå slite for hver eneste krone, livet er så urettferdig.

Styling er viktig
For de som ikke har rørt Gran turismo serien før, og kanskje spør. "Kan du style bile fra topp til tå"? Ja det er mulig. Alt fra lakkering til følger kan lakkeres. Til og med trimming av biler. Som du kan skifte til større hester under pansret, ny girkasse og justere avstanden til bilens understell og asfalten (som kalles senking). Skreddersy din drømmebil etter dine behov. Men husk! Alt dette koster selvsagt penger. Så bruk all pengebruken til styling med omhu. Selv en bilekspert som meg vet jo hva det basiske er (gass, brems osv). men når det kommer til trimming og det, så blir det en pose blanda drops, det er derfor dette er et spill for de som virkelig kan noe om bil, og der både jeg og Dr Madnar Petrovich inn.

Flerspilleren er ikke så stort bedre. Det er det samme dritten hver gang. Jeg vil kjøre løp, ikke tulle og fjase. Så, online har jeg ikke giddet å satt meg skikkelig inn i, fullfører 100% av singelplayeren før jeg gjør noe mer.

Samme gamle problemene
Selve gameplayet er bra, og da mener jeg kjørefølelsen, g kreftene og sannelig nå får vi høre dekk som ryker. Men det jeg savner er en skikkelig "lage-bane modus". Ikke det lille skvipet vi fikk servert som koldtbord i Gran turismo 5. Men det andre negative i Gran turismo 6 er, for mange biler. De har nå puttet inn 400 nye biler, som tilsvarer hele 1200 biler. Det er jo for mye, når det gjelder både rent kjøremessing og holdbarhet. For jeg tror ingen i verden gidder å kjøpe alle sammen. Eller hva? Men så kommer den største skuffelsen. Det sto nemlig at det skulle være plenty av nye baner, men. De puttet inn bare 5-6 nye baner, som Brand Hatch, Bathurst og Silverstone for å nevne noen, men resten er gjenbruk. Det tror jeg er den største skuffelsen jeg har møtt i år. Jeg kan ikke fatte det. Gjengbruken av alle banene, pluss hele soundtracket er umenneskelig. Det skulle jo ha blitt gjort omvendt!

Men nå gjenstår spørsmålet. Hvor bra er Gran turismo 6 i forhold til de andre spillene i serien?, og da går jeg spesifikk på Gran turismo 5. Egentlig stor forbedring. Blant annet kvaliteten i spillet er blitt bedre, og den store forbedringen er hovedmenyen. Det er ikke store koloner, eller en gåte å løse. Nå er det hele lett sveiset sammen uten å gå igjennom masse unødvendig tull.

Grafikken er på sitt beste denne gangen, for nå har de lagt til en ny detalj, nemlig "flaggmann" (den som vifter med flagget i mål). Og det er en "stor" forskjell fra Gran turismo 5, blant annet flere detaljer i banen, flere skygger, bedre detaljert cockpit osv. Jeg elsker det nye Gran turismo, "the future is here". Men hva med lyden? Egentlig så vil jeg ikke nevne lyden, fordi den er så dårlig. Alle høres ut som støvsugere som freser rundt omkring. Så lyden ødelegger hele opplevelsen

Mange måneder moro
For det syvende og den siste gang så er Gran turismo 6 en stor totalpakke, med mange gode forbedringer. Jeg har opplevd nærværet av dette spillet på både godt og vondt. Anbefaler å alle entusiaster å kjøpe dette spillet. Selv om grafikken og lyden skuffer til tider, så har det bedre levetid enn WRC 4 eller Need for speed: Rivals. Eneste jeg kan si nå er: "Stikk og kjøp det i din nærmeste forhandler, du vil ikke angre"!

Eneste spillet i år som har blåst meg ut av sofaen, og jeg har aldri vært så hekta på bilspill før!

Grafikk: 7/10
Lyd: 5/10
Gameplay: 7:10
Holdbarhet: 9/10

+ Grafikken, kjørekomforten, levetiden til spillet, mye å gjøre, engasjerende

- Lite nytt, flere biler, gjenbruk av baner og enkelte sanger, dårlig lyd, mikrotransplantasjoner

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10