Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Nintendos stjernefest gjør sin debut på håndholdte konsoller. Resultatet er godkjent

Super Smash Bros er et navn alle Nintendo fans kjenner til. Alle de største av Nintendos karakterer samles og slåss så bustene fyker.

Hvert Super Smash Bros spill bringer med seg nye funksjoner, noen karakterer fra tidligere er kuttet, mens nykommerlista er lang. Veldig lang, og Nintendo har denne gangen servert oss flotte nykommertrailere som viser karakteren gjøre et eller annet unikt, etterfulgt av tidenes kleineste ordspill.

Kontrollsystemet tok skummelt raskt tid å venne seg til, jeg trodde jeg skulle ha problemer med å bruke sirkelpadden sammenlignet med det å ha en god gammel Gamecubekontroll i hånda, men det gikk overraskende greit! Bare pass på så du ikke er for brutal, er tifeller hvor Circle Pad har knukket pga for brutale bevegelser

Blant nykommerne finner vi Villager fra Animal Crossing, Rosalina og Luma fra Super Mario Galaxy, Mii og et par gjestekarakterer som MegaMan og til og med Pac Man. Karakterlista er på nesten 50 karakterer, og denne håndholdte versjonen har baner fra de beste av de beste av Nintendos håndholdte spill.

Classic modusen har blitt kraftig forandret i dette spillet, og fokuserer nå på et spill hvor du selv velger hvilken vei karakteren du spiller med skal gå. Selve runden tar vel nå ca tre minutter, og det passer greit til en håndholdt versjon som man kan spille hvor som helst

Jeg var veldig engstelig til det at karakterne skulle bli veldig små på min 3DS XL, men det er muligheter for å sette på en tjukk sort strek rundt karakterne. Samtidig er banene relativt små så det er absolutt ikke noe å frykte at karakterne skal bli for små.

Det er nok av nye funksjoner i spillet. og moduser som Trophy Rush, og Smash Run kommer til å gi deg som spiller ukesvis med moro.

Smash Run, denne modusen kommer ikke til å være med i Wii U versjonen. og er rett og slett et fem minutter langt spill hvor du utforsker en labyrint og dreper fiender fra alt av Nintendos serier, de du dreper får du gjenstander som oppgraderer fart, styrke, hoppeevne, etc. Det er virkelig en underholdende spillemodus, og når fem minutter er oppe møter du de tre andre motstanderne i spillet til en kamp hvor alt av oppgraderinger spiller inn.

Super Smash Bros for 3DS utnytter alt 3DSen er i stand til av krefter, og det går ut over en veldig sentral ting i spillet. Onlinemodusen. Man kan velge mellom to sentrale spillestiler. For fun, og for glory, sistnevne rangerer deg etter hvor godt du har spilt, problemet til Onlinemodusen er at det er så mye bugs i det hittill, det lagger, en to minutters kamp kan vare opptil fem minutter. Dette ødelegger dessverre online veldig, men det kan hende at det bedrer seg når Smash feberen har roet seg ned litt og Wii U versjonen har lansert

Det er tusenvis av ting å gjøre i nye Super Smash Bros til 3DS, og Wii U versjonen som kommer i slutten av November kommer til å ha enda mer. Nintendo leverer med sitt nye håndholdtmesterverk, og det kommer til å være en klassiker som klarer å stå stødig, selv om det utkonkurreres på det meste av Wii U versjonen som kommer senere

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10