Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Driveclub

Skrevet av: MNO   2014-11-17

Gutta bak Motorstorm, Evolution studios er tilbake med et nytt racingspill. Det er dette spillet de ville lage veldig lenge, og nå har de sjansen. Men spørsmålet, er dette spillet som tilfredsstiller meg?

Driveclub er et racingspill utenom tidligere. Før måtte du kjøre for å låse opp biler etter biler. Nå handler det å skape seg en egen klubb med venner, og bare gi jernet. For å så komme deg høyt på rangstigen, og alt du tjener går til en pott i klubben din/deres. Med en gang så merker jeg at det er veldig moro å klatre oppover på ranglisten. Men du tjener ingenting, bare låser opp få biler, det er alt.

Områdene er veldig varierte. Før så matte du enten kjøre i bygater eller kjørebaner som i Need for speed og Gran turismo serien. Nå er det byttet ut med landeveier uten like. Og landene der du kan ha det moro i er : Chile, Canada, India, Skottland og Norge. Og når det nevnes Når vi nevner Norge så er landskapet basert på Sogn og Fjordane der «Hurtigruta» står ved kai. Til sammen så er det 30 baner, men jeg vil ha mer, ingen av banene gjør meg «kåt» eller gir meg orgasme.

I Driveclub så er det egentlig ikke noen historie, «historien» gir egentlig ikke noen enig, i overhode. For å si det sånn, så er det hele konseptet med enspillerdelen bare å kjøre løp. Enten A til B eller baneløp. Og etter hvert så går du opp i nivåer. Og jo større nivå, jo bedre utmerkelser og kjøretøy. Alt i enspillerdelen handler bare å samle stjerner. Det er over 250 stjerner å samle, og det gjorde jeg under 6 timer. Selv om at motstanderne er veldig aggressive så klarte jeg å finte dem ut på en, to, tre, så alt i alt så ble dette alt for lett for meg.

Garasjen er egentlig ikke så stor. Bare 50, 60 biler. Og det er ikke store heller, for her finner vi blant annet VW Golf GTI, Aston Martin, Zonda, Ferrari, Koningsegg, BMW M3. Alt er der men noe mangler. Hva mangler? Nettopp (pære i hodet), de mangler flere bilmerker som: Lamborghini, Nissan, Caterham, Bugatti. Hvorfor ikke ta med de aller viktigste bilmerkene i et spill? En stor skam for Evolution studios. Og for de som vil style bilen med alle mulige duppeditter, så må jeg dessverre skuffe deg. Eneste som er mulig er å skifte lakkering og pynte med klistremerker, som gjør alt veldig kjedelig.

Multiplayeren er ikke noe bedre heller. Med alle de serverproblemene som ar oppstått, så vil jeg si en ting. Jeg vil ha pengene mine tilbake! Makan for en møkka server skal man lete lenge etter, verre enn FIFA-serverne. Får bare kjør ett løp hvert døgn og det skuffer meg.

Etter all denne kritikken så må det jo finnes noe positivt? Joda det er det. Grafikken er på sitt beste, men dessverre i skyggen av Project CARS. Men sola reflekterer i frontruta som gjør det ekstra vanskelig å kjøre fort på enfilsveg. Eller så er bilene flott pyntet. Lyden er veldig fin. Lyden av bilen som får orgasme ved hvert girskift gjør meg ekstra hypet. Så kommer det store, det visuelle og gameplay. Denne gangen så vises det at bilene har tygde. At det ikke er helt arkade, men 10 % simulator også. Derimot så er skadefysikken ikke så mye å skryte av, men «who cares»? Jeg bryr meg bare i spillfølelsen, og det finner jeg her, men ikke nok for at holdbarheten gjør at jeg bare spilte det i en uke og la det på støvhylla der det fikk varm velkomst av Call of Duty: Ghosts og FIFA 14.

Alt i alt så er Driveclub et ok spill som ikke fikk utnytte potensialet sitt til sitt fulle, trodde dette skulle bli det beste next-gen spillet til PS4, men der tok jeg feil. Den utsettelsen var ikke noe vits, for de ville ikke innrømme at serverne til dem var dårlig før et år etter. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive dette. Men jeg vet hva Evolution studios vill få fra med Driveclub. At det også eksisterer landeveissimulatorer? Etter all denne kritikken så sier jeg bare: "Project CARS, here we come".

Delkarakterer:
Grafikk - 8
Lyd - 8
Gameplay - 5
Holdbarhet - 2

+ Grafikken, moro med venner
- All kritikken finner du i denne anmeldelsen, fra avsnitt 2-4, VIL HA PENGENE MINE TILBAKE!

Samlet karakter: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10