Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Lord of the Rings: War in the North

Dette var det spillet som (for meg) skulle bli et fantastisk mesterverk, og et godt minnesmerke på hvilken ære Lord of The Rings trilogien fortjener, men ble dessverre misbrukt og bortkastet.


Ringenes Herre: Krigen i Nord er basert på historien til J.R.R Tolkiens bøker om Ringenes Herre, og har hoved fokus på Ringskrømtene Nãzgul og Hekse kongen Agandaûr og steder som Gundabad og Nordinbad. Hovedpersonene er i denne historien tre og består av Farin, Eradan og Andriel som visstnok også gjorde en stor jobb under reisen til ringbæreren Frodo og hans følgesvenner. De tre hovedpersonene er ikke å se i selve reisefølget, men de befinner seg alltid et stykke unna med fokus på krigen som har brytet ut i nord. Farin, Eradan og Andriel sin jobb er å stoppe krigen, finne Agandaûr og hindre at krigen vill påvirke ringbæreren på noen måte.


En god ide
Bakgrunnshistorien høres ut som en god ide hvor man kan få vanvittig mye servert og et spill som virkelig drar deg i spenning. Og ja selvfølgelig er det det, men her har dessverre alle mulighetene som kunne ha vært blitt misbrukt og omgjort. Det begynte som et ganske spennende og gripende spill som jeg virkelig nøt hvert sekund av. Men etter hvert ble det liksom bare slappere og slappere. Det virket nesten som om spillet ikke gadd og fortsette noe mer. Plutselig oppdaget jeg at fiendene ble bare mer og mer de samme bare med sterkere helse og svakere angrep, og etter hvert begynte nesten alt og gjenta seg flere ganger og effektene ble bare dårligere og dårligere. Til slutt ble spillet fullt av Bugs og farger som blinker og flimrer i et eneste kaos, og når dette oppstår begynner jeg og kjenne at dette bare blir enda en form for melking.


Ekkelt og hermende Skyrim design
Noe av det mest skuffende med dette spillet er at det ikke føles eller ser ut som om det er basert på Ringenes Herre, men istedenfor en sags kopi på Skyrim. Det som egentlig gir mest inntrykk av at dette handler om Tolkiens univers, og ikke Skyrim er historien. Mange av stedene du er på under spillets gjennomgang ser ut som de skulle vært tatt direkte fra Skyrim ,og deretter bare gjort om mens andre bare har samme stil. Jeg føler derfor at dette ikke blir et riktig 100% spill som er ferdig, men istedenfor en halvveis ferdig BETA, og det er ikke akkurat tilfreds stillende.

Når vi kommer til kontroll og kamera er det som på de fleste andre spill. Kamera er helt greit som man kan stille inn etter hvor sensitivt man vil ha det på input menyen. Men når vi kommer til kontroller er det noe som skiller seg litt ut, og det er på en negativ måte. Hvis du spiller på PC så er det selvfølgelig best å spille med en Xbox kontroll, uten det fungerer det nesten ikke å spille dette spillet. Men dessverre er det ikke sånn kjempe bra med det heller, for jeg må ofte irritere meg over at den figuren jeg spiller som gjør ting som han ikke skal gjøre. At diverse angrep låser seg og at spesial angrepene bryter ut, og stenger absolutt all form for bevegelse blir derfor noe man må vende seg til. Men det som er rart er at alle feil begynner å skje når du er sånn omtrent halvveis ut i spillet.

Boss og fiende kamper virker overdrevent
Deretter sårer det meg å komme med enda et negativt avsnitt. Igjen går det ganske bra til sånn omtrent midt ute i spillet, hvor jeg begynner å føle at det blir mye av de samme fiendene som stormer til deg i helt vanvittige mengder. Mange fiender får også helt syke angrep som kan ta deg ut i et angrep, og da det liksom skal komme 10-15 sånne på en gang så føler jeg at dette bare er en måte å få spilleren til å bruke lenger tid i spillet, og at det skal ta det lenger tid å komme seg til det egentlige målet. Men jeg føler at alle sånne oppgaver hvor man for eksempel skal beskytte en dør for ikke å bli ødelagt av 2 troll blir helt meningsløse, for det går ikke uansett for det er ikke mulig å stoppe dem fra å ødelegge døra på to slag. Deretter er man død og man må prøve på nytt mange ganger.

Sammendrag
Alt i alt føler jeg at dette spillet kunne ha blitt mye mer ferdiggjort og mer gjennomtenkt, men siden det ikke er det føles det som EN 50% BETA! Og det er ikke noe imponerende resultat. Jeg synes at utgangspunktet til dette spillet er ganske bra, og med tanke på historien tror jeg at dette kunne blitt ganske bra hvis utviklerne bare hadde fokusert mer på gameplay. Grafikken er gammel og stygg og mange av stedene ligner skremmende mye på Skyrim. Kameraet føles greit og er som det vanligvis er på alle slike spill. (Kan stilles inn etter hvor sensitivt du vill ha det på en egen input meny)

Det er absolutt best å spille dette spillet med Xbox kontroll hvis du spiller på PC. Men noen ganger har angrepene en tendens til å låse absolutt alt av bevegelse og styring, og vil oppheves omtrent etter 1 minutt. Spillet starter bra, men blir bare dårligere og dårligere etter hvert som du kommer ut i spillet og slutter veldig tamt. Spillet sliter også med lite musikk og har sjelden frie pusterom, men til gjengjeld meget bra stemmeskuespill. Jeg irriterer meg stadig på overdrevne bosser og fiender, og masse Bugs. Har lett for å krasje.

Pluss:
God historie.
Greit kamera.
God start.
Grei holdbarhet.
Meget bra stemmeskuespill.

Minus:
Skrekkelige kontroller.
Svak slutt.
Lite pusterom.
Overdrevne kamper.
Mye av de samme fiendene.
Mange Bugs.
Lite musikk.
Hermende design. (Ser ut som om det skulle vært tatt direkte fra Skyrim)
Grafikken er gammel og stygg.

Gameplay: 5/10
Grafikk: 6/10
Kontroll: 5/10
Holdbarhet: 7/10
Kamera: 10/10
Lyd: 9/10
Musikk: 4/10
Historie: 9/10
Totalt: 6/10

Vanskelighetsgrad: 8/10
Spillet holder aldersgrensen.

Foto: thosol01

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10