Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Sjanger: Morder mystery og action-adventure

Danganronpa er en visuell novelle laget av Spike Chunsoft som er rettet mot spillere som liker filosofiske oppgaveløsninger, etterforskning og mye'' point and click'' spill.

Handlingen begynner med 15 talentfulle studenter som har blitt låst inne på en skole og har blitt tvunget til å leve i et isolert felleskap. Monokuma, en svart og hvit robot bjørn som utgir seg for å være rektor på denne skolen har en spesiell regel for de studentene som har lyst å dra: Kun de som har myrdet en medelev kan forlate skolen. På grunn av denne regelen så forandres denne velstående skolen snart til et fortvilte sted .

Studenter som tviler på hverandre, blir paranoide og begynner senere i historien å vise sider som man aldri skulle trodd de en gang hadde.

Hovedpersonen har imidlertid bestemt seg for å ikke følge denne regelen. Han bestemmer seg heller for å undersøke mordene i stedet for myrde noen, og prøver å finne ut en annen måte å flykte fra skolen.

Danganronpa er som sagt en visuelle novelle som gjør at det blir en del lesing i gjennom spillet. Men historien er veldig kompleks med masse ''plot twists'' og er veldig unik i seg selv som gjør at spilleren blir veldig interessert og motivert til å finne ut videre hva som skjer. Danganronpa har også rundt 15 forskjellige karaktere som gjør at du vil mest sannsynlig finne din egen favoritt å heie på igjennom spillet.

Det som er veldig sjarmerende med Danganronpa er hvor detaljert selve spillet er. Du kan lære svært mye om hver enkel karakter. For eksempel alder,bakgrunn, favoritt mat, hva de liker og hva de ikke liker. Igjennom historien vil du også få muligheten til å gjøre noe som heter ''free mode'' som er en handling hvor du kan velge en karakter å bli bedre kjent med.

Hvis et mord oppstår i spillet vil du gå igjennom noe som heter ''investigation mode'' som går ut på at du skal etterforske for å finne spor som kan være til hjelp i ''trial mode''.

Trial mode er hvor det skal bli avklart hvem morderen er. En rekke ''minigames'' vil foregå her. Minigames hvor du skal finne ut hvem som snakker sant og usant, komme med spor som kan hjelpe å finne ut hvem som er morderen, hangman, utpressing og avsluttende argument.

Hvis du klarer å finne ut hvem morderen er, vil morderen bli henrettet. Hvis du ikke klarer det, vil alle studentene bortsett fra morderen bli henrettet og morderen vil bli sluppet fri.

Det som trekker Danganronpa ned er selve kontrollene. I minispillene vil du oppleve at det kan til tider være vanskelig å kontrollere musen. Også når du beveger deg rundt omkring i skolen kan enkelte oppleve problemer i å kontrollere kamera. Men dette er som sagt noe du kan vende deg til og blir senere ikke så plagsomt.

Noe annet som trekker ned er de enkelte karaktererne i spillet. Noen kan virke litt plagsomme og til tider kjedelige. Men dette har selv sagt med egen smak å gjøre.

Min konklusjon er: Liker du mysterier? Liker du en kompleks historie med masse plot twists og unike karakterer? Dette er spillet for deg!

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10