Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Far Cry 4

I et land fylt med krig så har Ajay Ghale returnert til hjemlandet sitt med en ting på hjertet, og det er å oppfylle moren sitt siste ønske. Ønsket hennes var at asken hennes skulle bli spredd utover det landet hun sto for, og elsket. Nemlig Kyrat ... Nå har jeg kastet på meg stroppene og marsjert inn i det eksotiske men krigsfylte landet.

Historien starter med at du sitter på en fredfull buss sammen med mange andre sivilister, den fredelige turen stopper med et smell. Det går ikke lang tid før spillet starter, og uten å spolere hva som skjer etter bussturen til du kan gå fritt så kan jeg si at du blir med opprørsgruppen som kaller seg «The Golden Path», som skal gå mot den onde Pagan Min. «The Golden Path» ble startet av Ajans far Mohan Ghale, og Ajan blir fort et symbol for opprørene.

Fun Far Cry 4 Fact 1) Krigen i Kyrat er inspirert av «The Nepalese Civil War som varte fra 1996 til 2006.

Kyrat er stort, det er mye å utforske, og mye å se. Det er mye som er skjult i de gamle ruinene rundt i landskapet, og det er gamle templer som forteller historien til Kyrat, og spillet inneholder noe for de fleste. Liker du å jakte eller se på eksotiske dyr, så finnes det alt fra tigere til elefanter, bare vær forsiktig sånn at du ikke får en liten overraskelse fra den lille aggressive grevlingen som kan komme når du minst venter det. Selveste landskapet er fantastisk laget, og det kan gå flere timer på å bare få sett alt.

Fun Far Cry 4 Fact 2) Spesialvåpenet HS77 er inspirert av pistolen til Han Solo fra Star Wars og «HS» i navnet står for Han Solo, mens 77 står for premiereåret til «Star Wars IV A New Hope»

Ubisoft har tatt til seg klagene fra Far Cry 3 og har polert på teksturene og animasjonene i tillegg til at spillserien har fått «Next-Gen Graphic» oppussing, og alt ser strålene. Det kan være noen svake teksturer på konsollversjonen. Et ekspempel på det er at noen planter har trege teksturer og kommer først til sin bragd noen sekunder etter spilleren har sett på planten.

Fun Far Cry 4 Fact 3) I introen så spilles sangen «Should i Stay og Should i go» av bandet «The Clash» som viser til at spillet kan være over på 15 minutter om du vil.

Når man snakker om «The Clash» så en av de første tingene jeg la merke til så spilte de av sangen «Should I Stay Or Should I Go» som er et stort pluss i min bok siden jeg elsker den sangen. Ellers så funker lyden overens med det grafiske i spillet. Dessverre så er det ikke hundre prosent perfekt, der kan det også være litt treg lyd når du avfyre et våpen til lyden kommer.

Etter historien er ferdig så kan man fortsette med å samle ting, og ta over baser, men det er ikke mye som holder meg igjen til å fortsette med spillet når jeg når slutten på historien, og det er ikke så mye som får meg til å starte det på nytt heller. Historien er ikke noe banebrytende som er verd å skrive i en historiebok, det virker som Ubisoft prøver hardt å lage den i samme fotspor som forgjengeren.

Trofeene er heller ikke så vanskelig å få full pott på, og alt du trenger er en venn med spillet til å hjelpe deg med Co-Op trofeene

Snakk om Co-Op så får du lov å spille med en venn, og dere kan utforske Kyrat sammen. Det er også en onlinemodus som du kan møte andre spillere i spill som er «Capture The Flag», og en type «Attack and Defend», det er også andre moduser som er verd å prøve. Lagene er basert på to lag, det første lager har skytevåpen mens det andre har buer og hjelp fra naturen.

I bunn og grunn er Far Cry 4 et veldig interessant spill og er verd pengene det koster. Dessverre så virker det som Ubisoft prøver for hardt til å gjenoppleve suksessen de fikk med Far Cry 3. Derimot så har Kyrat noe av det beste landskapet jeg har sett i et spill, og det tekniske i spillet har fått en stor oppussing siden forgjengeren.

Grafikk - 9/10
Lyd - 8/10
Gameplay - 9/10
Holdbarhet - 7/10
Flerspiller - 8/10

8/10

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10