Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mario Party 10

En serie på tomgang?

Mario Party 10 er bedre enn sine to forgjengere, men dessverre bare en skygge av hvordan serien var tilbake i "eldre" dager

Det er vel ikke en serie som har vært mer kjent for sin fantastiske multiplayer modus enn Mario Party, med håndholdte eksemplarer har det nå kommet 13 spill, og at Nintendo ikke klarer å holde det ved like er egentlig ikke noen stor overraskelse. Den store nedgangen vil jeg si begynte med spill nummer åtte. Minispillene i spill nummer 8 var kjedelig, samme var spillebrettene, dette ble videreført i spill nummer 9, hvor stjernene også ble erstattet av ministjerner, og alle karakterne havnet på ett kjøretøy hvor de kjørte sammen.

Kjøretøymodusen fra Mario Party 9 fikk bare kritikk, og denne har Nintendo valgt å fortsette med i hovedmodusen i Mario Party 10. Minispillene er denne gangen bedre enn de to forrige, så Mario Party mode her er rett og slett en penere og mer velutviklet versjon av MP9. Brettene er utrolig detaljerte og flotte. Blant karakterne finner man folkefavoritten Rosalina som nykommer, og Donkey Kong returnerer for første gang siden Mario Party 4.

Det positive med Mario Party 10, er at Mario Party modusen er den svakeste av dem, for spillet er større enn sine forgjengere, og neste modus tar og gir en heldig spiller muligheten til å spille som selveste Bowser.

Bowser Party er morsomt, veldig morsomt. En spiller kontrollerer Bowser med gamepaden, og skal jakte på spillerne i kjøretøyet. Dette er modusen jeg har spilt mest ganger med vennene mine, og lett det som redder Mario Party 10. Minispillene er utrolig artige, Bowser er gigantisk, og han får støtte av sin lille sønn Bowser Jr. Denne katt og mus leken er "The Friendship Wrecker" i Mario Party 10, og det eneste jeg syns mangler er at det burde ha vært litt flere av Bowsers minispill, jeg syns de begynte å gå igjen etter hvert.

Siste modusen er Amiibo Party, og denne versjonen krever "sjokkerende" nok Amiibofigurer. Mario Party 10 ble lansert med et sett med Super Mario Amiibofigurer, samtidig som Smash Bros Amiiboene kan brukes. De nye Super Mario Amiiboene ser utrolig detaljert og flotte ut, og jeg kjøpte Toad og Luigi sammen med spillet. (Jeg har også fått min far som jobber i USA til å plukke med seg en Gold Mario til meg). Nintendo har virkelig skutt gullfuglen når det gjelder Amiiboer

Konseptet i Amiibo Party er et herlig flashback til Gamecube versjonene av Mario Party. Her styrer man hver enkel Amiibo rundt et rektangulært brett mens man samler penger til å kjøpe stjerner, hver Amiibofigur åpner opp et unikt spillebrett, og blant de jeg har prøvd ut hittill var Toadbrettet det morsomste, jeg gleder meg til å få prøvd ut resten etterhvert.

Mario Party 10 er absolutt ikke et dårlig spill. Man bør bare prioritere Bowser Party og AmiiboParty, sistnevnte krever som sagt at man samler endel Amiibofigurer for å få det meste ut av det. Men Nintendo tjener jo lett penger på Amiiboer. Mario Party 10 har friske nye minispill, men selv skulle jeg ønske at de hadde tatt seg litt mer friheter. Wii U er i stand til utrolig mye kreativt, og det klarer dem ikke å utnytte med Mario Party 10. Om du er glad i spill å spille med venner, familie, kjærester så er Mario Party 10 et obligatorisk Wii U spill.

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10