Norsk
Gamereactor
nyheter
Mass Effect

Nye Mass Effect-bilder

De ulike rasene i spillet

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Bioware har sendt ut en ny bunke med skjermiser på noen av rasene man kommer til å støte på i Mass Effect. En bra samling karakterer som minner oss litt om humanoidene vi har sett i blant annet Star Wars tidligare.

Asari

Mass Effect
Asari er en av galaksens mer stabile raser. Deres lange liv gjør at de gjerne følger med på situasjonen enn å gå til angrep. De er en av tre raser som styrer galaksen i citadellets høyeste råd. Asari har en svak militær organisasjon selv om det finnes skikkelige krigere så vil de ikke skape en sterk armé. Mange asarier har en svakhet for biotiske oppgaver.

Elcor

Mass Effect
Elcor er en rase som ikke har noen interesse av aggressiv utvidelse i galaksen selv om de beskytter sitt eget territorium med nebb og klør. Elcor støtter seg veldig mye på gamle skrifter og deres mål er derfor gansea lett å forutse. Elcor er relativ langsomme med deres store kropper, men tåler mye juling og de kan bære tung utrustning. Kroppsformen gjør også at de ikke bærer mindre våpen men vil heller ha utstyr av det kaliber som menneskene setter på sine kjøretøy.

Hanar

Mass Effect
Hanar er en ganske uviktig rase som mest holder seg for seg selv. Deres kultur er i det nærmeste besatt av ulike artige innslag. Hanar styres av en religiøs regjering og de dyrker galaksens tidligere herrer, protheanerna som forsvant for 50000 år siden som guder. Ettersom hanar utvikles i en undervannsmiljøer kan de ikke bære deres kropper i normal gravitasjon, derfor drar de rundt på sveverdingser når de omgås med den øvrige galaksen.

Keeper

Mass Effect
Galaksens mest merkelige og hemmelighetsfulle vesener er keepers. Disse er genetisk skapte og skreddersydde vesener som bor på den gigantiske citadell-stasjonen når asari for første gangen fant de. Citadellet ble bygget opp av protheanerna og det sies at keepers også skapte disse forsvunnede herrene over galaksen. Keepers antall er konstant uansett hvor mange som dør av gammel alder, ulykker eller vold og alle forsøk å studere deres biologi har misslykket da en slags selvforsvarsmekanisme ble aktivert (de smelter innenfra).

Quarian

Mass Effect
Quarianerna lever ombord på romskipet sitt armada under et benhard militærdiktatur. Dette etter at de ble jaget bort fra sitt territorium av sin egen skaper - geth. Geth er en veldig effektiv rase av avanserte roboter som utvikler seg selv og tilslutt vendte seg mot sine herrer. I et par hundre år har quarianerne vært på flukt under sin egen skaper. De bærer alltid sin heldekkende pansrede utrustning når de forlater sine skip og de tillater ingen utomstående å gå ombord på skipet.

Salarian

Mass Effect
Enda en av de tre mektige rasene i det høyeste galaktiske rådet. Salarianerne minner kanskje mest om menneskeheten med tanke på ambisjonene og kulturen av citadellrasene. De styres av et merkelig system der rasens kvinner samles i enorme horder og gjennom forhandling, giftermål og allianser kommer frem til hva som skal skje. De har kjappe reflekser og mennesker opplever de som nervøse og "hoppende".

Turian

Mass Effect
Den tredje og siste rasen som har fått plass i det høueste galaktiske rådet. Turianerne er en aggressiv rase og de er langsinte. Når menneskeheten først nådde de i galaksen var det turianerne man først støtte på. Det resulterte i "første kontakt"-krigen som gikk fort over gjennom at den øvrige galaksen gikk i mellom de stridende partene men som satt sine spor hos mange turianer. De ser menneskene som litt av en galaktisk pest som sprer og utvider seg kjapt. Turianerna fikk sin plass i det galaktiske rådet etter at de løste Krogan-opprøret. Krogans var en rase veldig flinke krigere som det galaktiske rådet "oppdaget og reddet" fra deres av kjerenvåpen som ødela deres hjemplanet. Krogans brukes for å bekjempe en rase insektslignende utenomjordiske, men når krogan etter krigen økte kjapt i antall og begynte å kreve makt ville ikke rådet høre på det. Opprøret var et faktum og først når turianerne slapp løs en genetisk pest (som gjorde at bare et av tusen krogan-barn overlevde fødselen) ble krogan tvunget til å gi opp. Turianerne ble da belønnet med en plass i rådet for deres innsats. Den største skurken i Mass Effect, Saren, er en turian og hans bror fall som offer for den menneskelige offensiven under den "første kontakt"-krigen.

Volus

Mass Effect
Volus var ikke en spesiell sterk kraft i galaksen, derfor har man valgt å inngå en allianse med turianerne. Allianse kan man kanskje ikke kalle det, men heller en vaktbikkje for turian-rasen. De har fått beholde sitt politiske selvstyre og turianerne lar de være i fred så lenge de betaler sine skatter og bidrar med mannskap til det turianske militæret. Volus er kjent for å være dyktige ved forhandlinger og er skikkelige handelsmenn. Ettersom volus kommer fra en planet med ammoniak-dominert atmosfære og høy gravitasjon så bærer de alltid heldekkende beskyttelsesdrakter når de er utenfor sin normale miljø.

Vi håper at Bioware sender oss flere ladninger nye rasebilder fra krogan, batarian og de andre av innbyggerne i Mass Effect-universet.

Relaterte tekster

Mass EffectScore

Mass Effect

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

Et av fjorårets beste spill har dukket opp på PC. Adrian har spilt gjennom Mass Effect for tredje gang, og er storfornøyd.

Mass EffectScore

Mass Effect

ANMELDELSE. Skrevet av Frode Haugen

Etter vinter og vår med venting er endelig Biowares Mass Effect her. Frode har sett lyset! Les anmeldelsen på innsiden...

2
Ti år med Mass Effect

Ti år med Mass Effect

ARTIKKEL. Skrevet av Suzanne Berget

I dag er det 7. november, en helt vanlig dag for de aller fleste. Men for Mass Effect-fans er det N7-Day, og akkurat denne N7-dagen markerer at det første Mass...



Loading next content